Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

WSJ/BLOOMBERG “Η Ελλάδα, η γενέτειρα του σύγχρονου πολιτισμού, τώρα μια αναδυόμενη αγορά”

Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που υποβιβάστηκε στις αναδυόμενες αγορές







Greece, Birthplace of Modern Civilization, Now an Emerging Market 


 
Jun 11, 2013




Reuters


Greece’s long-running crisis has culminated in its downgrade to emerging-market status and its exit from the club of developed nations, according to one index provider.





 Η Ελλάδα, η γενέτειρα του σύγχρονου πολιτισμού, τώρα μια αναδυόμενη αγορά


Η μακροχρόνια κρίση στην Ελλάδα κατέληξε σε υποβάθμιση της σε  αναδυόμενη αγορά και την έξοδο της από το κλάμπ των αναπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με την MSCI Inc, πάροχο του οικονομικού δείκτη MSCI   


Η Ελλάδα υποβαθμίστηκε στις αναδυόμενες αγορές από τις ανεπτυγμένες αγορές την Τρίτη. Η MSCI δήλωσε ότι η Ελλάδα απέτυχε να αξιολογηθεί ως ανεπτυγμένη αγορά σε διάφορα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων δανεισμού και τις διευκολύνσεις δανεισμού. Η εταιρεία είχε βάλει την Ελλάδα υπό εξέταση, για να χαρακτηριστεί ως αναδυόμενη αγορά τον Ιούνιο του 2012.
Ο πάροχος του δείκτη είχε αναβαθμίσει την Ελλάδα σε καθεστώς ανεπτυγμένης αγοράς το 2001.


 

Η αναταξινόμηση της MSCI για την  Ελλάδα ακολουθεί αυτήν της Russell Investments, η οποία διαχειρίζεται  κεφάλαια με 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.Η Russell δήλωσε τον Μάρτιο ότι θα υποβαθμίσει την Ελλάδα σε αναδυόμενη από ανεπτυγμένη αγορά, αφού απέτυχε στις οικονομικές και επιχειρησιακές-εκτιμήσεις κινδύνου.








Greece First Developed Market Cut to Emerging as UAE Upgraded

Jun 12, 2013


Greece became the first developed nation to be cut to emerging-market status by MSCI Inc. (MSCI) after the local stock index plunged 83 percent since 2007.







Η Ελλάδα έγινε η πρώτη Ανεπτυγμένη Αγορά που υποβαθμίζεται σε Αναδυόμενη



Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που υποβιβάστηκε στις αναδυόμενες αγορές από τον MSCI Inc. αφότου ο τοπικός δείκτης μετοχών υποχώρησε 83%  από το 2007.



Η Ελλάδα παρέλειψε να εκπληρώσει τα κριτήρια που αφορούν δανεισμό τίτλων και δανειοδοτικές διευκολύνσεις,τις ανοικτές πωλήσεις  και τη μεταφορά τίτλων, δήλωσε ο MSCI, των οποίων οι δείκτες παρακολουθούνται από επενδυτές με περίπου $ 7 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.


Ο Δείκτης του ΧΑ έκανε την δεύτερη χειρότερη επίδοση στον κόσμο από τον Οκτώβριο του 2007.


«Βλέπουμε ήδη χρήματα να κινούνται προς ασφαλή καταφύγια και η απόφαση της MSCI μπορεί να το επιδεινώσει αυτό»,  δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη. ο Peter Sorrentino, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου $ 14.7 δισεκατομμύρια μέσω της Huntington Asset Advisors στο Σινσινάτι. "Η υποβάθμιση της Ελλάδας, την φέρνει πάλι στο προσκήνιο και αυτό είναι ένα σημάδι ότι η κρίση στην Ευρώπη αργεί ακόμη να τελειώσει"


Η MSCI έθεσε την Ελλάδα υπό αναθεώρηση για υποβάθμιση τον Ιούνιο του 2012..Η πιθανότητα ενός υποβιβασμού αυξήθηκε αφότου η Coca-Cola Τρία Έψιλον AG, η οποία στο παρελθόν αποτελούσε σχεδόν το ένα τέταρτο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εισηχθη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου τον Απρίλιο.




Μετάφραση- Απόδοση αποσπασμάτων: LEFTeria-news 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


ΕΓΓΡΑΦΟ & δημοσίευμα TELEGRAPH. Η Ελλάδα υποβαθμίστηκε απο Mega Fund σε «αναδυόμενη αγορά» από αναπτυγμένη.





 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.