Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Delhaize Group/AB Βασιλόπουλος: πληρωμές με κουπόνια, πανηγυρισμοί για τα κέρδη.

Επανερχόμαστε στο θέμα της πληρωμής των εργαζομένων της ΑΒ Βασιλόπουλος, μέλος της Delhaize Group, με κουπόνια, αναδημοσιεύοντας μια ανάρτηση του olympia.gr για το θέμα.


Delhaize: Ρημάζουν τον Έλληνα εργαζόμενο, πανηγυρίζουν για τα (πολυεθνικά) κέρδη τους!

 29 Αυγούστου, 2013

AB PARON


Αποκάλυψη βόμβα από την εφημερίδα ΠΑΡΟΝ σχετικά με τις μεθόδους της ΑΒ Βασιλόπουλος, θυγατρικής της πολυεθνικής Delhaize, όσον αφορά τους εργαζομένους στα καταστήματα της.Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η αλυσίδα “πληρώνει” τους εργαζομένους της στα υποκαταστήματα στην επαρχία ένα ποσό απο την μισθοδοσία τους (150 – 200 Ευρώ) με …κουπόνια!

Εξαναγκάζοντας τους έτσι να εξαργυρώσουν το αντίστοιχο ποσό με αγορές από τα καταστήματα της πολυεθνικής!

Έτσι η πολυεθνική κερδίζει σε κέρδος και ρευστότητα, ενώ οι υπάλληλοι υπόκεινται σε έναν ιδιότυπο εκβιασμό που… ανέχονται υπό τον φόβο της ανεργίας.

Οι αρχές όμως πως γίνεται να σιωπούν σε μία τέτοια αποικιοικρατική πρακτική; Μήπως γίναμε δουλοπάροικοι και με την βούλα; Ως πότε θα ανεχόμαστε τους παγκόσμιους κερδοσκόπους να εξαθλιώνουν τους ιθαγενείς χωρίς το κράτος να κάνει το αυτονόητο για την προστασία μας;

Την ίδια στιγμή, μόνο οργή προκαλούν τα περίλαμπρα δημοσιεύματα στις φυλλάδες της διαπλοκής, που πλέκουν διθύραμβους στην εν λόγω πολυεθνική η οποία αυξάνει τα κέρδη της και κατακτά ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην Ελληνική αγορά.

Δείγμα του ότι και εμείς έχουμε ευθύνη για την κατάντια μας…


 http://olympia.gr/2013/08/29/delhaize-%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD/


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΜε κουπόνια πληρώνει το ΑΒ τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.