Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ζητούν ΗΠΑ - ΔΝΤ

Διαβαζουμε πλεον ανοιχτα το επιχειρημα πολλων αμερικανικων εφημεριδων,οτι λογω των επικειμενων αμερικανικων εκλογων,ο Ομπαμα δεν θα ηθελε να διαχειριστει ταυτοχρονα παγκοσμια κριση,τραπεζικη αμερικανικη κριση και προεκλογικο αγωνα. Εξαλλου,στα οικονομικα οι Αμερικανοι εμπιστευονται λιγοτερο Δημοκρατικους. Οποτε σε μια τετοια περιπτωση,η Κυβερνηση Ομπαμα θα κινδυνεψει να χασει.Αμερικανική task force στην Ευρώπη για την επίλυση της κρίσης

Η συντονισμένη σωτηρία της Ελλάδας και των υπολοίπων προβληματικών χωρών της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Ισπανίας, προϋποθέτει νέο, αποφασιστικό «κούρεμα» του δημοσίου χρέους τους.

Αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθεί ολοένα και πιο έντονα να περάσει -με τη σύμφωνη γνώμη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- ο Λευκός Οίκος στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες -με αιχμή το Βερολίνο- αντιστέκονται σθεναρά στις αμερικανικές παραινέσεις.

Ωστόσο, η Ουάσιγκτον εμφανίζεται ολοένα και πιο ανήσυχη για την «ολιγωρία», όπως θεωρεί, των Ευρωπαίων να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην κρίση.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος δε εμφανίζεται ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θεωρεί πως με την ανεξήγητη αδράνειά της και τις λανθασμένες πολιτικές της αποφάσεις η Ευρώπη επιχειρεί να τινάξει στον αέρα το ευρώ, πλήττοντας άμεσα την αμερικανική οικονομία και απειλώντας ευθέως την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ομπάμα έχει αποστείλει στις Βρυξέλλες πολυπληθή ομάδα εμπειρογνωμώνων, η οποία «κουβαλά» στις αποσκευές της την επιτυχή αντιμετώπιση της αμερικανικής κρίσης, το 2007-08. Βασικό στοιχείο των μελών της ομάδας αποτελεί η γνώση τους στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που αποδείχθηκε το καλύτερο φάρμακο για την αμερικανική οικονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.