Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

VIDEO.Στρατηγός Wesley Clark. Είχε παρθεί απόφαση για επίθεση στην Συρία απο το 2001, όπως και σε άλλες 6 χώρες.



Ο τετράστερος στρατηγός Wesley Clark δεν είναι σίγουρα αθώος του αίματος.. Ήταν διοικητης Στρατιάς και είχε την εποπτεία των Βαλκανίων, καθώς και αρχιτέκτονας στην επιχείρηση στο Κόσοβο.

Aυτή την εποχή έχει εταιρεία εκμετάλλευσης κοιτασμάτων άνθρακα για την παραγωγή συνθετικού πετρελαίου, η οποία δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια.

Επίσης είναι σύμβουλος της Ρουμανικής Κυβέρνησης για θέματα Ασφαλείας

Ας ακούσουμε όμως τι δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή αφότου συνταξιοδοτήθηκε.





                                                    Ο στρατηγός Wesley Clark





…Επειδή πήγαινα μέσω Πενταγώνου αμέσως μετά την 9/11. Περίπου δέκα ημέρες μετά την 9/11, πήγα μέσω Πενταγώνου και είδα τον Γραμματέα Ράμσφελντ και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Γούλφοβιτς  Κατέβηκα μετά απλά για να πω ένα γεια σε μερικούς από τους ανθρώπους του Γενικού Επιτελείου που εργάζονταν παλαιότερα για μένα, και ένας από τους στρατηγούς με κάλεσε μέσα

Μου λέει, “Κύριε, πρέπει να έρθετε  και να μιλήσουμε για ένα δευτερόλεπτο"
  Του εϊίπα, "Λοιπόν, είσαι πολύ απασχολημένος".

 «Όχι, όχι." Λέει, “Αποφασίσαμε να πάμε σε πόλεμο με το Ιράκ”.Αυτό έγινε ή στις 20η Σεπτεμβρίου ή εκεί γύρω.


Είπα, "Πάμε σε πόλεμο με το Ιράκ. Γιατί;" Μου λέει, "Δεν ξέρω".
Μου λέει, “Υποθέτω ότι δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν”. Οπότε είπα, "Λοιπόν,  βρήκαν κάποια στοιχεία που να συνδέουν τον Σαντάμ με την Αλ Κάιντα;"  “Όχι, όχι.” Μου λέει.

"Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο απο εκεί. Απλά πήραν την απόφαση να πάμε σε πόλεμο με το Ιράκ."

 Μου είπε “Νομίζω ότι είναι σαν να μην ξέρουμε τι να κάνουμε σχετικά με τους τρομοκράτες, αλλά έχουμε ένα καλό στρατό και μπορούμε να ρίχνουμε κυβερνήσεις”.
Και είπε, “Υποθέτω ότι αν το μόνο εργαλείο που έχεις είναι ένα σφυρί, κάθε πρόβλημα πρέπει να μοιάζει με καρφί.”


Έτσι επέστρεψα για να τον δω, μερικές εβδομάδες αργότερα, και εκείνες τις μέρες βομβαρδϊζαμε το Αφγανιστάν. Είπα, "Θα πάμε ακόμα σε πόλεμο με το Ιράκ;" Και μου λέει, "Ω, κάτι χειρότερο από αυτό".

¨Απλωσε το χέρι του στο γραφείο. Πήρε ένα κομμάτι χαρτί. Και είπε, «Μόλις έλαβα  ακριβώς αυτό από πάνω» - δηλαδή από το Γραφείο του υπουργού Άμυνας - ".  "Σήμερα"

Και λέει, "Αυτό είναι ένα σημείωμα που περιγράφει πώς θα πάμε και θα διαλύσουμε επτά χώρες σε πέντε χρόνια, αρχής γενομένης με το Ιράκ, και στη συνέχεια, τη Συρία, το Λίβανο, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν και, τελειώνοντας, το Ιράν."

Είπα, "Είναι διαβαθμισμένο;" Είπε, "Μάλιστα, κύριε." Του λέω, "Λοιπόν, μην μου το δείχνεις". Και τον είδα έναν χρόνο μετά πάνω-κάτω και του είπα, "Το θυμάσαι αυτό;" Μου λέει, "Κύριε, εγώ δεν σας έδειξα εκείνο το σημείωμα! Δεν σας το έδειξα!"




Μετάφραση-Απόδοση: LEFTeria-news






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ




ΕΓΓΡΑΦΟ. Foreign Policy (USA) Αρχεία αποκαλύπτουν ότι ΗΠΑ βοηθούσαν Σαντάμ στον χημικό πόλεμο, για τον οποίο έπειτα τον κατηγόρησαν.





INDEPENDENT. Έχει καταλάβει ο Ομπάμα ότι συμμαχεί με την Αλ Κάιντα? Τι έγινε στην τελευταία επίθεση ΗΠΑ στην περιοχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.