Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ο Μουσουρούλης έτρεχε μέχρι τέλους στις Βρυξέλλες για τις παράνομες ενισχύσεις Cosco & αφορολόγητο των εφοπλιστών.Ο Μουσουρούλης στις Βρυξέλλες για Cosco και εφοπλιστέςΓια την εξέλιξη δύο πολύ σημαντικών ερευνών που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδιαφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης στο πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες. Η πρώτη αφορά το καθεστώς λειτουργίας της επένδυσης της Cosco στον εμπορευματικό σταθμό του Πειραιά, που έχει ξεκινήσει το 2010 και βασίστηκε σε καταγγελίες τού τότε νομάρχη Γ. Μίχα, της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών.Σύμφωνα με αυτές, το Ελληνικό Δημόσιο χορήγησε παράνομες κρατικές ενισχύσεις στη θυγατρική της Cosco, τη ΣΕΠ Α.Ε., που κάποιες από αυτές δεν προβλέπονταν στην προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού και δόθηκαν με συμπληρωματικά άρθρα στον νόμο με τον οποίο κυρώθηκε η σύμβαση παραχώρησης για τον προβλήτα ΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά.Η δεύτερη έρευνα αφορά τις φοροαπαλλαγές των Ελλήνων εφοπλιστών αλλά και το καθεστώς φορολόγησης των ναυτιλιακών εταιρειών που έχουν έδρα την Ελλάδα και βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2011.Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκλήρωση της έρευνας που αφορά την Cosco αναμένεται στα τέλη του 2013, γεγονός που η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι αρνητικό στη δεδομένη κρίσιμη χρονική στιγμή για τις αποκρατικοποιήσεις. Ακριβώς αυτό το μήνυμα φέρεται ότι μετέφερε στους αξιωματούχους της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ε.Ε. ο Κ. Μουσουρούλης, ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών από την Επιτροπή.Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου από την Εφημερίδα των Συντακτών, 29/05/2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΜουσουρούληςΟ υπουργός Ναυτιλίας Μουσουρούλης, απείλησε με παραίτηση αν φορολογούσαν το εισαγόμενο συνάλλαγμα των εφοπλιστών;CHINA DAILY "Η Ελλάδα θα αγοράσει 142 πλοία" Σαμαράς 2013:"Ανάπτυξη δεν νοείται χώρις τα ναυπηγεία Ελευσίνος"Αφορολόγητο εφοπλιστώνΕφοπλιστής έλαβε επιστροφή φόρου 5.752,49 ευρώ!Το Ελληνικό ΟΧΙ στην Τρόικα. Φορολόγηση των εφοπλιστών: Η Τρόικα ήταν θετική. Η κυβέρνηση είπε ΟΧΙ!Εφοπλιστές."Φορολογήθηκαν" με 1400 ευρώ μηνιαία,ανά πλοίο, το 2011 & το 2012!


SPIEGEL.Απαίσιοι Πολίτες.Η ζωή του πλούσιου 1% στην Ελλάδα Ολοκληρο το αρθρο.Ο υπουργός Ναυτιλίας Μουσουρούλης, απείλησε με παραίτηση αν φορολογούσαν το εισαγόμενο συνάλλαγμα των εφοπλιστών;LLOYD'S LIST.Αδωνις Γεωργιάδης. Οι απλοί Έλληνες δεν κατανοούν ότι οι εφοπλιστές αγαπάνε την Ελλάδα.Όχι άλλοι φόροι για τους εφοπλιστες.COSCOΟλόκληρη η ανοικτή επιστολή των λιμενεργατών του ΟΛΠ προς τον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ –ΩΡΑΡΙΑ-ΣΤΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΙΙ ΤΗΣ COSCO ( ΠΡΩΗΝ ΟΛΠ)


COSCO.Μετά την προβλήτα, τις φοροαπαλλαγές,τα εργασιακά και τον σιδηρόδρομο, θέλει & στρατιωτικό αεροδρόμιο!VIDEO.EUROPARLTV.Η Cosco κράτος εν κράτει στον ΠειραιάΈλεος με τους Κινέζους "επενδυτές". Τωρα η COSCO ξαναζητάει "κούρεμα" στην καταβολή του τιμήματος.- Τι έχει ζητήσει εως τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.