Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

πειθαρχική δίωξη της Διευθύντριας του Γυμνασίου Σκιάθου

Το ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας,  προχώρησε στην πειθαρχική δίωξη της Διευθύντριας του Γυμνασίου Σκιάθου, με την κατηγορία της «άρνησης εκτέλεσης υπηρεσίας» και της «αμέλειας και της ατελούς και μη έγκαιρης εκπλήρωσης καθήκοντος»! Η πραγματική αιτία; Επειδή η Διευθύντρια του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων αρνήθηκαν να υλοποιήσουν την εντολή της Διοίκησης για μείωση τμημάτων μέσα στη σχολική χρονιά.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ :
Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2010-2011 στο Γυμνάσιο Σκιάθου λειτούργησαν 4 τμήματα στην Α’ Γυμνασίου με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων (με την έγκριση και της Διοίκησης). Ο αριθμός των μαθητών της Α’ Γυμνασίου ήταν 83.

Ωστόσο, δύο μήνες μετά, με πρόφαση την ύπαρξη λειτουργικού κενού φιλολόγου που προέκυψε έκτακτα, η Διοίκηση απαίτησε την σύμπτυξη των τμημάτων σε 3, ώστε να μην αναγκαστεί να στείλει φιλόλογο! Για το λόγο αυτό, η Διοίκηση προχώρησε και σε χαρακτηρισμό φοίτησης μέσα στη χρονιά (!), προκειμένου να «αποδείξει» ότι δεν παρακολουθούσαν 83 μαθητές, αλλά 73!

Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη. Πρώτον γιατί ο χαρακτηρισμός φοίτησης γίνεται στο τέλος της χρονιάς, ώστε κάθε παιδί να έχει δικαίωμα να «κάτσει στα θρανία» και να παρακολουθήσει το μάθημά του! Δεύτερον, γιατί υπήρχε διαφορά στη διδαχθείσα ύλη ανάμεσα στα διάφορα τμήματα, οπότε η σύμπτυξη θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στη μαθησιακή διαδικασία.

Οι συνάδελφοι του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και η Διευθύντρια έπραξαν το αυτονόητο: αντέδρασαν και ζήτησαν την άμεση κάλυψη του κενού.

Το ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας, αντί να μεριμνήσει για την κάλυψη του κενού, προχώρησε στην πειθαρχική δίωξη της Διευθύντριας του Σχολείου, με την κατηγορία της «άρνησης εκτέλεσης υπηρεσίας» και της «αμέλειας και της ατελούς και μη έγκαιρης εκπλήρωσης καθήκοντος»!

Με την υπ’ αριθμό 6/29-3-2012 απόφασή του το ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας επέβαλλε στη Διευθύντρια του σχολείου την ποινή του προστίμου της στέρησης αποδοχών ενός (1) μηνός.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1401131

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.