Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

24 Απριλίου. Συνέντευξη Τύπου εργαζομένων ΕΡΤ: «26 νεοπροσληφθέντες σύμβουλοι πλήρώνονται σχεδόν όσο 600 δημοσιογράφοι» Ονομαστική λίστα.


Στις 24 Απριλίου 2013 οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με την λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κατά την τρικομματική διακυβέρνηση.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην ΕΡΤ εργάζονται 661 δημοσιογράφοι με μηνιαίες μεικτές αποδοχές, 1.420.000 ευρώ, με καθαρά περί τις 877.000 ευρώ.


Στον αντίποδα τους τελευταίους μήνες προσελήφθησαν με ειδικές συμβάσεις συμβούλων και ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων 26 άτομα με ετήσιο κόστος 1.031.400 ευρώ.


Στην συνέντευξη Τύπου οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ εξηγούσαν ότι για αυτούς τους λόγους αλλα και για τον ασφυκτικό έλεγχο που υφίστανται από τους πολιτικούς τους προιστάμενους ήταν αναγκασμένοι να απεργήσουν και μετά από 7 εβδομάδες απεργιών, απάντηση για όλα αυτά δεν είχαν πάρει.Σε δημοσίευμα στο Ποντίκι της επόμενης ημέρας, 25 Απριλίου, διαβάσουμε οτι «πολλοί από αυτούς δεν παρέχουν εργασία στην ΕΡΤ, αλλά σε γραφεία πολιτικών αρμοδίων ενώ οι περισσότεροι έχουν μια εβδομαδιαία εκπομπή. Οι σύμβουλοι με σχέση ΠΕΘ, τα ονόματα των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι οι: Χριστίνα Αρμάνη, Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος, Μανούσος Καμπανέλης, Γιώργος Κουβαράς, Γιώργος Νταούλης, Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, Ανθή Σαλαγκούδη, Γιώργος Αντωνίου, Βασίλης Θωμόπουλος, Μανώλης Κοττάκης, Έλλη Στάη, Μανώλης Τσακίρης, που έχουν αναλάβει συγκεκριμένα καθήκοντα σε καθημερινές εκπομπές ή δελτία ειδήσεων ή διευθυντικές θέσεις. Ως ειδικοί σύμβουλοι αναφέρονται οι: Αντώνης Λιάρος, Στάθης Μιχαήλ, Γιώργος Μπράμος, Σταύρος Οικονομόπουλος, Ματίνα Ρέτσα, Γεωργία Πασπαράκη, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, Χρήστος Μαχαίρας, Βούλα Κεχαγιά, Κώστας Μαζάνης, Αναστάσιος Ρωσόπουλος, Χρήστος Καστρίτης και Σωκράτης Χατζηιωάννου.Στο ραδιομέγαρο, μετά τις απολύσεις των συμβασιούχων, συρρικνώνονται ή κλείνουν ολόκληρα τμήματα παραγωγής και ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Την ίδια ωστόσο στιγμή, είτε με μεικτές παραγωγές είτε με απευθείας αναθέσεις σε εξωτερικές εταιρείες, δίνονται τηλεοπτικές παραγωγές με υψηλό κόστος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η καθημερινή εκπομπή με την Ανθή Σαλαγκούδη, που βρίσκεται ήδη σε έρευνα του εισαγγελέα, με κόστος 360.200 ευρώ. Ακόμη οι εκπομπές: «Επτά» με κόστος 186.693 ευρώ, «Γένους Θηλυκού» με 222.228 ευρώ, «Δικαιοσύνη TV» με 229,202, «Ellines.com» με 227.549 ευρώ, «Στην υγειά μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου με 479.772 ευρώ για 12 επεισόδια, «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση με κόστος 125.000 ευρώ. Συνολικά, για 14 τηλεοπτικές παραγωγές η ΕΡΤ πληρώνει τον χρόνο 2.414.171 ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ Η NEW EUROPE (ΒΕΛΓΙΟ) δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή στον Μπαρόζο για την ΕΡΤ. "Στο Φως και στο Σκοτάδι"
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/06/new-europe_22.html


