Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΕΓΓΡΑΦΟ. Επιστολή στον Ομπάμα από Οργανισμό Δικαιωμάτων να θέσει θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακροδεξιάς, στον Σαμαρα!




Η Οργάνωση Human Rights First ιδρύθηκε το1978 και είναι από τις πλεον σημαντικές Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον κόσμο, με δυο έδρες, στην Ν.Υορκή και στην Ουάσινγκτον.


Με δεδομένο ότι γίνεται πολιτική με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ειδικά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ας αναλογιστούμε λίγο την ζημιά που γίνεται σε μια ευαίσθητη εποχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.


Δεν ήταν τυχαίο ότι κύκλοι του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών μιλούσαν για πονοκέφαλο από τις πολυπίκοιλες δράσεις-δηλώσεις-εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής με την Ελληνική διπλωματία να απολογείται συνεχώς σε εχθρούς και φίλους.


Πριν αρχίσουν διάφοροι συνωμοσιολόγοι να «τραγουδούν» ας σκεφτούν για ένα λεπτό, εκτός από τον ρόλο των διαφόρων οργανώσεων, τον ρόλο που έπαιξαν οι ανεξέλεγκτοι Χρυσαυγίτες και οι ακροδεξιές πρακτικές Δένδια και Σαμαρά, στην πρόκληση αυτής της κατάστασης.


Να τίθεται δηλαδή θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την Ελλάδα στην κεντρική (κεντρικότατη) διεθνή πολιτική σκηνή.





August 7, 2013





President Barack Obama



The White House

1600 Pennsylvania Avenue, NW

Washington, DC 20500





Dear President Obama:





We write in advance of your meeting with Prime Minister Antonis Samaras of Greece. We understand that your discussion will focus largely on economic challenges, trade relations, counterterrorism, and security concerns in the region, but we urge you to raise Greece’s struggle to combat hate crime and the failure of the Greek government to speak out consistently against intolerance and discrimination.








7 Αυγούστου, 2013


Προς Πρόεδρο Barack Obama


The White House
1600 Pennsylvania Avenue, NW
Washington, DC 20500




Αγαπητέ Πρόεδρε, 


 Σας γράφουμε πριν από τη συνάντησή σας με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά. Αντιλαμβανόμαστε ότι η συζήτηση σας θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στις οικονομικές προκλήσεις, τις εμπορικές σχέσεις, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς και τις ανησυχίες για την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά σας καλούμε να θέσετε το θέμα της καταπολέμησης των εγκλημάτων μίσους στην Ελλάδα και την αποτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης να εκφραστεί με συνέπεια ενάντια στην μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις.




Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, το 2012, εντόπισε ρατσιστική βία εναντίον των ξένων, των μεταναστών και των Ρομά ως «το σημαντικότερο πρόβλημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στη χώρα. Η HRF τεκμηρίωσε την αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων κατά των προσφύγων, των αιτούντων ασύλου και των μεταναστών, αρχής γενομένης από το Μάιο του 2011. Εκατοντάδες Ασιάτες και Αφρικανοί έγιναν στόχοι βίας από ακροδεξιές ομάδες κατά τη διάρκεια ενός κύματος εγκλημάτων βίας τον Μάιο του 2011 και πολλών ακόμη ξυλοδαρμών, μαχαιρωμάτων και επιθέσεων σε καταστήματα που ανήκουν σε μετανάστες και έπειτα σε χώρους λατρείας.






Λόγω της αδυναμίας της Ελληνικής κυβέρνησης να προσφέρει επαρκή και ταχεία ανταπόκριση σε αυτές τις πράξεις, οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιώμάτων και των κοινοτήτων, έχουν ζητήσει από την Ελλάδα να επικεντρωθεί στην προστασία των θυμάτων και την ενίσχυση των μηχανισμών για την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους, μεταξύ άλλων μέσω προσαρμοσμένης νομοθεσίας, εκπαίδευσης της αστυνομίας και συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών.
Ενώ οι «νεοφερμένοι» στην Ελλάδα ζουν κάτω από μια συγκεκριμένη απειλή βίας, το μίσος που τροφοδοτεί τις συμμορίες που είναι υπεύθυνες για τα εγκλήματα αυτά, γίνετα μόνιμο. Αντισημιτικές συμπεριφορές βρίσκονται στο επίκεντρο της λαϊκίστικης ξενοφοβίας που εξαπλώνεται από υπερεθνικιστές υποστηρικτές. Ο δεξιός Λαικός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή απορρίπτει τις νεοναζιστικές και φασιστικές ετικέτες, αλλά οι εκπρόσωποι του χρησιμοποιούν ναζιστικά σύμβολα, έχουν εξάρει τους ηγέτες των Γερμανών Ναζί στο παρελθόν, και έχουν εμπλακεί σε κατάφωρη ξενοφοβική ρητορική. Όλα αυτά συμβάλλουν σε ένα εχθρικό περιβάλλον, στο οποίο οι μετανάστες στην Ελλάδα είναι συντριπτικά τα θύματα από μια απότομη αύξηση των επιθέσεων εγκλημάτων μίσους. Η Ελληνική εβραϊκή κοινότητα αριθμεί σήμερα περίπου μόνο 5.000 άτομα και ακόμη δέχεται διακρίσεις, μαζί με άλλες μειονότητες, από τους υπερεθνικιστές πολιτικούς και τους υποστηρικτές τους. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατέχουν 18 από τις 300 έδρες (7%), στη Βουλή των Ελλήνων.





