Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Υπουργός Κεφαλογιάννη για τα έσοδα από τουρισμό : «Συστηματικά αποφεύγω να μιλάω χρησιμοποιώντας αριθμούς και ποσοτικούς στόχους»





Η κυρία Κεφαλογιάνη απατώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Αρτέμιδας Σπηλιώτη σχετικά με τον σκεπτικισμό αναφορικά με τα έσοδα, απάντησε ότι δεν…απαντάει! Ουσιαστικά ότι δεν απαντάει με αριθμούς, δεν δίνει αριθμούς και το κυριότερο δεν κινείται στην λογική αριθμών και στόχων…


Και πως θα βγουν τα Πλάνα; (τα ποιά;;)


Πάντως ενδιαφέρον παρουσιάζει και το δεύτερο σκέλος της απάντησης της κυρίας υπουργου, ότι κάνουμε «στρατηγική στροφή στον ποιοτικό τουρισμό»


Προσέξτε, η πλήρης κατάρρευση της Αμερικάνικης αγοράς (που άκμαζε) και το άνοιγμα του υπουργείου τουρισμού στους Βαλκάνιους τουρίστες βαφτίζεται στροφή από τον μη ποιοτικό τουρισμό, στον ποιοτικό.


Η ανευ όρων παράδοση στα ξένα Πρακτορεία των all-inclusive, το ίδιο.


Οι λιποθυμίες εργαζομένων (Δέκα καταγεγραμμένες μέχρι τα μέσα της σεζόν) στα μεγάλα ξενοδοχεία; Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι;

Λεπτομέρειες στον βωμό της «ποιοτικής στροφής»


Το είπαμε και το ξαναλέμε.

Αποδιέλυσαν και τον Τουρισμό. Περισσότεροι επισκέπτες, λιγότερη ποιότητα, στάσιμα έσοδα, τριτοκοσμικές εργασιακές συνθήκες.



Διαβάστε παρακάτω την ερώτηση της δημοσιογράφου και την απάντηση της υπουργού μας.




Φέτος ο ελληνικός τουρισμός αναμένεται να πετύχει εξαιρετικές επιδόσεις από πλευράς αφίξεων, ωστόσο υπάρχει σκεπτικισμός αναφορικά με τα έσοδα. Τελικά, μας ενδιαφέρει ως χώρα να έχουμε περισσότερους τουρίστες, περισσότερα έσοδα, να εμπλουτίσουμε το τουριστικό μας προϊόν;


«Θα έχετε παρατηρήσει ότι συστηματικά αποφεύγω να μιλάω χρησιμοποιώντας αριθμούς και ποσοτικούς στόχους. Και αυτό γιατί πολλές φορές οι αριθμοί λένε τη μισή αλήθεια ή δημιουργούν μόνο επικοινωνιακές εντυπώσεις.

Αυτό που επιδιώκουμε κατ’ αρχήν και λόγω της συγκυρίας είναι ο κλάδος να μεγιστοποιήσει την οικονομική του απόδοση, για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας.

Παράλληλα, χωρίς να εγκαταλείπουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μας καθιέρωσαν ως τουριστικό προορισμό, προχωρούμε σταδιακά στην αναμόρφωση του τουριστικού μας προϊόντος. Με χρονικό ορίζοντα το 2014, κάνουμε μια στρατηγική στροφή στον ποιοτικό τουρισμό.

Η ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων θα εμπλουτίσει το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών και θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που για τον ελληνικό τουρισμό είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις.

Τα φετινά στοιχεία συνηγορούν ασφαλώς στην αύξηση τόσο των αφίξεων όσο και των εσόδων. Ασφαλή όμως συμπεράσματα θα εξαχθούν με την ολοκλήρωση της περιόδου. Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει είναι να μπουν γερά θεμέλια έτσι ώστε ο τουρισμός μας να γίνει ένας ώριμος, σύγχρονος, κερδοφόρος κλάδος της ελληνικής οικονομίας».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


Αποδιέλυσαν και τον Τουρισμό. Περισσότεροι επισκέπτες, λιγότερη ποιότητα, στάσιμα έσοδα, τριτοκοσμικές εργασιακές συνθήκες.



