Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

PharmaTimes Magazine (UK) Ελλάδα: H νέα λίστα φαρμάκων αποκλείει όλα τα πρόσφατα τιμολογημένα καινοτόμα φάρμακα, αλλά όχι τα γενόσημαΤο βρετανικό περιοδικό PharmaTimes σε άρθρο του αναφέρει ότι η νέα λίστα φαρμάκων του Άδωνι εχει αποκλείσει και τα 100 νέα, καινοτόμα φάρμακα που βγήκαν στην κυκλοφορία το καλοκαίρι, αλλά όχι και τα γενόσημα, που κυκλοφόρησαν την ίδια εποχή.


Ακόμη διαβάζουμε τα στοιχεία έρευνας που διεξήχθη από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και διαπίστωσε ότι το 28,4 % των Ελλήνων ασθενών αραίωσε τη συχνότητα λήψη φαρμάκων, για να διαρκούν περισσότερο και ότι περισσότεροι από τους μισούς των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν για τα φάρμακα που χρειάζονται .


Τον Αύγουστο, το έγκυρο ιατρικό περιοδικό Lancet, από τα κορυφαία του κόσμου, με το πρώτο τεύχος να εκδίδεται το 1823, είχε δημοσιεύσει την περίληψη έρευνας σχετικά με την σχέση της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων και της υγείας σε Ελλάδα και Ευρώπη.Νωρίτερα, στις 13 Ιουλίου πάλι το Lancet, είχε αφιερώσει το Editorial του στην πρωτοφανή απόφαση ΄Αδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την επαναφορά του κανονισμού υποχρεωτικής εξέτασης HIV.

Για το θέμα των φαρμάκων στην Ελλάδα, έχει ασχοληθει ακόμη ο GUARDIAN σε ρεπορτάζ σχετικά με τον ρόλο των Πολυεθνικών του φαρμάκου στην έλλειψη αλλά και τον πανικό στην Ελλάδα εξαιτίας της.
αλλά και το γαλλικό FRANCE 24 αφιέρωσε ένα εξαιρετικό 12λεπτο ρεπορτάζ, με τίτλο: "Greece: a poor prognosis" - Διαλυμένο Σύστημα Υγείας


Ελλάδα: H νέα λίστα φαρμάκων αποκλείει τα πρόσφατα τιμολογημένα καινοτόμα φάρμακα


Το ελληνικό Υπουργείο Υγείας πρόσφατα δημοσίευσε την λίστα φαρμάκων, η οποία τίθεται σε ισχύ στις 10 Οκτωβρίου και δεν περιλαμβάνει τα νέα καινοτόμα προϊόντα που τιμολογήθηκαν τον Αύγουστο.

Η νέα λίστα θα καλύπτει περισσότερα από 7.600 προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων 1.223 νέων γενοσήμων, τα οποία τιμολογήθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, και επιβάλλει μειώσεις στις τιμές που κυμαίνονται από 0,1% έως 43%.


Κανένα από τα 100 περίπου νέα καινοτόμα φάρμακα που τιμολογήθηκαν τον Αύγουστο τα πρώτα που πέρασαν αυτή την διαδικασία εδώ και πάνω απο 30 μήνες δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο. Το υπουργείο λέει ότι αυτά σύντομα θα υποβληθούν σε αξιολόγηση για την ένταξη σε μια νέα συμπληρωματική λίστα.

Ωστόσο, οι αναλυτές της IHS Global Insight σημειώνουν ότι: "λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη περιορισμού της φαρμακευτικής δαπάνης σε κάτω από € 2 δις, το οποίο είναι περίπου 50% λιγότερες δαπάνες σε σχέση με το 2011, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ότι μόνο ένας περιορισμένος αριθμός αυτών των φαρμάκων θα εγκριθεί".Η κυβέρνηση έχει θέσει επίσης στόχο να εκτοξεύσει την διείσδυση των γενόσημων. Η "τρόικα" - η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - ζήτησε να φτάσουν τα γενόσημα φάρμακα  στο 60% της εθνικής αγοράς φαρμάκων από το τέλος του τρέχοντος έτους - ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο, δεδομένου ότι το τρέχον επίπεδο είναι μόλις 18%. Στο μέλλον, οι ασθενείς που επιθυμούν να λάβουν ένα πρωτότυπο φαρμάκο και όχι ένα γενόσημο θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν το σύνολο της διαφοράς μεταξύ του φαρμάκου που θέλουν και της τιμής που θα αναφέρεται στην λίστα. Αν επιλέξουν ένα γενόσημο, η συμμετοχή θα είναι το ήμισυ της διαφοράς.Το Υπουργείο αποκάλυψε επίσης τα πρώτα « θεραπευτικά πρωτόκολλα » - χρόνιες παθήσεις για τις οποίες οι γιατροί θα πρέπει να συνταγογραφούν συγκεκριμένα φάρμακα . Τα πρώτα 19 πρωτόκολλα καλύπτουν πέντε ομάδες ασθενειών - διαβήτης, δυσλιπιδαιμία , υπέρταση , νευρολογικές διαταραχές και οστεοπόρωση - που μαζί αντιπροσωπεύουν το 50 % στα μηνιαία έξοδα της λίστας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υγείας της Ελλάδας. ( ΕΟΠΥΥ ) .