Η σημαντική παρουσία στις τοπικές και εθνικές κυβερνήσεις ενός κόμματος που ενστερνίζεται απροκάλυπτα ρατσιστικές και αντισημιτικές απόψεις και πολιτικές, είναι μια ανησυχητική διάσταση της συνεχιζόμενης παρουσίας του αντισημιτισμού και ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στην πορεία των προσπαθειών για την αντιμετώπισή της. Αν και γενικά οι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα δεν υποστηρίζουν ανοιχτά τις απόψεις της Χρυσής Αυγής, δεν έχουν
αποτελεσματικά περιθωριοποιήσει αυτές τις μισαλλόδοξες πολιτικές δυνάμεις.






Σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Σαμαρά για να ενθαρρύνετε την Ελληνική κυβέρνηση και να ασκήσετε επιρροή στους πολιτικούς ηγέτες να μιλήσουν πιο δυναμικά για να εξουδετερώσουν τον αντισημιτικό και ξενοφοβικό λόγο. Η ρητορική μίσους πρέπει να αντιμετωπιστεί με σαφείς δημόσιες δηλώσεις διαμέσου των πολιτικών και της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών, να καταδικάσουν την προκατάληψη και το μίσος και να επιβεβαιώσουν την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα όλων. Αυτές οι φωνές απαιτούνται για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κύματος των λαϊκίστικων κομμάτων στα σώματα των ψηφοφόρων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όταν οι πολιτικοί ηγέτες από όλες τις κομματικές γραμμές μιλούν κατά του αντισημιτισμού και των συναφών μορφών μισαλλοδοξίας, στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα προς τις κοινότητες. Αυτή είναι μια πρακτική που είναι απολύτως αναγκαία, αλλά η οποία όμως δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.





Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια ισχυρή και ειλικρινή φωνή στα διεθνή φόρα για τα θέματα αυτά, αλλά είναι ζωτικής σημασίας ότι αυτό το μήνυμα επίσης θα παραδοθεί απευθείας στις διμερείς συζητήσεις με την Ελλάδα. Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να συζητούν τις επιπτώσεις των προκαταλήψεων και των διακρίσεων εδώ, στο εσωτερικό, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προκαλέσουμε τους συμμάχους μας, όπως η Ελλάδα, να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματά, να τιμωρήσουν την βία που υποκινείται από προκαταλήψεις, να καταδικάσουν ανοιχτά το μίσος και με όποιον τρόπο να καταπολεμήσουν τον αντισημιτισμό και την μισαλλοδοξία.




Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας από αυτές τις συστάσεις.


Με εκτίμηση,
Elisa Massimino
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος


Επισύναψη,

Susan Rice, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας
Stephen Pomper, NSS Ανώτερος Διευθυντής Πολυμερών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Karen Donfried, Ειδική Βοηθός του Προέδρου και Ανώτερη Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
Victoria Nuland, υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις
Uzra Zeya, Βοηθός Γραμματέας για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εργασία
 Daniel Bennett Smith, Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα
Mike Kozak, Βοηθός Υφυπουργός για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εργασία
 Ira Forman, Ειδικός Απεσταλμένος για την παρακολούθηση και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού



Μετάφραση: LEFTeria-news




Διαβάστε την επιστολή στα Αγγλικά στο τέλος της ανάρτησης ή πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάσετε σε PDF.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


Οι δράσεις της Χρυσής Αυγής, συνεχής πονοκέφαλος για τους Έλληνες διπλωμάτες.


Ρατσιστικά σχόλια για τον Ομπάμα από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής στην Νέα Υόρκη.


