Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ Tο κλείσιμο της ΕΡΤ στην Ελλάδα είναι «Πλήγμα για την Δημοκρατία»Tο κλείσιμο του Δημόσιου Φορέα Ραδιοτηλεόρασης  στην Ελλάδα είναι «Πλήγμα για την Δημοκρατία»

11 Ιουνίου 2013

Δήλωση του Προέδρου της ΕΟΔ Mogens Blicher-Bjerregård
Ο Πρόεδρος της ΕΟΔ Mogens Blicher-Bjerregård δήλωσε:

"Αυτά τα σχέδια είναι απλά παράλογα. Θα είναι ένα σημαντικό πλήγμα για την δημοκρατία, την πολυφωνία στα μέσα ενημέρωσης και στη δημοσιογραφία ως δημόσιο αγαθό στην Ελλάδα, στερώντας έτσι από τους πολίτες το δικαίωμά τους να δέχονται ειλικρινείς, ψύχραιμες και αμερόληπτες πληροφορίες. Αλλά αυτό θα σημαίνει επίσης και απώλεια θέσεων εργασίας πολλών δημοσιογράφων σε ολόκληρη τη χώρα.Οποιαδήποτε σχέδια για περικοπές θέσεων εργασίας στην ΕΡΤ και για ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα είναι απαράδεκτες. Οι δημόσιοι περιφερειακοί σταθμοί δεν μπορούν να υποκατασταθούν από οποιαδήποτε εταιρικό συμφέρον.


Η ΕΟΔ υπενθυμίζει ότι η Οργάνωση Υψηλού Επιπέδου (High Level Group) για τα ΜΜΕ που έχει συσταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά ότι «θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη της κρατικής χρηματοδότησης για τα Μέσα που είναι απαραίτητα για την πολυφωνία»Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων είναι η ευρωπαϊκή οργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Αντιπροσωπεύει πάνω από 300 000 δημοσιογράφοι σε 37 χώρες.Aπο την ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων  (IFJ)


Μετάφραση: LEFTeria-news


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΓΓΡΑΦΟ.Οργάνωση για την Ελευθερία Τύπου, υπο την αιγίδα του ΟΗΕ, υποβαθμίζει την Ελλάδα σε «Μερικώς Ελεύθερη». Όλοι οι λόγοι σε τρισέλιδη Έκθεση.
Tο Βρετανικό Index on Censorship δημοσίευσε τις περιπτώσεις λογοκρισίας & καταστολής της κυβέρνησης Σαμαρά.Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.Η Χρυσή Αυγή,απειλή για την ενημέρωση, ενώ οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα υφίστανται διώξεις.GUARDIAN.Ο Βαξεβάνης ξαναδικάζεται και διευρύνεται το κατηγορητήριο Παπακωνσταντίνου - Αρχείο Δημοσιευμάτων


ReINFORM.nl (Netherlands). Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα (μια ιδιόμορφη χούντα)GUARDIAN.Ανοιχτή Επιστολή - Διεθνής Πρωτοβουλία για την Δημοκρατία στην Ελλάδα.TELEGRAPH. Ο Ελληνας δημοσιογράφος Βαξεβάνης με την Λίστα Lagarde ήταν έτοιμος να πάει στη φυλακήTELEGRAPH.H ελληνική φοροδιαφυγή συμβολίζει την κουλτούρα οικονομικής ανεντιμότητας κυβερνησης & επιχειρησεωνhttp://lefteria-news.blogspot.gr/2012/11/telegraphh.htmlTelegraph Η ελευθερία του Tύπου απειλείται στην Ελλάδα και η ΕΕ δεν φαίνεται να νοιάζεταιEDITORIAL INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE.Η Ελλάδα Συλλαμβάνει Τον Αγγελιοφόρο.IBTimes.Η Ελλάδα αναδείχθηκε το πιο διεφθαρμένο κράτος της Ευρώπης.ROAR (US)."Greece, the real criminals live in other Villas — not the one of Amalias".Συνέλαβαν 35χρονο επειδή ανέβασε φωτογραφίες επεισοδίων με κατηγορία την ανατροπή του πολιτεύματοςΗ λογοκρισία συνεχίζεται.Ο Λιάτσος έκοψε την εκπομπή του Αρβανίτη απο την ΕΡΤΔΗΜΑΡ Ρεσιτάλ λογοκρισίας σε ΕΡΤ και 9.84
ΗΧΟΣ.RADIO NPR (USA).Παλιά ελληνική νομοθεσία περί βλασφημίας,αναστατώνει το Σύγχρονο Θέατρο & το Facebook
INFOSHOP."Έκλεισαν το Athens Indymedia - Καταστολή στην Ελλάδα"DAILY MAIL.O νέος μεσαίωνας της Ευρώπης & της Ελλάδας.Guardian/Observer.Η Ελλάδα φλερτάρει με την τυραννία και η Ευρώπη κοιτάζει μακριά.ΑΡΧΕΙΟ.VIDEO.BBC.Κινδυνεύει η Ελλάδα να μην πληροί τα κριτήρια της Κοπενχάγης και να μην είναι μια ΔημοκρατιαGUARDIAN.Editorial.Λιτότητα στην Ελλάδα: Η δημοκρατία δοκιμάζεται στην καταστροφή.

Closure of Public Broadcaster in Greece is 'Blow to Democracy'
Statement by EFJ President Mogens Blicher-Bjerregård
11 June 2013
EFJ President Mogens Blicher-Bjerregård said:

"These plans are simply absurd. It will be a major blow to democracy, to media pluralism and to journalism as a public good in Greece, thus depriving citizens from their right to honest, level-headed and unbiased information. But it will also mean the loss of many journalists' jobs across the country.


Any plans to cut jobs at ERT and privatize the public media in Greece are unacceptable. Public regional stations cannot be substituted by any corporate interest.


The EFJ reminds that the High Level Group on media set up by the European Commission recommends that 'there should be a provision of state funding for media which are essential for pluralism."


The European Federation of Journalists is the European group of the International Federation of Journalists. It represents over 300 000 journalists in 37 countries
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.