Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

CHANNEL 4. Επίθεση Paul Mason. Ναζί σε μια χώρα με 300000 θύματα κατοχικής πείνας, ανοχή κυβέρνησης ΝΔ, η σύμπραξη της αστυνομίας και ο Δένδιας






- "Ακριβώς για να διευκρινίσουμε τι σημαίνουν αυτά τα ευρήματα  για ένα ελληνικό κόμμα που ισχυρίζεται ότι είναι «εθνικιστικό»:

Το 1941-1944 ο αγκυλωτός σταυρός κυμάτιζε πάνω από την Ακρόπολη από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής. Τριακόσιες χιλιάδες Έλληνες έχασαν τη ζωή τους στην πείνα που ακολούθησε.  

Τουλάχιστον 21.000 εκτελέστηκαν από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής σαν αντίποινα για πράξεις αντίστασης. Θα ήθελα να αναφέρω επίσης τους 65.000 Έλληνες Εβραίους που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα, αν και δεν θα προβληματίσει τους ιδεολόγους της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έχουν καταγραφεί να λένε ότι πρόκειται για μια μυθοπλασία.


Βασικά, όταν ένας Έλληνας εθνικιστής προσκυνά τον Χίτλερ έχει ξεχειλώσει πολύ την έννοια του εθνικισμού".




- "Aυτή είναι μια χώρα όπου τα αποδεικτικά στοιχεία της αστυνομίας φαίνεται να διαρρέουν στον Τύπο, όπως το νερό".



- "Έτσι, ακόμη και αν η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών χάθηκε, όπως ακριβώς έκανε και η περίφημη λίστα Lagarde με τους φοροφυγάδες , η ελληνική κυβέρνηση προφανώς γνώριζε για τις ανησυχίες, ότι το ακροδεξιό κόμμα ήταν οργάνωση εγκληματικών δραστηριοτήτων".





- "η Νέα Δημοκρατία - η οποία έχει απορροφήσει βουλευτές από το παλαιότερο ακροδεξιό ΛΑΟΣ - επιτέλους έλαβε αυστηρά μέτρα για τη Χρυσή Αυγή".





- "Ο υπουργός Ασφαλείας Νίκος Δένδιας επανειλημμένα αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε απόδειξη για σύμπραξη της αστυνομίας με την Χρυσή Αυγή.

Απείλησε να μηνύσει την Guardian για παρουσίαση αποδείξεων από τα βασανιστήρια των αντιφασιστών κρατουμένων από την αστυνομία, όπου ισχυρίστηκαν ότι άκουσαν αξιωματικούς της Ομάδας Δέλτα να διακηρύτουν πίστη στην Χρυσή Αυγή μέσα στο Αρχηγείο της αστυνομίας.

Ισχυρίστηκε ότι τα φωτογραφικά αποδεικτικά στοιχεία από τα τραύματά τους ήταν ψευδή".





- "Eγώ και άλλοι δημοσιογράφοι είχαμε παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία ότι υπήρξε, πράγματι, σύμπραξη της αστυνομίας.

Η στήριξη της αστυνομίας στην Χρυσή Αυγή υπήρχε πριν καν διατυμπανιστεί εκ στόματος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο, (συνελήφθη) ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η στήριξη μεταξύ των αστυνομικών  ήταν “πάνω από το 50%.”.

Το γεγονός είναι, για οποιονδήποτε λόγο, η κυβέρνηση αγνόησε τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής".







Ο τύπος με το μαύρο T-shirt είναι πολύ πρόθυμος να μου πει κάτι: ότι δεν φοράει σβάστικα , αλλά έναν «μαίανδρο», τον οποίο μπορείς να δεις στους τοίχους των αρχαίων ελληνικών κτιρίων. Είναι αυτός που έβαλε το χέρι του πάνω από την κάμερα μου την Κυριακή, αλλά την Τρίτη - έξω από το δικαστικό μέγαρο Αθηνών - θέλει να μου εξηγήσει.

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του μαίανδρου και της σβάστικας”, αρχίζει χαμογελώντας. Αλλά τότε ο σύντροφός του, με γυαλιά ηλίου, έρχεται, με δείχνει και λέει: "Αυτός είναι ο τύπος που μόλις πήρε τη φωτογραφία μου, και μπορείς να του πείς ότι αν την ανεβάσει στο διαδίκτυο,  θα πάρει κάτι στον κώλο του".

