Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Σαντορίνη.Ο αγώνας των κατοίκων με επιστολές και κινητοποιήσεις για να μην δωθει το Νοσοκομείο σε ιδιώτες. Εκβιάζει ο Άδωνις.



Ανάστατοι οι κάτοικοι της Σαντορίνης καθώς το Υπουργείο Υγείας θέλει να παραδώσει το Νοσοκομείο Θήρας σε ιδώτη μέσω ΣΔΙΤ.


Οι φωτογραφίες είναι απο παλαιότερη συγκέντρωση κατοίκων υπέρ της δημόσιας λειτουργίας του Νοσοκομείου Θήρας



Ο Άδωνις σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Θήρας αναφέρει ότι το Υπουργείο Υγείας αδυνατεί (!) να αναλάβει το κόστος λειτουργίας του Νοσοκομείου Σαντορίνης

Μάλιστα αναφέρει ότι ή θα βρει 6 εκ ο Δήμος για να το λειτουργήσει αυτός ή θα το δώσει σε ιδιώτη. Αλλιώς, φοβερίζει ο υπουργός μας Άδωνις, «θα παραχωρήσω το κτίριο στο ΤΑIΠΕΔ για να ξεκινήσει διαδικασίες αποκρατικοποιήσεως του».

Ας δώσουμε στον Άδωνι μια ιδέα. Οι ομοιβές και τα έξοδα των συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ είναι 6.9 εκ. Ας το σπονσοράρουν αυτοί το νοσοκομείο, που φτιάχτηκε με χρήματα του Ελληνικού λαού..

Αν θέλει ο ιδιώτης νοσοκομείο στην Σαντορίνη, ας φτιάξει ένα.



Αυτό το φτάξαμε εμείε και μας κόστισε 14 εκ..



Παραθέτουμε παρακάτω δυο κείμενα.


Ένα απόσπασμα από την ανάρτηση του santonews για το θέμα και έπειτα την επιστολή Επιτοπής Κατοίκων στον προηγούμενο υπ.Υγείας, τον Μάρτιο.






ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΟΙ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙΔΟΣ ΜΑΡΣΑΡΟΥΝ

12 Αυγούστου, 2013



   Με μια επιστολή που παρά τη σύγχρονη γλώσσα την οποία χρησιμοποιεί ο συντάκτης, το ύφος της παραπέμπει σε προπολεμικό ενωμοτάρχη επαρχιακής πολίχνης, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, εγκαλεί την κοινωνία της Σαντορίνης, επειδή δεν έχει λέει σχέδιο  για … το πώς θα λειτουργήσει το κρατικό νοσοκομείο του νησιού.  











«Σε αυτή την περίπτωση θα ξεκινήσω άμεσα τη μεταφορά του εξοπλισμού σε άλλα Νοσοκομεία τα οποία έχουν άμεση ανάγκη αυτού».





 Η συγκεκριμένη επιστολή έχει σταλεί εδώ και μέρες στο Δήμαρχο Θήρας και –άγνωστο (!) πως- διέρρευσε σε φιλικό του ΜΜΕ, όπως και η αρχική καταγγελία του κ. Αντώνη Σιγάλα κατατέθηκε σε άλλο φιλικό προς αυτόν ΜΜΕ (δηλαδή ακόμα κι αν δεν λειτουργήσει ποτέ το νοσοκομείο, θα έχει τουλάχιστον συμβάλλει καθοριστικά στην εμβάθυνση φιλικών σχέσεων στο νησί και αντί για μονάδα κοινωνικής αρωγής θα έχει ευτυχώς λειτουργήσει ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter ή το Facebook).


 Στην επιστολή του κ. Υπουργού αναφέρεται το δίλημμα: ή ο Δήμος παίρνει το νοσοκομείο ή το δίνουμε σε ιδιώτη. Και να ήταν μόνο αυτό;. 

Για να το πάρει ο δήμος πρέπει να καταθέσει άμεσα έξι εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζα. Αν όχι, ξεχάστε το. Και το… καλυτερότερο; . Μην τυχόν και κουνηθεί κανένας σαντορινιός, γιατί οι νταλίκες ήδη μαρσάρουν για να πάρουν τον εξοπλισμό σε άλλα Νοσοκομεία τα οποία έχουν άμεση ανάγκη αυτού και «θα παραχωρήσω το κτίριο στο ΤΑIΠΕΔ για να ξεκινήσει διαδικασίες αποκρατικοποιήσεως του, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να ανακτήσει μέρος των χρημάτων που δαπάνησε. οποίο θα το αξιοποιήσει προς όφελος του ελληνικού λαού». 


