Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΕΓΓΡΑΦΟ /ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διαλύουν την ευαίσθητη Μετεωρολογική Υπηρεσία, απολύοντας στελέχη με διδακτορικό και πολυετή προσφορά.

Διαλύουν και την ΕΜΥ, μια ευαίσθητη Υπηρεσία που πέρα από την πρόγνωση του καιρού παρέχει μοναδικές  υπηρεσίες στην Κλιματολογία, Μετεωρολογία, Αεροναυτιλία, Ναυτιλία, Γεωργία στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας όσον αφορά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, στην Έρευνα - Διάσωση και στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Ο Σαμαράς βάζει χέρι και εκεί, απολύοντας έμπειρα στελέχη, ώστε να τα αντικαταστήσει, με ποιούς άραγε;


Συγκεκριμένα μιλάμε για 15 υπαλλήλους (14 ΠΕ) επί συνόλου 282 (όλοι κι΄όλοι) στελεχών της ΕΜΥ (ανά την επικράτεια - Στρατιωτικό και Πολιτικό προσωπικό), οι οποίοι εργάζονται από 2001/2002 και οι περισσότεροι έχουν διδακτορικά !!

Ο Αντώνης Σαμαράς σε πολύ πρόσφατη δήλωσή του μας έλεγε ότι θα  θέσει σε διαθεσιμότητα αυτούς για να προσλάβει άλλους με περισσότερα προσόντα  Περισσότερα από 12 χρόνια στην Εθνική Μετεωρολογική Υπερεσία με Διδακτορικό;;
Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Μετεωρολόγων ΕΜΥ
Σύλλογος Μετεωρολόγων Υπαλλήλων ΕΜΥ: "Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) - Διαθεσιμότητα"


1. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) λειτουργεί επιχειρησιακά, σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο. Διαθέτει Μετεωρολογικά Γραφεία Ενημέρωσης στα αεροδρόμια και Μετεωρολογικούς Σταθμούς σε όλη τη χώρα. Παρέχει μετεωρολογική υποστήριξη στον Έλληνα πολίτη και τον προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καύσωνες, χαλαζοπτώσεις, πλημμύρες), στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε όλους τους τομείς της Εθνικής Οικονομίας (γεωργία, τουρισμός, αθλητισμός, μεγάλα κατασκευαστικά έργα).

2. Εκδίδει ειδικές προγνώσεις α) για την Ναυτιλία : η ΕΜΥ έχει την αρμοδιότητα έκδοσης δελτίων ναυτιλίας για όλη την Ανατολική Μεσόγειο (αρμοδιότητα που εποφθαλμιά η Τουρκία). Με τα δελτία της ΕΜΥ καθορίζεται ο απόπλους των επιβατηγών πλοίων στα ελληνικά πελάγη β) για την Αεροναυτιλία : η ΕΜΥ είναι ο θεσμοθετημένος Πάροχος Αεροναυτιλίας για τον εθνικό εναέριο χώρο και για όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.Χωρίς τα δελτία της ΕΜΥ δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή πτήσεων πάνω από το ελληνικό FIR γ) για τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας όσον αφορά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών και δ) για την Έρευνα - Διάσωση.

3. Η ΕΜΥ διαθέτει προσωπικό εξειδικευμένο στη Μετεωρολογία και την Πληροφορι- κή, το οποίο εκπαιδεύεται διαρκώς από διεθνείς οργανισμούς όπως ο WMO (Παγκόσμιος Μετεω- ρολογικός Οργανισμός), η EUMETSAT, το ECMWF, καθώς και από τη Μετεωρολογική Σχολή της ΕΜΥ, στις τελευταίες εξελίξεις της Μετεωρολογικής επιστήμης και της τεχνολογίας. Επιπλέον, το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων κατηγορίας ΠΕ, διαθέτει τουλάχιστον μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

Αξίζει να τονιστεί ότι στο ελληνικό Δημόσιο, η ειδικότητα του Μετεωρολόγου είναι μοναδική και δεν υφίσταται σε κανένα άλλο φορέα, πλην της ΕΜΥ.

4. Στην ΕΜΥ δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Παρά το δύσκολο και απαιτητικό της έργο παραμένει υποστελεχωμένη και τυχόν απομάκρυνση επιστημονικού προσωπικού (διαθεσιμότητα) θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία ανταπόκρισης στην εθνικής σημασίας αποστολή της.

5. Καταγγέλλουμε την Πολιτεία για την άκριτη πρόθεσή της να θέσει σε διαθεσιμότητα συναδέλφους - κατηγορίας ΠΕ (με υψηλά προσόντα, ειδίκευση και εμπειρία) - Συμβασιούχους Αορίστου Χρόνου,γεγονός που οδηγεί άμεσα στη ΔΙΑΛΥΣΗ της ΕΜΥ!

Για το Δ.Σ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΖΕΪΝΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΥΡΑΣΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.