Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης του Κινήματος “Δεν Πληρώνω” - Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο & Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Ιωνίας.



Σχετικά με τα κοινωνικά ιατρεία αλληλεγγύης, είχαμε αναρτήσει πρόσφατα VIDEO που προβλήθηκε σε εκδήλωση στο Παρίσι, παρουσιάζοντας τα Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα.




Το βίντεο ήταν η Παρουσίαση των Κοινωνικών Ιατρείων Αλληλεγγύης που έκανε η "Ομάδα Αλληλεγγύης Ελλάδας-Γαλλίας για την Υγεία"και προβλήθηκε εκείνο το βράδυ, με τίτλο “Dispensaires Sociaux Solidaires en Grèce”



Επίσης παλαιότερα είχαμε αναρτήσει την ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού, σχετικά με παραπομπές καρκινοπαθών στο Σωτηρια και του Δήμοου Νέας Ιωνίας για δωρεάν μαστογραφίες, ενώ να θυμίσουμε οτι και το βραβευμένο βρετανικό περιοδικό New Internationalist, είχε δημοσιεύσει τον Ιανουάριο του 2013, ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ για τις συλλογικότητες & δομές αλληλεγγύης της Αθήνας 




Σίγουρα όμως η λίστα δεν θα ήταν πλήρης, χωρίς να αναφερθούν δυο αξιέπαινες και επιτυχημένες προσπάθειες.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης του Κινήματος Δεν Πληρώνω και το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης καθώς και την Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Ιωνίας.



Η χούντα της τρόικα και του ντόπιου πολιτικού της προσωπικού, έκαναν το παν προκειμένου να διαλύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Η Δημόσια Υγεία, από κοινωνικό αγαθό, μετατράπηκε σε εμπόρευμα μόνο για τους έχοντες, αποκλείοντας εκατομμύρια ανασφάλιστων και άπορων συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης και νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία καθώς και πληρωμής των εισιτηρίων και των πανάκριβων παραβόλων των παρακλινικών εξετάσεων. 




Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, αγωνίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια στην πρώτη γραμμή του αγώνα για υψηλού επιπέδου δημόσια και δωρεάν υγεία, για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο από τη μνημονιακή λαίλαπα, για την κατάργηση των "νόμιμων" αλλά αντισυνταγματικών και άδικων εισιτηρίων και λοιπών παραβόλων στα δημόσια νοσοκομεία καθώς και ενάντια στους παράνομους και άθλιους εκβιασμούς κάποιων λειτουργών της υγείας μέσω χρηματισμού και "φακελλακίων". 

Σάρκα από τη σάρκα του εργαζόμενου και άνεργου λαού, το Κίνημα Δεν Πληρώνω πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί στους συνδικαλιστικούς αγώνες των υγειονομικών για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις και τους εκβιασμούς των εκάστοτε διοικήσεων. 




Η υγειονομική βόμβα που έχει σκάσει στην ελληνική κοινωνία, έχει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, την τρόικα, τους τραπεζίτες και την ελληνική κυβέρνηση με τους εκάστοτε υπουργούς-δήμιους της δημόσιας υγείας και έχει ως αποτέλεσμα την κυριολεκτική γενοκτονία του λαού μας. Στα πλαίσια αυτά, και ταυτόχρονα με τον αγώνα για δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, το Κίνημα Δεν Πληρώνω, ίδρυσε το "Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης του Κινήματος Δεν Πληρώνω" το οποίο απευθύνεται σε ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας. 

Προς το παρόν λειτουργεί το οφθαλμολογικό ιατρείο, από εθελοντές συναγωνιστές οφθαλμίατρους του Κινήματος Δεν Πληρώνω και παρέχει υψηλότατου επιπέδου  οφθαλμολογικές  διαγνωστικές εξετάσεις,  δωρεάν. 

Καλούμε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς συμπολίτες μας, τους οποίους η ντόπια κατοχική κυβέρνηση έχει αποκόψει από κάθε δυνατότητα πρόσβασης στη δημόσια δωρεάν υγεία να προσέλθουν και να εξεταστούν οφθαλμολογικά στο "Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης του Κινήματος Δεν Πληρώνω". 