Με άλλα λόγια, ένα καλό τίμημα θα μπορούσε να επιτρέψει τη λειτουργία του Νοσοκομείου με τη μορφή Μπουζουκάδικου, Εμπορικού Κέντρου, Αναψυκτηρίου ή Μουσείου Κρατικής Ασυνέπειας. (Και ας μην τονιστεί ιδιαίτερα το «θα παραχωρήσω», διότι μπορεί απλά να σημαίνει ενθουσιώδη προσήλωση και όχι αίσθημα προσωπικής ιδιοκτησίας).






Μπορεί να γίνει το Νοσοκομείο Μπουζουκάδικο;






ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΑΔΙΚΟ;


Γράφει ο Υπουργός:

1.       «Λύση πρώτη, ο Δήμος Σαντορίνης μόνος ή σε συνεργασία με άλλους φορείς να αναλάβει άμεσα την ευθύνη λειτουργίας του Νοσοκομείου με οποιοδήποτε σχήμα προτείνει. Απαραίτητη προϋπόθεση υλοποίησης αποτελεί η δέσμευση σε τραπεζικό λογαριασμό τουλάχιστον έξι εκατομμυρίων ευρώ, καθώς σε αυτό το ύψος υπολογίζεται το κόστος μερικής λειτουργίας του Νοσοκομείου για ένα χρόνο» (σ.σ. από ευγένεια μάλλον δε συμπλήρωσε: «επειδή σας ξέρουμε τι μπαταχτσήδες είστε, αν δε δώσετε τα λεφτά προκαταβολικά, Νοσοκομείο δεν έχει.»).

2.        «Όπως σας είπα και στο γραφείο μου δεν προτίθεμαι να λάβω απόφαση για ΣΔΙΤ χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Σαντορίνης, άλλωστε κανείς διαγωνισμός ΣΔΙΤ δεν θα είχε πιθανότητα ευόδωσης υπό καθεστώς απειλών φασαρίας και αντεγκλήσεων. Η τελική απόφαση για την αξιοποίηση του Νοσοκομείου πρέπει να είναι των κατοίκων της Σαντορίνης και όχι του Υπουργείου Υγείας». (σ.σ.2. Φανταστείτε γιατρό που να αποποιείται τη δική του επιστημονική ευθύνη και ιατρική εμπειρία και να ζητά από τον ασθενή να αποφανθεί για την ορθότερη μέθοδο θεραπείας που θα εφαρμόσει στην περίπτωσή του!!!).

3.        «Προς καλλίτερη ενημέρωση των πολιτών σας και για να διερευνήσετε τυχόν άλλες λύσεις, ώστε να μην μένει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις μου, σας δίνω μεγάλο περιθώριο χρόνου για να αποφασίσετε, τι θέλετε να κάνετε έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013. Εάν η ως άνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, θα θεωρήσω ότι ο Δήμος Σαντορίνης δεν μπορεί να αναλάβει ό ίδιος την ευθύνη του Νοσοκομείου, ούτε να συμβάλει εποικοδομητικά στον διαγωνισμό, άρα δεν υφίσταται περιθώριο συναινετικής λύσης του προβλήματος. Σε αυτή την περίπτωση θα ξεκινήσω άμεσα τη μεταφορά του εξοπλισμού σε άλλα Νοσοκομεία τα οποία έχουν άμεση ανάγκη αυτού».







Ο  Υπουργός, προτίμησε αντί της συζήτησης να απευθύνει τελεσίγραφα, να διατυπώσει απειλές και ορθώσει το δάκτυλο σαν να απευθύνεται σε απείθαρχους μαθητές.



4.       (Συνέχεια του προηγούμενου)   «και θα παραχωρήσω το κτίριο στο ΤΑIΠΕΔ για να ξεκινήσει διαδικασίες αποκρατικοποιήσεως του, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να ανακτήσει μέρος των χρημάτων που δαπάνησε». (σ.σ. το κριτήριο θα είναι οικονομικό δηλαδή;. Αν για παράδειγμα ένας σταρ της νύχτας δώσει τα 5πλάσια από μια υγειονομική εταιρεία και άρα ο ελληνικός λαός ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που δαπάνησε, τότε η Σαντορίνη θα αποκτήσει ένα υπέρλαμπρο Μπουζουκάδικο, αντί Νοσοκομείου;. Ποιος στη χάρη μας!).

