Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

De Morgen (Belgium). Το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ένα χτύπημα στην Δημοκρατία και την Eλευθερία του Τύπου










Το ξαφνικό κλείσιμο της Ελληνικής ΕΡΤ είναι ένα πλήγμα για τη δημοκρατία, γράφει ατην καθημερινή εφημερίδα De Morgen, ο Bruno Tersage, ανταποκριτής στην Ελλάδα για την βελγική τηλεόραση  VRT:  


"Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα δεν έχει καλή φήμη όσον αφορά την την ελευθερία του Τύπου. Πέρυσι, η χώρα έπεσε 14 θέσεις στην Διεθνή Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου [από το εβδομηκοστή στην ογδοηκοστή τέταρτη] .... Οι ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί βρίσκονται σε χέρια των πλούσιων ολιγαρχών, σχεδόν όλοι τους έχουν συσσωρεύσει περιουσίες μέσω επικερδών συμβολαίων με το κράτος. οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς είναι πολύ μακριά από το να κάνουν αντικειμενική ενημέρωση (ακόμη και η ΕΡΤ δεν ήταν πάντα πρότυπο αντικειμενικότητας).



 Επιπλέον, τα ονόματα σχεδόν όλων των ιδιοκτητών καναλιών κατέληξαν να έχουν σχέση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με την λίστα Lagarde .  



Αυτή η απόφαση δεν κάνει τίποτα, για να βελτιώσει την ποιότητα των ρεπορταζ στην Ελλάδα και η δημοκρατία έχει δεχθεί ένα σκληρό πλήγμα από την τυφλή μανία μείωσης του κόστους ".


Ολόκληρο το άρθρο της De Morgen στα Ολλανδικά ΕΔΩ



Μετάφραση-Απόδοση: LEFTeria-news




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.