Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

GUARDIAN. "H Φωτογραφία της εβδομάδας: Ελλάδα, γάμος στην κρίση".


 H Φωτογραφία της εβδομάδας: Ελλάδα, γάμος στην κρίση. 

"Αν και ήταν μια ευτυχής περίσταση, το κλίμα ήταν χρωματισμένο με θυμό". Φωτογραφία: Nick Hannes











 21.10.2013

ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ



ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ


H Φωτογραφία της εβδομάδας στον Guardian είναι 'ελληνική' Ελλάδα, γάμος στην κρίση


Την είχα ξαναβάλει παλιότερα, προχτές όμως ο Guardian της έκανε αφιέρωμα και την ονόμασε Φωτογραφία της Εβδομάδας.








Ο Νίκος Μιχαλόπουλος, που το εντόπισε, στο σάιτ του Guardian, μου γράφει:


Ο Guardian και η Hannah Booth, συντάκτρια του Guardian Weekend's Space, ανέδειξαν ως φωτογραφία της εβδομάδας για το έντυπο, ένα ενσταντανέ από ένα διαφορετικό ελληνικό γαμήλιο γλέντι.


(Τίτλος άρθρου: H Φωτογραφία της εβδομάδας: Ελλάδα, γάμος στην κρίση. Υπότιτλος: "Αν και ήταν μια ευτυχής περίσταση, το κλίμα ήταν χρωματισμένο με θυμό". Φωτογραφία: Nick Hannes)


 Όπως αναφέρει η Booth, δεν είναι ένας τυπικός χώρος για δεξίωση γάμου, αλλά υπήρχε η ζεστή λάμψη των αντλιών βενζίνης, η ανθεκτική πίστα, το απαλό αεράκι του Κορινθιακού κόλπου και η θέα στο βάθος της εντυπωσιακής γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.


 Ο Βέλγος φωτογράφος Nick Hannes περνούσε από εκεί τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ εργάζονται σε ένα ευρύτερο πρότζεκτ, για την μοντέρνα Μεσόγειο. Όταν είπε στους συνδαιτημόνες ότι ήταν φωτογράφος, το γαμήλιο γλέντι τον καλωσόρισε και τον κέρασε εγκάρδια... Έμεινε τελικά εκει μέχρι τις τρείς το πρωί.



Αν και ήταν μια ευτυχής περίσταση, το κλίμα ήταν χρωματισμένο με θυμό, λέει ο Hannes, καθώς όλοι σε γενικές γραμμές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, και με την Angela Merkel ειδικότερα.


Ο γαμπρός, ο Χρήστος, είπε ότι έκανε την δεξίωση στο βενζινάδικο του για να εξοικονομήσουν χρήματα. "Στην Ελλάδα, τα σημάδια της κρίσης είναι παντού: ουρές για τρόφιμα, διαδηλώσεις, άδεια καταστήματα και εγκαταλειμμένα πάρκα," λέει ο Hannes "Ένιωθα ότι αυτός ήταν σαν ένας διαφορετικός τρόπο που έδειχνε τις επιπτώσεις της. Ακόμη και για την Ελλάδα, ήταν λίγο ασυνήθιστο, αλλά κανείς δεν παραπονέθηκε".




Στην συνέχεια η συντάκτρια της εφημερίδας αναφέρεται στις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σημειώνοντας ότι οι πολιτικοί αποδίδουν την άνοδο της Χρυσής Αυγής στις άγριες περικοπές που οι Έλληνες έχουν υποστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια



Οι περικοπές συνεχίζουν να δαγκώνουν, σύμφωνα με την Booth και οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδα ετοιμάζουν μια αναφορά σχετικά με το μέγεθος μιας τρίτης πιθανής διάσωσης. Εν τω μεταξύ, η ζωή – οι γεννήσεις, οι θάνατοι και οι γάμοι - συνεχίζονται, αν και με μια διαφορετική πινελιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.