Neue Zürcher Zeitung (Ελβετία) «Ο Σαμαράς επιδεικνύει αυταρχικά χαρακτηριστικά»LIBERATION.Ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη για ΕΡΤ, ενώ δεν μπορεί να πείσει ούτε έναν επενδυτή!De Morgen (Belgium). Το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ένα χτύπημα στην Δημοκρατία και την Eλευθερία του ΤύπουΓιατί πραγματικά κλείνουν την ΕΡΤ. Με ποιο τρόπο δίνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ στους καναλάρχες της Digea.GUARDIAN Σαμαράς , Στουρνάρας και Πρέσβης στο Ισραήλ έδωσαν αγώνα για να πέσει το σήμα της ΕΡΤ από ιδιωτικό δορυφόρο. Απειλές Στουρναρα σε EBUBUSINESS INSIDER «Η απόφαση της Ελλάδας να σκοτώσει την ΕΡΤ ήταν καταστροφική» Πως επηρεάστηκε η τιμή των Ελληνικών ομολόγων!

VIDEO Ενθουσιασμός και μαχητικός παλμός με το Άξιον Εστί στην ΕΡΤ
VIDEO.Ρεπορτάζ FRANCE 24 Πως σχολίασαν οι Γαλλικές εφημερίδες το μαύρο στην ΕΡΤ.L'Humanité : “Αποκαλύψεις: Η ΕΡΤ ήταν επικερδής” Έγγραφο που δείχνει κερδοφορία της ΕΡΤ, κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο.NEW EUROPE (ΒΕΛΓΙΟ). Παράνομο το κλείσιμο της ΕΡΤ κατά παράβαση 2 συγκεκριμένων Εθνικών Νόμων-Κοινοτικών Οδηγιών, σύμφωνα με διαρροές Κομισιόν!VIDEO.Ρεπορτάζ FRANCE 24 Πως σχολίασαν οι Γαλλικές εφημερίδες το μαύρο στην ΕΡΤ.«Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό λαό». Διαμαρτυρία Αλληλεγγύης στην Ελλ.Πρεσβεία στις Βρυξέλλες από την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) Κατατέθηκε Πρόταση προς συζήτηση στο Βρετανικό Κοινοβούλιο για την ΕΡΤ!!MORNING STAR Οι Έλληνες δημοσιογράφοι αψηφούν τον «πολιτιστικό βανδαλισμό». Οργισμένη δήλωση Προέδρου IFJΗ επείγουσα επιστολή που έστειλε στον Σαμαρά η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ). Καλεί σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης έξω από τις Ελληνικές πρεσβείες.
LE MONDE. Το κλείσιμο της ΕΡΤ : ποτέ δεν ξαναείδαμε κάτι τέτοιο, "ακόμη και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Θυμίζει Ρουμανία του Τσαουσέσκου"


 

AP. "Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδικάζει το κλείσιμο της Ελληνικής κρατικής τηλεόρασης" 
ΦΩΤΟ.ΕΞΩΦΥΛΛΟ LIBERATION “ΕΛΛΑΔΑ.Ποιός έκλεισε την τηλεόραση?”VIDEO.EURONEWS. EBU «Στη χειρότερη σελίδα της ιστορίας της Ευρώπης, όταν δεν υπήρχε απολύτως καθόλου δημοκρατία σε διάφορες χώρες, ποτέ, δεν συνέβη κάτι τέτοιο»
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ Tο κλείσιμο της ΕΡΤ στην Ελλάδα είναι «Πλήγμα για την Δημοκρατία»Απο τα γηπεδα και το ράδιο-Αλιβέρι,στην ΕΡΤ,μέσω Κεδίκογλου. VIDEO.EURONEWS Διαμαρτυρία αλληλεγύης στην ΕΡΤ από δημοσιογράφους, έξω από την Ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες
ΑΡΧΕΙΟ. ΚΛΟΠΗ. Με υπογραφή Κεδίκογλου, 75 εκατ.ευρω απο το ανταποδοτικο της ΕΡΤ,δωρο στους ιδιωτες της ενεργειας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.