Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

ΚΑΙ ΟΜΩΣ...ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! 45 δις ευρώ ανείσπρακτες οφειλές προς το Δημόσιο

Υποθέσεις από ανείσπρακτες οφειλές που υπερβαίνουν τα 45 δις ευρώ συσσωρεύονται στα αρχεία της Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (ΕΔΕΦΔ) του άρθρου 70Α, μια επιτροπή που η δημιουργία της σκοπό είχε την αναζήτηση συμβιβασμού μεταξύ φορολογουμένου και διοίκησης σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, χωρίς να μεσολαβούν χρονοβόρες διαδικασίες στα διοικητικά δικαστήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», η επιτροπή αυτή, ουδέποτε συγκροτήθηκε από τον περασμένο Νοέμβριο επειδή δεν εμφανιζόταν προθυμία συμμετοχής, καθώς οι θέσεις δύο δικαστικών είναι άμισθες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, πηγή του υπουργείου Οικονομικών υπολόγισε ότι το συνολικό ποσό που έχει σωρευθεί το τελευταίο δεκάμηνο ανέρχεται στα 2,3 δισ. ευρώ.
«Πολλοί από τους φορολογουμένους στους οποίους έχουν καταλογισθεί τα πρόστιμα έχουν μεγάλη ρευστότητα και δεν πληρώνουν ούτε ρυθμίζουν επειδή ξέρουν ότι η επιτροπή δεν λειτουργεί» παραδέχθηκε η ίδια πηγή. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας με ποσό 30 εκατομμυρίων ευρώ που του έχει καταλογισθεί από δημόσια οικονομική υπηρεσία του Λεκανοπεδίου.
ΣΥΡΙΖΑ: “Να αποδοθούν επιτέλους οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες”
“Να αποδοθούν επιτέλους οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες” ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και σχολιάζει πως “τα όσα αποκαλύφθηκαν (σχετικά με την επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών), αποδεικνύουν ότι τελικά… λεφτά υπάρχουν”!

http://www.koutipandoras.gr/?p=20991

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.