EΡΕΥΝΑ.Ακροδεξιά και Τουρισμός στην Ελλάδα. Τι δηλώνουν τουρίστες και επισκέπτες, τι προβάλλεται στον Ξένο Τύπο.




Ποιος κερδίζει από τον τουρισμό;



Ενώ κατέρρεαν τα νοσοκομεία, επιδοτούσαν τα ξενοδοχεία!



Ρόδος.Λίστα με 46 ξενοδοχεία που δεν πληρώνουν τους εργαζομένους,κατατέθηκε στον εισαγγελέα



Μύκονος.Δικαστικη έρευνα για 11 ξενοδόχους και Αυτοδιοίκηση για τεράστια φοροδιαφυγή & ψευδείς βεβαιώσεις.


Πόρτο Καρράς.Κερδοφόρο αλλα με απλήρωτους εργαζόμενους για μήνες & απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς!






ΧΑΟΣ.Ο ΄Ομιλος Δασκαλαντωνάκη χρωστά μισο δις & το Υπ.Οικ.δεν γνωρίζει ποιες επιχειρήσεις έχει ο Όμιλος στην Ελλάδα!



ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 2011.1 στούς 3 βιομήχανους δήλωσε κάτω απο 5000 ευρώ,απο πρόστιμα 1.5 δις εισπράχθησαν 29 εκ.! Όλο το Στατιστικό Δελτίο.



 



Οι τουρίστες ανησυχούν για την Χρυσή Αυγή και τον ρατσισμό.



BBC. Οι τουρίστες που κρατήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία,ως παράνομοι μετανάστες




New Zealand Herald.Νεοζηλανδός δηλώνει ότι απήχθη & έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από την ελληνική αστυνομία.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/11/new-zealand-herald.html




BBC.Συγκλονιστικές ιστορίες της χρεοκωπημένης Αθήνας,πίσω απο τον τουρισμό




Δημοσιεύθηκαν σε Βρετανική ιστοσελίδα οι καταθέσεις των δυο τουριστών-μαρτύρων δικαστικής υπόθεσης, που κατηγορούν την ΕΛΑΣ για κακοποίηση.



BBC VIDEO. Η ΕΛΑΣ κατηγορείται οτι χτύπησε τουρίστα, μάρτυρα σε θανάσιμο τραυματισμό στην Ζάκυνθο, για να αλλάξει κατάθεση


 

Νέα Στοιχεία. Βρετανικός Τύπος, Αστυνομία, Ιατροδικαστής, επιτίθενται στην ΕΛΑΣ για την υπόθεση Hiles & κακοποίηση τουριστών-μαρτύρων.




New York Times.Ελλάδα:Ταξιδιωτική Οδηγία.Αύξηση βίαιων επιθέσεων κατά μεταναστών & επισκεπτών,κυρίως από μέλη/υποστηρικτές Χρυσής Αυγής




ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΗΠΑ.Το πλήρες και ακριβές κείμενο της οδηγίας ασφαλείας για τους Αμερικανούς στην Ελλάδα



«Αίμα και Ανθρωπισμός» Άρθρο Βρετανού πρ.καθηγητή Πανεπιστημίου που ζεί μόνιμα στην Σάμο. Κατηγορεί την Πολιτεία για «Αδυναμία και Συνενοχή» απέναντι στην Χρυσή Αυγή.



Ο "Ξένιος Ζεύς", θεατρική παράσταση σε διεθνή Φεστιβάλ.΄Αλλη μια "διαφήμιση" της χώρας, προσφορά Δένδια.




ReINFORM.nl (Netherlands). Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα (μια ιδιόμορφη χούντα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.