Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Κατέπεσε με πρόστιμο απο το ΣτΕ ο ισχυρισμός Αρβανιτόπουλου, οτι τα δώρα στους σχολάρχες είναι "μνημονιακή υποχρέωση". Δελτίο Τύπου ΟΙΕΛΕ.

"Πρωτόγνωρη για την πολιτική ζωή του τόπου ταπείνωση υπέστη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε δικαστική  αίθουσα".







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΣΤΟ Υ.ΠΑΙ.Θ. ΛΟΓΩ ΜΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ 
 
ΚΑΤΕΠΕΣΕ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΤΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΤΑΝ «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ» 
 
 
Η ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Πρωτόγνωρη για την πολιτική ζωή του τόπου ταπείνωση υπέστη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε δικαστική  αίθουσα.

Στη σημερινή εκδίκαση της αίτησης ακυρότητας που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ στο ΣτΕ κατά της περιβόητης εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου που επιχειρεί να αποσύρει την κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις, ο εισηγητής  της υπόθεσης πρότεινε προς το δικαστήριο την επιβολή προστίμου στο Υπουργείο Παιδείας, επειδή οι υπηρεσίες του δεν κατέθεσαν στοιχεία, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκαν από το ΣτΕ, που να αποδεικνύουν ότι η εγκύκλιος ήταν μνημονιακή υποχρέωση. Οι δύο νομικοί παραστάτες του Υπουργού, ο κ. Κανιούρας (αντιπρόεδρος του ΝΣΚ στο Υπουργείο Παιδείας) και ο κ. Σινάνης (Πάρεδρος του ΝΣΚ) απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν αν υπάρχουν τέτοια στοιχεία και ότι το παρόν εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κρίνεται «παράλογα προστατευτικό»!


Επομένως, κατέπεσε ο μέχρι σήμερα ισχυρισμός του κ. Αρβανιτόπουλου ότι η έκδοση της εγκυκλίου ήταν υποχρέωση έναντι των δανειστών και αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι η έκδοση της εγκυκλίου ήταν υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας έναντι των σχολαρχών.


Μετά από τη νομική αυτή εξέλιξη η ΟΙΕΛΕ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος νομοθετεί κατ΄ εντολήν τρίτων για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, άρα είναι επικίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον, να διασώσει την προσωπική και πολιτική του αξιοπρέπεια και να παραιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.