Αυτός είναι ο split-screen κόσμος της Χρυσής Αυγής. Όχι επίσημα βίαοι, αλλά πάντα έτοιμοι να απειλήσουν με βία. Δεν είναι πραγματικά φασίστες, αλλά πάντα προετοιμασμένοι να χαιρετίσουν με ψηλά το χέρι και με ένα κόκκινο-μαύρο σύμβολο που μοιάζει πιο κοντά στη σβάστικα από οποιαδήποτε άλλό χρησιμοποιείται από την ευρωπαϊκή άκρα δεξιά.





Μέσα σε αυτόν τον χώρο το κόμμα επιβιώνει. Με τα 18 μέλη του στο κοινοβούλιο, με τα κρατικά επιδοτούμενα γραφεία του, και με την διανομή τροφίμων να γίνεται φανερά και να θέτει υπο αμφισβήτηση την ύπαρξη των ομάδων εφόδου και τον Χιτλερισμό  




Μέχρι τώρα.
Την Κυριακή το βράδυ ελληνική αστυνομία έκανε έφοδο στα σπίτια των συλληφθέντων  ηγετών, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο δικαστήριο να καταθέσουν σήμερα.

 

 

Έφοδοι της αστυνομίας

Ο Paul Mason δίνει link για τις παρακάτω φωτογραφίες





Αυτή το link θα σας μεταφέρει στο θησαυρό που βρήκαν στη βίλα του βουλευτή Χρήστου Παππά (επάνω).  

Δύο κράνη Ναζί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εικόνες του Χίτλερ, δύο πιστόλια των 9mm και πυρομαχικά, καθώς και μια σουρεαλιστική συλλογή μπουκαλιών κρασιού με θέμα τον Μουσολίνι. Στο σπίτι του Νικόλαου Μιχαλολιάκου, τον ηγέτη του κόμματος, βρήκαν ένα μαυσωλείο για τον Χίτλερ, περισσότερα όπλα και € 43.000 σε μετρητά.


Ακριβώς για να διευκρινίσουμε τι σημαίνουν αυτά τα ευρήματα  για ένα ελληνικό κόμμα που ισχυρίζεται ότι είναι «εθνικιστικό»:

Το 1941-1944 ο αγκυλωτός σταυρός κυμάτιζε πάνω από την Ακρόπολη από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής. Τριακόσιες χιλιάδες Έλληνες έχασαν τη ζωή τους στην πείνα που ακολούθησε. Τουλάχιστον 21.000 εκτελέστηκαν από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής σαν αντίποινα για πράξεις αντίστασης. Θα ήθελα να αναφέρω επίσης τους 65.000 Έλληνες Εβραίους που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα, αν και δεν θα προβληματίσει τους ιδεολόγους της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έχουν καταγραφεί να λένε ότι πρόκειται για μια μυθοπλασία.


Βασικά, όταν ένας Έλληνας εθνικιστής προσκυνά τον Χίτλερ έχει ξεχειλώσει πολύ την έννοια του εθνικισμού.




Τα αντικείμενα της ναζιστικής περιόδου βρέθηκαν μετά από τα συντονισμένα αντιτρομοκρατικά κατασταλτικά μέτρα για την Χρυσή Αυγή, μετά τη δολοφονία του ράπερ Παύλοου Φύσσα. Ο άνθρωπος που έχει σκοτωθεί ο κ. Φύσσας ήταν ένας ακτιβιστής κατά της Χρυσής Αυγής στη γειτονιά της Νίκαιας. Τώρα, μέσα από στοιχεία από υποκλοπές που έχουν διαρρευσει - αυτή είναι μια χώρα όπου τα αποδεικτικά στοιχεία της αστυνομίας φαίνεται να διαρρέουν στον Τύπο, όπως το νερό - επιβεβαιώνεται ότι μία γραμμή της έρευνας είναι ότι το τοπικό υποκατάστημα της Χρυσής Αυγής που συντόνισε την καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων, και μπορεί να έχει συντονίσει και την ίδια τη δολοφονία.


Οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής θα δικαστούν για οργανωμένο έγκλημα, για λειτουργία στρατιωτικής πτέρυγας, η οποία πραγματοποιούσε επιθέσεις αφού δεχόταν μηνύματα κειμένου χρησιμοποιώντας τον πολιτικό τους μηχανισμό.  


Δηλαδή, σε αντίθεση ακόμη και τις πιο ωμές τρομοκρατικές οργανώσεις, φαίνονταν ξέγνοιαστοι με όλη αυτή την αλληλοκάλυψη μεταξύ της πολιτικής τους πτέρυγας και της στρατιωτικής πτέρυγας.


