Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΠΙΝΑΚΑΣ MORGAN STANLEY / BUSINESS INSIDER. «Κάθε χώρα στην Ευρώπη θα πρέπει να χαίρεται που δεν είναι η Ελλάδα»Οι αριθμοί και οι πίνακες αποδομούν τελείως τα παραμύθια Grexit, Grecovery, Success Story και όλες αυτές τις παραπλανητικές μπούρδες των κυβερνόντων.
Every Country In Europe Should Be Glad It's Not Greece

MARKETS

Sam Ro Aug. 8, 2013


No country in the euro zone was safe from the global financial crisis and the ongoing euro crisis.

But some countries have fared better than others.

Andrew Sheets, Morgan Stanley's top European credit strategist, included the chart below in a presentation he gave on Wednesday. It shows the GDP levels of eight major economies in Europe, indexed to 2008.Κάθε χώρα στην Ευρώπη θα πρέπει να χαίρεται που δεν είναι η Ελλάδα

ΑΓΟΡΕΣ

Tου Sam Ro,  8 Αυγούστου, 2013


Καμία χώρα στη ζώνη του ευρώ δεν ήταν ασφαλής από την παγκόσμια οικονομική κρίση και τη συνεχιζόμενη κρίση του ευρώ.

Ωστόσο, ορισμένες χώρες τα πήγαν καλύτερα από άλλες.

Ο Andrew Sheets, κορυφαίος Ευρωπαίος στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley, συμπεριέλαβε και τον παραπάνω πίνακα σε μια παρουσίαση που έκανε την Τετάρτη. Δείχνει τα επίπεδα του ΑΕΠ, οκτώ μεγάλων οικονομιών της Ευρώπης, όπως αναπροσαρμόστηκαν από το 2008.


Όπως μπορείτε να δείτε, η Γερμανία έχει επιστρέψει στα προ της κρίσης επίπεδα. Η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν επίσης πολλούς λόγους για να διαμαρτύρονται.

Αλλά μεταξύ των χρεωμένων PIGS (π.χ. Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία) της νότιας Ευρώπης, το τρέχων ΑΕΠ της Ελλάδας έχει κολλήσει σε αυτό της αρχαίας Ελλάδας.

Ενώ οι άλλες οικονομίες της ευρωζώνης είναι ευτυχείς που δεν είναι Ελλάδα, είναι επίσης δεμένες με την βυθισμένη στην ύφεση χώρα,  μέσω του κοινού νομίσματος.


Μετάφραση: LEFTeria-newsΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


EL PAIS. Σλόγκαν και "εύρημα για συγγραφέα" το success story και το Grecovery!BLOOMBERG «Καμία άλλη χώρα δεν έχει γνωρίσει τέτοια καταστροφή σε καιρό ειρήνης. Οι Έλληνες οι πιο ευέλικτοι εργαζόμενοι της Ευρώπης»GUARDIAN. Η κουβέντα για την ανάπτυξη γίνεται αποκλειστικά για να δικαιολογηθεί η λιτότηταΟ διεθνής τύπος βλέπει ως φούσκα ευφορίας το ελληνικό «success story»Bρετανός οικονομολόγος VS Στουρνάρα."Τι φέρνει το 2013 στην Ελλάδα; Ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι η οικονομία της εξακολουθεί να επιδεινώνεται".
The Globe and Mail. Στουρνάρας. «Θα είναι αδύναμη ανάπτυξη και η ανεργία, θα αυξηθεί λίγο περισσότερο πριν να πέσει»

ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΝΤ.Η τελευταία Έκθεση, Πίνακες, Αξιολογήσεις, τι έχει δρομολογηθεί για τα επόμενα χρόνια LIBERATION.Ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη για ΕΡΤ, ενώ δεν μπορεί να πείσει ούτε έναν επενδυτή!
WSJ/BLOOMBERG “Η Ελλάδα, η γενέτειρα του σύγχρονου πολιτισμού, τώρα μια αναδυόμενη αγορά” ΕΓΓΡΑΦΟ & δημοσίευμα TELEGRAPH. Η Ελλάδα υποβαθμίστηκε απο Mega Fund σε «αναδυόμενη αγορά» από αναπτυγμένη.
IBTimes Η Ελλάδα θα χάσει 195.000 θέσεις εργασίας ιδιωτικού τομέα, καθώς τα αυστηρά νεα μέτρα της κυβέρνησης θα προκαλέσουν κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων.


IBTimes «Άπιαστο το Greekovery». Το φιάσκο με Gazprom & ΕΡΤ και ο διορισμός του Άδωνι Γεωργιάδη που «προκάλεσε τεράστια θλίψη».


IRISH TIMES. Ο Σαμαράς προσέβαλε τους Έλληνες & με την εκπληκτική του αλαζονεία έστρεψε την διεθνή κοινή γνώμη εναντίον του.


LIBERATION.Ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη για ΕΡΤ, ενώ δεν μπορεί να πείσει ούτε έναν επενδυτή!


TELEGRAPH Το χρέος στην Ελλάδα κινείται εκτός ελέγχου και η παγίδα του ευρώ.

SPIEGEL Η Ελλάδα αλήθεια χρειάζεται τώρα κούρεμα χρέους. Δώστε της μια δίκαιη ευκαιρία, οχι αποτυχημένες πολιτικές.
ΑΡΧΕΙΟ. BILD.Δεκέμβριος 2012.Η Μέρκελ προαναγγέλλει κούρεμα. Και οι Στουρνάρας - Ντάισελμπλουμ τώρα ακολουθούνΓερμανοι οικονομολογοι ζητουν διαγραφη του ελληνικου χρεους,οπως της μεταπολεμικης γερμανιας


  
Spiegel ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ Γερμανός καθηγητής τα λέει έξω από τα δόντια για το ελληνικό χρεός ,ο δημοσιογράφος δεν πιστεύει στα αυτιά του.Deutsche Welle.Χωρίς την διαγραφή χρέους δεν θα υπήρχε «οικονομικό θαύμα», στην Γερμανία

No country in the euro zone was safe from the global financial crisis and the ongoing euro crisis.

But some countries have fared better than others.

Andrew Sheets, Morgan Stanley's top European credit strategist, included the chart below in a presentation he gave on Wednesday. It shows the GDP levels of eight major economies in Europe, indexed to 2008.

As you can see, Germany is all the way back to pre-crisis levels and then some.  France and the UK don't have much to complain about either.

But among the debt-laden PIGS (i.e. Portugal, Italy, Greece, and Spain) of southern Europe, Greece's current GDP is stuck in ancient Greece.

While other eurozone economies are glad they're not Greece, they're still tied to the depressed country through a shared currency.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.