AJC. Greece New Democracy Party Leader Reaffirms Opposition to Anti-Semitism, Holocaust Denial





Πως φτάσαμε στο ευρω-φιάσκο με Ζαρούλια.Η Ντόρα, το EGAM, ο Ξένος Τύπος & η "δέσμευση Σαμαρά".



Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα "H κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να στηρίζει την Χρυσή Αυγή"



Haaretz Ο Σαμαρας μεταμορφωσε την ΝΔ σε ενα ακροδεξιο,εθνικιστικο κομμα. (αποσπασμα)




Samaras stands for the most base nationalist, reactionary and xenophobic elements of society



THE TIMES OF ISRAEL. "Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ξεπλένει νεοναζί;"





President Barack Obama

The White House
1600 Pennsylvania Avenue, NW
Washington, DC 20500


Dear President Obama:


We write in advance of your meeting with Prime Minister Antonis Samaras of Greece. We understand that your discussion will focus largely on economic challenges, trade relations, counterterrorism, and security concerns in the region, but we urge you to raise Greece’s struggle to combat hate crime and the failure of the Greek government to speak out consistently against intolerance and discrimination.




The State Department’s 2012 country report on the human rights situation in Greece identified racist violence against foreigners, migrants, and Roma as “the most important human rights problem" in the country. Human Rights First has documented a rise in racist attacks against refugees, asylum seekers, and migrants starting in May 2011. Hundreds of Asians and Africans were targeted for violence by extreme right-wing groups during a May 2011 wave of hate crime, and many more beatings, stabbings, and attacks on migrant-owned shops and places of congregation followed.



Due to the Greek government’s inability to offer adequate and swift response to these acts, human rights and community groups have called on Greece to focus on protecting the victims and strengthening the mechanisms for combating hate crime, including through tailored legislation, police training, and working with civil society.
While “newcomers” to Greece are living under a particular threat of violence, the hatred fueling the mobs responsible for these crimes is ages old. Antisemitic attitudes lie at the core of the populist xenophobia spread by ultranationalist supporters. The right-wing People’s Association—Golden Dawn—rejects neo-Nazi and fascist labels, but its representatives use Nazi symbols, have praised German Nazi leaders in the past, and have engaged in blatantly xenophobic rhetoric. All of this contributes to a hostile environment in which immigrants in Greece have been the overwhelming victims of a sharp rise in hate crime attacks. The Greek Jewish communities today number only some 5,000 people, yet they are being singled out, together with other minorities, by ultranationalist politicians and their supporters. Golden Dawn members hold 18 out of 300 seats (7 percent) in the Greek Parliament.




The significant presence in local and national governments of a party that openly espouses racist and antisemitic views and policies is a disturbing dimension of antisemitism’s continuing presence and a formidable obstacle in the path of efforts to confront it. Although mainstream political leaders in Greece do not openly support the views of Golden Dawn, they have not been
effective in marginalizing these intolerant political forces.

We urge you to use the meeting with Prime Minister Samaras to encourage the Greek government and influential political leaders to speak out more forcefully to counteract the negative antisemitic and xenophobic discourse. Hate speech needs to be countered by clear public statements from a cross-section of political and civil society leaders, to condemn prejudice and hatred and to affirm the dignity and rights of all. These voices are needed to confront the growing wave of populist parties developing constituencies not only in Greece but across Europe. When political leaders from across party lines speak out against antisemitism and related forms of intolerance, it sends an important signal to communities. This is a practice that is sorely needed, but one that is insufficiently developed in Greece and many other European countries.


The United States has been a strong and forthright voice in international fora on these issues, but it is critical that this message also be delivered directly in bilateral discussions with Greece. As the United States continues to debate the impact of bias and discrimination here at home, we should be prepared to challenge our allies, like Greece, to live up to their human rights
commitments to punish bias-motivated violence, speak out to condemn hatred, and otherwise combat antisemitism and related intolerance.




Thank you for your consideration of these recommendations.
Sincerely,
Elisa Massimino
President and CEO


CC
Susan Rice, National Security Adviser
Stephen Pomper, NSS Senior Director for Multilateral Affairs and Human Rights
Karen Donfried, Special Assistant to the President and Senior Director for European Affairs
Victoria Nuland, Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs
Uzra Zeya, Acting Assistant Secretary for Democracy, Human Rights, and Labor Daniel Bennett Smith, U.S. Ambassador to Greece
Mike Kozak, Acting Principal Deputy Assistant Secretary for Democracy, Human Rights, and Labor Ira Forman, Special Envoy to Monitor and Combat Anti-Semitism

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.