Το επόμενο σύνολο πρωτοκόλλων θα καλύψει τις θεραπείες ρευματολογίας και τα φάρμακα βιοτεχνολογίας. Τα τελευταία επί του παρόντος χρησιμοποιούνται υπερβολικά στην Ελλάδα , λέει το υπουργείο .


Εν τω μεταξύ , μια νέα έρευνα αναφέρει ότι το 28,4 % των Ελλήνων ασθενών αραίωσε τη συχνότητα 
 λήψη φαρμάκων, για να διαρκούν περισσότερο..Η έρευνα , η οποία διεξήχθη από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας , διαπίστωσε επίσης ότι περισσότεροι από τους μισούς των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν για τα φάρμακα που χρειάζονται .Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news
ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


Υγειονομικός χάρτης για γέλια. Ανάθεση σε ιδιώτες, που κατέγραψαν σχεδόν 3 φορές περισσότερους εργαζόμενους. Στοίχισε 4 εκ.
Εξηγήσεις ζητούν οι γιατροί καθώς ο Άδωνις δίνει την ανασύσταση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και ΕΟΠΥΥ στην Ομάδα Ράιχενμπαχ, με αμοιβή 4,5 εκατ. ευρώ!
Άρχισε το αλαλούμ στα νοσοκομεία! Εφημερίες με...δανεικούς εργαζόμενους


Κινητικότητα! Μετέφεραν χειρουργημένους ασθενείς ενώ ο "Δρ Άδωνις" έκανε λογο μέχρι και για αναβολές χειρουργείων!Σαντορίνη.Ο αγώνας των κατοίκων με επιστολές και κινητοποιήσεις για να μην δωθει το Νοσοκομείο σε ιδιώτες. Εκβιάζει ο Άδωνις.THE LANCET. Έρευνα σε κορυφαίο ιατρικό περιοδικό για την υγεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, εν μέσω πολιτικών λιτότητας.Editorial κορυφαίου διεθνούς ιατρικού περιοδικού επιτίθεται στον κανονισμό υποχρεωτικής εξέτασης HIV του Άδωνι
Τι έχουν δηλώσει HRW και Διεθνής Αμνηστία για τον καταχρηστικό κανονισμό που επανέφερε ο Άδωνις για τον HIV.
Άδωνις Γεωργιάδης και Βαρβιτσιώτης με Κοινή Υπουργική Απόφαση προσπαθούν να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις των ΝαυτικώνΟ ΕΟΦ δίνει μισο εκατομ. για καμπάνια σε εταιρείες που σχετίζονται με τις οικογένειες Βαρβιτσιώτη & Στουρνάρα.LLOYD'S LIST.Αδωνις Γεωργιάδης. Οι απλοί Έλληνες δεν κατανοούν ότι οι εφοπλιστές αγαπάνε την Ελλάδα.Όχι άλλοι φόροι για τους εφοπλιστες.


Η απάντηση του 'Αδωνι Γεωργιάδη,για την ανάρτηση της συνέντευξής του στην Lloyd's ListΟταν ο Αδωνης Γεωργιαδης εγγυωταν προσωπικα στους εφοπλιστες οτι δεν θα φορολογηθουν και οτι θα πουλησει τα λιμανια!!IBTimes «Άπιαστο το Greekovery». Το φιάσκο με Gazprom & ΕΡΤ και ο διορισμός του Άδωνι Γεωργιάδη που «προκάλεσε τεράστια θλίψη».Το μεγαλο Εγκλημα του Λοβερδου. Αφησε τα νοσοκομεια και την χωρα χωρις φαρμακα και περιθαλψη.VIDEO Η Νεα Ιωνια σε επιφυλακη για το νοσοκομείο Αγια Ολγα.Υγεια Νέα δομή με στόχο περικοπές και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιώνΑνακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζόμενων του Αττικού Νοσοκομείου για τον 'Αδωνι.Σε κίνδυνο 3χρονο άπορο κοριτσάκι! Αρνούνται να το χειρουργήσουν - Υπολειτουργεί το Αγία Σοφία
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/04/3.htmlΒαρεθηκαμε πάλι με τον Σαλμά! Τωρα χαριζει 2 δις στις πολυεθνικες του φαρμακου.
GUARDIAN.Πανικός στα ελληνικά φαρμακεία, καθώς εκατοντάδες φάρμακα εξαντλούνται - Ο ρόλος των Πολυεθνικών

GUARDIAN."Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση-Nτροπή για την Eλληνική κυβέρνηση & ΕΕ να κάνουν οτι δεν το βλέπουν".

VIDEO.RT.Τι έφεραν 3 χρόνια μνημονίου στην Ελλάδα.Ανεργία, μείωση ΑΕΠ,αυτοκτονίες και ρεπορτάζ για τα φάρμακα.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΕΩΣ ΤΟ 2015
VIDEO.FRANCE 24. "Greece: a poor prognosis" - Διαλυμένο Σύστημα Υγείας.http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/02/videofrance-24_27.html
Frankfurter Allgemeine.Ο χειρότερος εφιάλτης ενός θεραπευτή στα Ελληνικά νοσοκομεία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.