Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Προς φορολόγηση βαίνουν οι γερμανικες καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες, με φορο εως 41%

Σύμφωνα με το Reuters, η Κάτω Βουλή της Ελβετίας ενέκρινε τη διακρατική συμφωνία με τη Γερμανία για την αναδρομική φορολόγηση των γερμανικών καταθέσεων στη χώρα, με...
φόρο που θα ανέρχεται ακόμη και στο 41%. Βάσει της συμφωνίας, η οποία είχε ήδη εγκριθεί από την Άνω Βουλή της Ελβετίας, η αναδρομική φορολόγηση των λογαριασμών αλλοδαπών, οι κάτοχοι των οποίων δεν ονοματίζονται, θα ισχύσει από τις αρχές του 2013.

Αντίστοιχες διμερείς φορολογικές συμφωνίες έχουν συνομολογηθεί με τη Βρετανία και την Αυστρία, ενώ ήδη από το 2010 σχετικές πρωτοβουλίες έχει αναλάβει και η Ελλάδα. Στην Ελβετία εκτιμάται ότι έχει κατευθυνθεί περίπου το 10% των καταθέσεων που έφυγαν την τελευταία διετία από τις ελληνικές τράπεζες, που μεταφράζεται σε περίπου 2,5 δις ευρώ.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ελβετικές αρχές, προκειμένου να επιτευχθεί διακρατική συμφωνία αντίστοιχη με αυτή της Ελβετίας και της Γερμανίας που θα οδηγήσει στη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.