Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

AL JAZEERA & REUTERS. Η Αλ Κάιντα κατέλαβε συριακή πόλη, 5 χλμ από τα σύνορα με Τουρκία.



Mε τις συγκεκριμένες ένοπλες ομάδες, 5 χλμ από την Τουρκία, δικαιώνεται πλήρως ο βραβευμένος δημοσιογράφος Robert Fisk όταν στις 27 Αυγούστου , μέσα από τις σελίδες του INDEPENDENT, έγραφε:


Εκτός από το άρθρο του Al Jazeera, με την συγκεκριμένη είδηση ασχολείται το Press TV αλλά και το Reuters σε ανταπόκρισή του.











Syrian border town overrun by al-Qaeda group


Islamic State of Iraq and Levant fighters kill FSA members to take area close to Turkish border, reports say.

18 Sep 2013

Fighters linked to al-Qaeda have overrun a Syrian town near the border with Turkey after fighting broke out with units of the anti-government Free Syrian Army, opposition activists say.

Fighters from the Islamic State of Iraq and the Levant on Wednesday stormed the town of Azaz, 5km from the Syrian-Turkish border, and killed at least five FSA members, the activists said, adding 100 people were taken captive.






Συριακή πόλη στα σύνορα κατελήφθη από ομάδα της  Αλ-Κάιντα.


Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και οι μαχητές Levant σκότωσαν μέλη των ανταρτών του FSA, για να πάρουν μια περιοχή κοντά στα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με αναφορές.

Μαχητές που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα έχουν καταλάβει μια συριακή πόλη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία μετά από μάχες που ξέσπασαν με τις μονάδες του αντικυβερνητικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού, λένε οι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.


Μαχητές από το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και την Levant, την Τετάρτη εισέβαλαν στην πόλη της Azaz, 5χλμ από το συροτουρκικά σύνορα, και σκότωσαν τουλάχιστον πέντε μέλη του FSA, δήλωσαν οι ακτιβιστές, προσθέτοντας ότι 100 άτομα φυλακίστηκαν.


Ρεπορτάζ αργά το βράδυ έλεγαν ότι οι μάχες ήταν συνεχείς και πλησίαζαν εγγύτερα  στην συνοριακή διέλευση Bab Al Salama, η οποία ελέγχεται από τον FSA.


Οι μάχες είναι οι πιο σοβαρές , δεδομένου ότι υπήρχαν εντάσεις νωρίτερα φέτος μεταξύ των παρατάξεων των ανταρτών, που αγωνίζονται για την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.


Οι μάχες αυτές θα μπορούσε να θέσουν ένα δίλημμα στην τουρκική κυβέρνηση, η οποία επιτρέπει στους μαχητές να περάσουν στη Συρία από το έδαφός της, αλλά μπορεί να μην είναι πρόθυμοι να δούν την Αλ Κάιντα τόσο κοντά στα σύνορά της

Ο Abu Ahmad, ένας ακτιβιστής μέσα από τη πόλη Azaz, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP: "Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και η Levant έχουν πάρει τον πλήρη έλεγχο της Azaz  Πρόκειται για τον έλεγχο των εισόδων της πόλης.".



Ο Abu Louay al-Halabi, ένας ακτιβιστής, δήλωσε ότι οι μάχες ξέσπασαν αφότου η Καταιγίδα της Βόρειας Ταξιαρχίας, μια μονάδα του FSA, αντιστάθηκε στις προσπάθειες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Levant να απαγάγουν έναν Γερμανό γιατρό που εργαζόταν ως εθελοντής σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο τηε Azaz .



"Με την κατάληψη της Azaz, το Ισλαμικό Κράτος είναι ένα βήμα πιο κοντά στον έλεγχο της διέλευσης. Ο στόχος του φαίνεται ότι είναι να πάρει τον έλεγχο σε όλη την  βόρεια επαρχία του Χαλεπίου", είπε.


Οι Συροτουρκικές παραμεθόριες περιοχές έχουν συγκλονιστεί από μάχες και βομβιστικές επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.


Μια βομβιστική επίθεση έπληξε την διάβαση Bab al-Hawa, την Τρίτη, και τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν ένα ελικόπτερο του συριακού καθεστώτος, όταν εισέβαλε στον τουρκικό εναέριο χώρο.


Αλλού στη Συρία την Τετάρτη, συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις στην πόλη της Areeha, η οποία βρίσκεται μεταξύ της κυβερνητικά ελεγχόμενης παραλιακής πόλης Λατάκια και των βορείων πόλεων Ιντλίμπ και Χαλέπι.


Σύμφωνα με τον FSA, οι αντάρτες έχουν κερδίσει έδαφος στην περιοχή, μετά από πολλές επιδρομές σε σταθμούς του καθεστώτος στην πόλη.


Το Al Jazeera κατέγραψε  εν τω μεταξύ νέες επιθέσεις στην πόλη της Χάμα, με τους αντάρτες να ισχυρίζονται ότι έχουν καταλάβει τα δύο κυβερνητικά σημεία ελέγχου.


Μετάφραση: LEFTeria-news








ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ




DAILY MAIL 29 Ιανουαρίου 2013 «Οι ΗΠΑ υποστήριξαν σχέδιο επίθεσης με χημικά όπλα στην Συρία και θα κατηγορούσαν για αυτό το καθεστώς Άσαντ» - Κατέβηκε σε 24 ώρες.




Πρωτοσέλιδο CEΓA (BULGARIA) Ξαφνικές ασκήσεις των ΗΠΑ στην Βουλγαρία με συμμετοχή του τοπικού στρατου και των Υπηρεσιων Πληροφοριών




“Καταταγείτε μας έλεγαν…” BUSINESS INSIDER Στρατιώτες ΗΠΑ «Είμαστε στα όρια μας, κουρασμένοι, και άφραγκοι» - "Ψηφίστε Όχι για την Συρία"



 
ΕΓΓΡΑΦΟ. Foreign Policy (USA) Αρχεία αποκαλύπτουν ότι ΗΠΑ βοηθούσαν Σαντάμ στον χημικό πόλεμο, για τον οποίο έπειτα τον κατηγόρησαν.



 
VIDEO.TELEGRAPH. Πρ.ΓΓ.ΝΑΤΟ De Hoop Scheffer Μιλήστε με Ιράν & Ρωσία - Όποιος προτείνει στρατιωτική δράση πρέπει να πάει να κοιταχτεί!



VIDEO.Στρατηγός Wesley Clark. Είχε παρθεί απόφαση για επίθεση στην Συρία απο το 2001, όπως και σε άλλες 6 χώρες.



INDEPENDENT. Έχει καταλάβει ο Ομπάμα ότι συμμαχεί με την Αλ Κάιντα? Τι έγινε στην τελευταία επίθεση ΗΠΑ στην περιοχή.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/08/independent.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.