5.      
«Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί κοινά αποδεκτή συναινετική λύση πέρα από τις φωνές των άκρων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να προξενούν θόρυβο και είμαι βέβαιος ότι και εσείς προσωπικά (σ.σ ο Δήμαρχος) θα συμβάλετε εποικοδομητικά προς αυτή την κατεύθυνση». (Άρα ο κ. Δήμαρχος, θα πρέπει να φροντίσει ώστε οι ταραξίες και αντεθνικώς δρώντες νεφροπαθείς και χρονίως πάσχοντες να σωπάσουν)



 Η Επιστολή Κατοίκων της Επιτροπής Στήριξης του Νοσοκομείου Θήρας, Μάρτιος 2013



Κύριε Υπουργέ Υγείας,

Η απόφασή σας στις 14.3.2013, να δώσετε το Νοσοκομείο Θήρας σε ιδιώτη με τη μορφή ΣΔΙΤ δεν είναι μόνον άδικη, αλλά και παράλογη. Θα είχατε λόγους να το κάνετε, αν ανήκε στο ΕΣΥ και δεν μπορούσε να συνάπτει συμβάσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες, στις οποίες είναι ασφαλισμένοι οι χιλιάδες τουρίστες που κατακλύζουν το νησί μας.


Το οικόπεδο που δωρήσαμε και το Νοσοκομείο που χτίστηκε σε αυτό ανήκει στην ΑΕΜΥ ΑΕ, η οποία μπορεί να κάνει συμβάσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο το δωρήσαμε στην ΑΕΜΥ ΑΕ. Επομένως ό,τι μπορεί να κάνει ο ιδιώτης μπορεί να το κάνει και η ΑΕΜΥ ΑΕ.
Ο ιδιώτης προφανώς και θα έχει κέρδη όπως άλλωστε συνομολογούν και οι σύμβουλοί σας, ότι δηλαδή είναι κερδοφόρο το Νοσοκομείο. Διαφορετικά δεν θα το ήθελαν και οι ιδιώτες. Γιατί λοιπόν αυτά τα κέρδη να μη διατίθενται υπερ της υγείας των Σαντορινιών πολιτών;; Γιατί τα χαρίζετε στον ιδιώτη;;


Στο συμβόλαιο με το οποίο σας δωρίσαμε το οικόπεδο ρητά έχει συμφωνηθεί ότι το Νοσοκομείο που θα κατασκευασθεί (και κατασκευάσθηκε) θα είναι δημόσιου χαρακτήρα. Δεν θα το σεβαστείτε;;;


Η μορφή ΣΔΙΤ δεν «κολλάει» στην προκειμένη περίπτωση. Αυτό θα μπορούσε να γίνει, αν τότε που σας δωρήσαμε το οικόπεδο το δίνατε με ΣΔΙΤ σε ιδιώτη προκειμένου να ανοικοδομήσει το Νοσοκομείο και να το λειτουργήσει ορισμένα χρόνια για να πάρει πίσω τα λεφτά του. Αυτό όμως ρητά σας το απαγορεύει το δωρητήριο συμβόλαιο και κατά μείζονα λόγο δεν μπορείτε να το κάνετε τώρα, που μάλιστα το Νοσοκομείο χτίστηκε και εξοπλίστηκε με χρήματα του Ελληνικού Λαού.

Αυτά δεν θα τα σεβαστείτε;;;

Λέτε ότι δεν έχετε χρήματα για να το λειτουργήσετε. Μα ο ιδιώτης αν ανοίξει το Νοσοκομείο τον Αυγουστο όπως λέτε, από την πρώτη κιόλας μέρα θα έχει κέρδη, όπως λένε οι σύμβουλοί σας και δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του. Γιατί λοιπόν να το δώσετε σε ιδιώτη και να μη το λειτουργήσει η ΑΕΜΥ ΑΕ προς όφελος του Λαού και όχι προς όφελος του ιδιώτη;;;

Ο Δήμος Θήρας μέσω του τελεφερίκ μπορεί να στηρίξει την ΑΕΜΥ Α.Ε. τα πρώτα τουλάχιστον χρόνια.

Κύριε Υπουργέ οφείλετε να επανεξετάσετε το θέμα και να ενεργήσετε προς όφελος του Ελληνικού Λαού.

Η Επιτροπή Στήριξης του Νοσοκομείου Θήρας




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΕΩΣ ΤΟ 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.