Πολιτική βούληση


Ένα γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα για την ελληνική κυβέρνηση. Γνωρίζουμε ότι οι εισαγγελείς εξετάζουν διάφορα αποδεικτικά στοιχεία για συνενοχή της αστυνομίας και ανοχή στις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής. Ο γενικός τόνος στα κείμενα των υποκλοπών μετά το φόνο είναι: τι κάνουμε τώρα που η ασυλία μας έχει περάσει;


Αλλά υπάρχει ένα μεγαλύτερο ζήτημα πολιτικής βούλησης.


Αποκαλύφτηκε σήμερα ότι τον Απρίλιο του 2012, η ​​Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπέβαλε έκθεση σχετικά με τις δραστηριότητες οργανωμένου εγκλήματος από έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τον Γιάννη Λαγό.


Περιελάμβανε ισχυρισμούς για διακίνηση εργαζομένων του σεξ και εκβίασμών. Κατά το έτος των εκλογών που ακολούθησε, τον Ιούνιο του 2012, θυμάμαι τους μπίζνεσμεν στην αριστοκρατική συνοικία του Κολωνακίου να μου καταθέτουν σε ρεπορτάζ ότι η Χρυσή Αυγή είναι "γεμάτη οργανωμένους εγκληματίες, διακινητές ανθρώπων και έχουν όπλα".

Έτσι, ακόμη και αν η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών χάθηκε, όπως ακριβώς έκανε και η περίφημη λίστα Lagarde με τους φοροφυγάδες , η ελληνική κυβέρνηση προφανώς γνώριζε για τις ανησυχίες, ότι το ακροδεξιό κόμμα ήταν οργάνωση εγκληματικών δραστηριοτήτων.


Έχω περάσει πάρα πολύ καιρό σε αυτή τη χώρα για καταλάβω ότι οι εικασίες είναι χρήσιμες: η αριστερά ισχυρίζεται διαρκώς ότι το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει κρυφά την Χρυσή Αυγή.

 Θα μάθουμε τι έγινε σύντομα καθώς εγείρονται οι πλέον εύλογοι ισχυρισμοί περί υποστήριξης από ιδιωτικές επιχειρήσεις.


Το γεγονός είναι, ότι η Νέα Δημοκρατία - η οποία έχει απορροφήσει βουλευτές από το παλαιότερο ακροδεξιό ΛΑΟΣ - επιτέλους έλαβε αυστηρά μέτρα για τη Χρυσή Αυγή.









 «Εβραίοι, δημοσιογράφοι, προδότες»

Ο αρχηγός του αριστερού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης , Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του σε ένα συλλαλητήριο την Κυριακή, χαρακτηρίζοντάς το «μια νίκη για τη δημοκρατία, για το αντιφασιστικό κίνημα και το σύνολο της δημοκρατικής Ευρώπης».

Έτσι, και με το άσμα «Εβραίοι, δημοσιογράφοι, προδότες" να κουδουνίζει στα αυτιά μου μόλις τώρα , από την διαμαρτυρία της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια, θα μείνω στα γεγονότα.


Ο υπουργός Ασφαλείας Νίκος Δένδιας επανειλημμένα αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε απόδειξη για σύμπραξη της αστυνομίας με την Χρυσή Αυγή.


Απείλησε να μηνύσει την Guardian για παρουσίαση αποδείξεων από τα βασανιστήρια των αντιφασιστών κρατουμένων από την αστυνομία, όπου ισχυρίστηκαν ότι άκουσαν αξιωματικούς της Ομάδας Δέλτα να διακηρύτουν πίστη στην Χρυσή Αυγή μέσα στο Αρχηγείο της αστυνομίας.


Ισχυρίστηκε ότι τα φωτογραφικά αποδεικτικά στοιχεία από τα τραύματά τους ήταν ψευδή.



 Ο Paul Mason δίνει το link που μας μεταφέρει στο παρακάτω άρθρο της Καθημερινής.




Αυτό ήταν τον Οκτώβριο του 2012, όταν εγώ και άλλοι δημοσιογράφοι είχαμε παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία ότι υπήρξε, πράγματι, σύμπραξη της αστυνομίας.


Η στήριξη της αστυνομίας στην Χρυσή Αυγή υπήρχε πριν καν διατυμπανιστεί εκ στόματος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο, (συνελήφθη) ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η στήριξη μεταξύ των αστυνομικών  ήταν “πάνω από το 50%.”.

 
Το γεγονός είναι, για οποιονδήποτε λόγο, η κυβέρνηση αγνόησε τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.




 Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news








Trial exposes Golden Dawn party's split-screen world

01 October 2013

Tensions rise outside court in Greece as Golden Dawn's leaders appear in court. But police evidence raises questions about the party - and about whether there is the political will to deter it.


