Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

BLOOMBERG. H Μέρκελ δηλώνει ότι ο Σρέντερ φταίει για την κρίση, που άφησε την Ελλάδα να μπεί στο Ευρώ.



Η Μέρκελ δήλωσε σε προεκλογική της συγκέντρωση ότι ο προκάτοχός  της Γκέρχαρντ Σρέντερ, φταίει για την κρίση γιατί αυτός άνοιξε την πόρτα της Ελλάδας στο Ευρώ.

Εμείς όμως θα λέγαμε ότι δεν μας έβαλε ο Σρέντερ στο Ευρώ αλλά ο …Γιάννος Παπαντωνίου!

Τουλάχιστον έτσι πιστεύει αυτός..








Merkel Says SPD’s Schroeder to Blame for Letting Greece in Euro


By Stefan Nicola - Aug 27, 2013



German Chancellor Angela Merkel sought to pin the blame for the euro’s debt turmoil on her Social Democratic predecessor Gerhard Schroeder, saying he should never have let Greece into the single currency area.



 German Chancellor Angela Merkel said the debt crisis that emerged in Greece in late 2009 and dominated her second term had been “brewing for many years.”






H Μέρκελ δηλώνει ότι ο Σρέντερ φταίει, που άφησε την Ελλάδα να μπεί στο Ευρώ


Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσπάθησε να ρίξει το φταίξιμο για την κρίση χρέους του ευρώ στο Σοσιαλδημοκράτη προκάτοχό της Γκέρχαρντ Σρέντερ, λέγοντας ότι ποτέ δεν θα έπρεπε να αφήσει την Ελλάδα να μπεί στην ζώνη του ενιαίου νομίσματος.


Η Μέρκελ, μιλώντας σε μια προεκλογική συγκέντρωση στη βόρεια γερμανική πόλη του Rendsburg σήμερα, δήλωσε ότι η κρίση του χρέους που προέκυψε στην Ελλάδα στα τέλη του 2009 και κυριάρχησε στη δεύτερη θητεία της ήταν κάτι που "ζυμωνόταν για πολλά χρόνια" και πηγαίνει πίσω στην σύλληψη του ευρώ.



 «Για παράδειγμα, στην Ελλάδα δεν έπρεπε να είχε επιτραπεί η είσοδος στη ζώνη του ευρώ» κατά το 2001, η κ. Μέρκελ είπε στο πλήθος των περίπου 1.000 υποστηρικτών της. Καγκελάριος Σρέντερ δέχθηκε την Ελλάδα και αποδυνάμωσε το Σύμφωνο Σταθερότητας και οι δύο αποφάσεις ήταν θεμελιωδώς λάθος, και ένα από τα σημεία εκκίνησης για τα τρέχοντα προβλήματά μας."
Η Μέρκελ, με την απόδοση ευθυνών για το χάος που προκαλείται σε όλα τα 17 κράτη της Ευρωζώνης στον προκάτοχό της, μπορεί να επιδιώκει να εκτρέψει τις επιθέσεις σχετικά με την πολιτική  της,  τις οποίες διευθύνει ο Peer Στάινμπρουκ, ο αντίπαλός της από το SPD στις εκλογές της 22ης Σεπτεμβρίου.


  
Ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι εγκρίνουν το χειρισμό της στην κρίση, ο Στάινμπρουκ ανέβασε τους τόνους των επικρίσεων του τις τελευταίες ημέρες λέγοντας οτι η Μέρκελ δεν μιλάει ξεκάθαρα σχετικά με το πλήρες κόστος για τους Γερμανούς φορολογούμενους. Οι αντίθετες θέσεις τους θα δοκιμαστούν την 1η Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια του μοναδικού τηλεοπτικού ντιμπέιτ της προεκλογικής εκστρατείας.


Η υποστήριξη για το Χριστιανοδημοκρατικό μπλόκ της Μέρκελ αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 39% σε μια εβδομαδιαία δημοσκόπηση του INSA για την εφημερίδα Bild σήμερα, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, εταίροι της στον κυβερνητικό συνασπισμό, κέρδισαν επίσης μια μονάδα, φτάνοντας το 6%.

Το SPD του Στάινμπρουκ και οι Πράσινοι σύμμαχοί του, έπεσαν κατά μια μονάδα, στο 25% και 14%, αντίστοιχα. Το Αριστερό Κόμμα έπεσε κάτω μια μονάδα, στο 7%. Το INSA ρώτησε 2.128 ψηφοφόρους μεταξύ 23 - 26 Αύγ. Δεν δόθηκε περιθώριο λάθους.


Ο Steinbreuck, ακολουθεί κατά πόδας το CDU / CSU συνασπισμό της Μέρκελ  κατά 14-19 ποσοστιαίες μονάδες σε επτά τακτικά δημοσκοπήσεις με λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες πριν από την ψηφοφορία, όπου την πολιορκούσε στενά με τις δηλώσεις που έγιναν στις 20 Αυγούστου από τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια, ως αποδεικτικό στοιχείο ότι η κυβερνητική πολιτική για την κρίση, δεν λειτουργεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.