Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

VIDEO.Σίμος Κεδίκογλου.Παγκόσμιο φαινόμενο εκπροσώπου , τα έργα του στην ΕΡΤ και η τραγική εμφάνιση "πανελίστα" στο RT.





Μοναδικό φαινόμενο στα παγκόσμια χρονικά αποτελεί η θητεία του Σίμου Κεδίκογλου στην θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σε καμία Δυτική Δημοκρατία δεν έχουμε το προηγούμενο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης να μην απαντάει σε ξένους ηγέτες, (αναπάντητες δηλώσεις Ερντογαν, Μέρκελ και άλλων), σε διεθνείς οργανισμούς (ΔΝΤ περί λαθών, Eurogroup, θεσμικά όργανα ΕΕ), αλλά και να μην κάνει ούτε το καθιερωμένο μπρίφινγκ στους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες


Βέβαια είναι μόνιμα απασχολημένος να απαντάει αποκλειστικά στην αντιπολίτευση. Και  να διορίζει στην ΕΡΤ.



Γνωστή η περίπτωση με την κυρία  που ως απόφοιτη ΙΕΚ, πρώην στέλεχος του Πασόκ που επειτα πολιτεύτηκε με την ΝΔ, πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας,παρουσιάστριας σε επαρχιακό ραδιοφωνικό σταθμό και δευθύντριας του πολιτικού γραφείου του Κεδίκογλου στην Βουλή, κατέληξε στις δημόσιες σχέσεις της ΕΡΤ με 3 χιλιάρικα μισθό.



Επίσης τους τελευταίους μήνες στην ΕΡΤ, προσελήφθησαν με ειδικές συμβάσεις συμβούλων και ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων συνολικά 26 άτομα με μισθούς άνω των 3.000 ευρώ μεικτά. Το ετήσιο κόστος για τους 26 συμβούλους ανέρχεται σε 1.031.400 ευρώ όταν η μισθοδοσία για το σύνολο των 661 δημοσιογράφων της ΕΡΤ, πανελλαδικά υπολογίζεται σε 1.420.000 ευρώ μεικτά.

Ακόμη χάρη στους κυρίους Κεδίκογλου και Παπαγεωργίου πληρώνουμε για ΕΡΤ και τα χρήματά μας πηγαίνουν υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών φωτοβολταικών και λοιπών εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας.

 Σύμφωνα με κοινη υπουργική απόφαση του Ασημάκη Παπαγεωργίου,Υφ.Περιβάλλοντος και του Σίμου Κεδίκογλου.το 25%  του ανταποδοτικού τέλους των νοικοκυριών το μετέφεραν  απο την ΕΡΤ στον έλεγχο του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.



Εκτός από όλα αυτά, είχαμε και την εικόνα ενός κυβερνητικού εκπροσώπου, ενός εκπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στα όρια του πανελίστα.


Ενδεικτική της εικόνας αυτής ήταν η εμφάνιση του Σίμου Κεδίκογλου στην εκπομπή του Russia Today, Op-Edge


Εκεί ο Κεδίκογλου δέχθηκε την επίθεση της δημοσιογράφου επειδή η κυβερνηση απειλεί να συλλάβει εργαζόμενους που απεργούν, για να αντιτάξει ο Κεδίκογλου ότι αυτοί οι άνθρωποι έπαιρναν πάνω από 3000 ευρώ τον μήνα. Άραγε εννοούσε τους δασκάλους ή τους απλήρωτους επι επτάμηνο ναυτεργάτες;



RT: Οι άνθρωποι συχνά απεργούν στην Ελλάδα και η κυβέρνησή σας έχει τουλάχιστον δύο φορές ήδη απειλήσει να συλλάβει τους εργαζόμενους που απεργούν και μερικοί λένε ότι ...

ΣΚ: Δεν συλλαμβάνουμε απεργούς.

RT: Όχι, είπα ότι απείλησε να τους συλλάβει.

ΣΚ: Όχι, όχι. Υπάρχει μια διαδικασία στο ελληνικό νομικό σύστημα που σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποχρεώσει τους ανθρώπους να εργάζονται. Για παράδειγμα, όταν έχετε μια απεργία καλοπληρωμένων ανθρώπους που κερδίζουν μισθούς άνω των 3000 ευρώ το μήνα, όταν οι περισσότεροι Έλληνες τα βγάζουν πέρα με 1000 ευρώ και λιγότερο, απεργούν και παραλύουν ολόκληρη την πόλη, μια ομάδα λίγων εκατοντάδες άνθρωποι, για να μην χάσουν τα προνόμιά τους, τότε ναι, η κυβέρνηση πρέπει να τους υποχρεώσει να εργαστούν και αυτό κάναμε. Εμείς δεν συλλάβαμε κανέναν, δεν απειλούμε κανέναν. Θα επιβληθεί ο νόμος. Κανείς δεν μπορεί να κρατήσει όμηρο την κοινωνία, αυτό είπαμε και αυτό κάναμε.



Μάλλον είχε μπερδέψει το RT με το ΣΚΑΙ ο Κεδίκογλου.

Και όλα αυτά με την γλώσσα του σώματος να παραπέμπει σε…πάνελ.

Δείτε την συνέντευξη του Κεδίκογλου στο RT πατώντας ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.