The guy in the black T-shirt is very keen to tell me something: it's not a swastika he's wearing but a "meander", which can be seen on the walls of ancient Greek buildings. He is the one who put his hand over my camera on Sunday, but on Tuesday - outside the Athens courthouse - he wants to explain.
"There is a difference between the meander and the swastika," he begins, smiling. But then his mate, in sunglasses, comes up, points at me, and says: "This is the guy who just took my photo, and you can tell him if he puts it online he will get something up his ass".
This is the split-screen world of Golden Dawn. Not officially violent but always prepared to threaten violence; not really fascist but prepared to use straight-arm salutes and a red-black symbol that looks closer to the swastika than any other used by the European far-right.
It's in this space that the party survives. Its 18 members of parliament, its state subsidised offices, and its food handouts operating in the open; its hit squads and Hitlerism always deniable.
Until now. On Sunday night Greek police raided the homes of the arrested leaders, who appeared in court to plead today.

Police raids

This link takes you to the treasure trove they found at the villa of Christos Pappas MP (above). Two Nazi helmets from world war two, pictures of Hitler, two 9mm pistols and ammunition, and a surreal collection of Mussolini-themed wine bottles. At the home of Nikolaos Michaloliakos, the party leader, they found a shrine to Hitler, more weapons and 43,000 euros in cash.
Just to spell out what these finds mean for a Greek party that claims to be "nationalist": from 1941 to 1944 the swastika was flown over the Acropolis by Nazi occupation forces. Three hundred thousand Greeks died in the ensuing famine; at least 21,000 were executed by the German occupation forces in reprisals for acts of resistance. I will mention also the 65,000 Greek Jews who died in the Holocaust, though it will not trouble the ideologists of Golden Dawn, who are on record as saying it was a fiction.
Basically, for a Greek nationalist to worship Hitler stretches the concept of nationalism very far.

The Nazi memorabilia finds came after a concerted anti-terror crackdown on Golden Dawn, following the murder of rapper Pavlos Fyssas. The man alleged to have killed Mr Fyssas is an activist for Golden Dawn in the neighbourhood of Nikea. Now, leaked wiretap evidence - this is a country where police evidence seems to flow to the press like water - confirms that one line of investigation is that the local branch of Golden Dawn coordinated the destruction of evidence, and may have coordinated the murder itself.
Golden Dawn's leaders are on trial for organised crime; for running a military wing, which carried out physical attacks on receipt of text messages - using their political apparatus. That is, unlike even the crudest terror organisations, they seemed unworried by the overlap between their political wing and the military wing.

Political will

Which raises several questions for the Greek government. We know that prosecutors are examining evidence of police complicity and tolerance for Golden Dawn's activities. The general tone of the wiretap transcripts after the killing is: what do we do now our immunity is gone?
But there is a bigger question of political will. It was revealed today that in April 2012 the national intelligence bureau submitted a report on the organised crime activities of one Golden Dawn MP, Yiannis Lagos. It included allegations of trafficking of sex workers and extortion. At the time of the election that followed, in June 2012, I remember business leaders in the upmarket district of Colonaki pleading with me to report that Golden Dawn is "full of organised criminals, people traffickers and they have weapons".
So even if the intelligence report got lost, just as the famous Lagarde list of tax evaders did, the Greek government clearly knew of concerns that the far-right party were organising criminal activities.
I've spent too long in this country to find speculation useful: the left perennially claims that the conservative New Democracy party is covertly supporting Golden Dawn. We should find out soon whether the more plausible claims of support from private business stand up. The fact is, New Democracy - which has absorbed MPs from the previous far right party LAOS - has at last cracked down on Golden Dawn.

'Jews, journalists, traitors'

The main left wing opposition party leader, Alexis Tsipras, welcomed this at a rally on Sunday, calling it "a victory for democracy, for the antifascist movement and the whole of democratic Europe".
So with the chant of "Jews, journalists, traitors" ringing in my ears from the Golden Dawn picket of the courtroom just now, I will stick to fact.
Security minister Nikos Dendias repeatedly denied there was any evidence of police collusion with Golden Dawn. He threatened to sue the Guardian for presenting evidence of the torture of anti-fascists in police custody, who alleged they heard officers of the Delta Squad (motorcycle riot cops) proclaim allegiance to Golden Dawn inside the police HQ. He claimed photographic evidence of their injuries were false.

This was in October 2012, when I and other journalists were presenting evidence that there was, indeed, police collusion. That police support for Golden Dawn existed was even trumpeted from the mouth of (now arrested) Golden Dawn MP, Ilias Panagiotaros, who claimed support among the police was "above 50 per cent".

The fact is, for whatever reason, the government ignored the activities of Golden Dawn.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.