Η εξέταση γίνεται μόνο με ραντεβού στα τηλέφωνα 211 0192839 και 210 2013615
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Καυτατζόγλου 35- Πατήσια- ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος
www.kinimadenplirono.gr


Επίσης, από την ιστοσελίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας ενημερωθήκαμε για την δημιουργία Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης.






Αγαπητοί συμπολίτες
Φίλες και φίλοι


Με τις σοβαρές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, να πλήττουν  τη ζωή όλων μας, σε κάθε επίπεδο, δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε απέναντι σε όλα όσα νοιώθουμε και βιώνουμε πλέον καθημερινά. Χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν στα όρια της φτώχειας. Μικρά παιδιά υποσιτίζονται, είναι ανεμβολίαστα, χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Ο Δήμος της Νέας Ιωνίας, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο σ’ αυτόν τον άνισο αγώνα διαχείρισης των γιγάντιων οικονομικών προβλημάτων, έχει αναπτύξει μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και των δομών του (Κοινωνικό Παντοπωλείο-Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο-Ιματιοθήκη) ένα σημαντικό «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας,  με στόχο την ανακούφιση των οικογενειών που πλήττονται.


Ωστόσο είναι προφανές, πώς όταν μια οικογένεια αντιμετωπίζει καταστάσεις  έκτακτης ανάγκης (όπως η απώλεια στέγης, η διακοπή υδροδότησης κα.), όταν τα παιδιά εκτίθενται σε άμεσο κίνδυνο, οι δομές αυτές  δεν επαρκούν. Αυτό που χρειάζεται είναι άμεσα διαθέσιμοι  οικονομικοί πόροι για αποτελεσματικές λύσεις.


Για το σκοπό αυτό οι σύλλογοι και φορείς της πόλης μας δημιουργήσαμε την Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων και φορέων της περιοχής μας και θα λειτουργήσει ανεξάρτητα από το Δήμο Νέας Ιωνίας (χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες). Κύριο ρόλο θα έχει να μας κινητοποιήσει, να μας δραστηριοποιήσει, ώστε να ενισχύσουμε και να βοηθήσουμε έμπρακτα τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σ΄αυτή τη δύσκολη κατάσταση.



                    Η δική σας συμμετοχή και οικονομική συμβολή είναι απαραίτητη.
Για να μην αφήσουμε κανένα παιδί απροστάτευτο, κανένα παιδί στο δρόμο.
Στην Κρίση θα απαντήσουμε με κοινωνική αλληλεγγύη με στόχο μια νέα ποιότητα ζωής, βασισμένης στην αμοιβαιότητα, στην ανθρωπιά και την ενεργή συμμετοχή μας στον αγώνα για το κοινό καλό.


Μόνο μαζί μπορούμε να χτίσουμε για τα παιδιά μας μια ζωή, λιγότερης κοινωνικής μοναξιάς που θα τα διασφαλίσει στο μέλλον από τις τρομακτικές επιπτώσεις της κατάρρευσης του κοινωνικού ιστού.


Μπορείτε να επικοινωνείτε με:
 τον κο Γιώργο Βασιλάκη στο τηλ.6972714669 (για την «Ανατολή»),  
τον κο Νίκο Βαλλιάνο στο τηλ. 6972801334 (Για τον Α.Ο.Περισσού),
τον κο Τάκη Τσεκούρα τηλ. 6977360453 (για την Ένωση Γονέων Νέας Ιωνίας),
τον κο Αντώνη Καρατζίκο τηλ.6974370209 (για την Καππαδοκία)


Η Επιτροπή είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε συλλογική ή ατομική βοήθεια.

                                                                        

     Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης





ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


VIDEO που προβλήθηκε σε εκδήλωση στο Παρίσι, παρουσιάζοντας τα Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα.


Δήμος Ελληνικού.Παραπομπές καρκινοπαθών στο Σωτηρια - Δήμος Νέας Ιωνίας.Δωρεάν μαστογραφίες.


New Internationalist Magazine (UK).Εξαιρετικό ρεπορτάζ για τις συλλογικότητες & δομές αλληλεγγύης της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.