Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Κινητικότητα! Μετέφεραν χειρουργημένους ασθενείς ενώ ο "Δρ Άδωνις" έκανε λογο μέχρι και για αναβολές χειρουργείων!



Δεν θα σχολιάσουμε καθόλου την παρακάτω είδηση. 

Με τηλεβιβλιοπώλη - αποτυχημένο βιβλιοπώλη, εμμονιακά μνημονιακό, για προιστάμενο του Ιατρικού Προσωπικού της χώρας, αναμένουμε το μοιραίο. 





Κινητικότητα ασθενών.


Εφημερίδα των Συντακτών 23/08/13

Περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων είχαμε ακούσει πολλά μέχρι τώρα. Περί κινητικότητας των ασθενών, μαθαίνουμε τώρα – για την ακρίβεια, τη βιώνουν οι ίδιοι οι ασθενείς οκτώ νοσοκομείων, οι οποίοι άρον άρον μεταφέρονται από τους χώρους περίθαλψης, όπου βρίσκονταν μέχρι τώρα, σε άλλα νοσοκομεία. Αιτία, το κλείσιμο αυτών των μονάδων. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας οδηγεί μεγάλες μονάδες σε Αθήνα («Αμαλία Φλέμινγκ», «Σπηλιοπούλειο» κ.ά.) και Θεσσαλονίκη («Ειδικών Παθήσεων», «Παναγία» κ.ά.) σε οριστική παύση μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην κοινωνία.


Τις ημέρες αυτές, ασθενείς, παρά τη βαρύτητα των προβλημάτων τους, μεταφέρονται με φορεία σε άλλες νοσοκομειακές μονάδες οι οποίες υποτίθεται θα καλύψουν επαρκώς τις ήδη μεγάλες ανάγκες στον τομέα της Υγείας. Ενας συνδικαλιστής του χώρου, περιγράφοντας αυτό που συμβαίνει, είπε πως «μοιάζει με εικόνες πολέμου, με τους ασθενείς να μην ξέρουν πού και πώς θα μεταφερθούν». Οση υπερβολή και αν έχουν τα λόγια του, δεν ακυρώνουν μια πραγματικότητα που δεν απέχει πολύ απ” όλα αυτά.


Είναι ενδεικτικά τα παραδείγματα προγραμματισμένων χειρουργείων για τα οποία ο ίδιος ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι «είναι πολύ πιθανό πολλά από αυτά να αναβληθούν».


Ας μπούμε λίγο στη θέση αυτών των ασθενών που περιμένουν την κρίσιμη ώρα του χειρουργείου ή εκείνων με βαριές ασθένειες οι οποίοι έχουν αναπτύξει μια συγκεκριμένη σχέση εμπιστοσύνης με τους θεράποντες γιατρούς τους. Κανένας δεν θα ήθελε να του συμβεί κάτι τέτοιο.


Κι όμως, τέτοια και άλλα δυσάρεστα αναμένεται να συμβούν. Και όχι μόνο για τους ήδη ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές τις οκτώ μονάδες, αλλά και για όσους χρειαστούν ιατρική βοήθεια το επόμενο διάστημα. Τα συγκεκριμένα νοσοκομεία τίθενται εκτός εφημεριών και ο πολίτης που θα αναζητήσει φροντίδα και περίθαλψη θα βρεθεί σε πραγματικά δύσκολη θέση.


Το θέμα, φυσικά, δεν περιορίζεται στα προβλήματα νυν ή μελλοντικών ασθενών, αλλά αφορά και τους εργαζόμενους στα νοσηλευτικά αυτά ιδρύματα, οι οποίοι θα οδηγηθούν σε καθεστώς κινητικότητας. Περισσότεροι από 1.800 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι αναμένεται να μπουν σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς, το οποίο για πολλούς αποτελεί τον προθάλαμο απολύσεων, για τον ίδιο τον υπουργό Υγείας αποτελεί μια ενέργεια κάλυψης κενών θέσεων σε άλλα ιδρύματα νοσηλείας. Ο κ. Γεωργιάδης σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει πως δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στον τομέα της ευθύνης του. Η πολιτική συμπεριφορά της σημερινής κυβέρνησης δείχνει πως η αξιοπιστία δεν αποτελεί το ισχυρό χαρτί της! Το αντίθετο. Υποσχέσεις δίνονται αφειδώς, για να ακυρωθούν λίγο χρόνο αργότερα, πάντα με κάποια πρόφαση ή δικαιολογία…





Αρον άρον μετέφεραν ακόμη και χειρουργημένους από την Πολυκλινική

Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ , Ελευθεροτυπία 23/08/13


«Δεν γνωρίζαμε τίποτα. Δεν είχαν ενημερωθεί ούτε οι θεράποντες ούτε οι ασθενείς. Ηταν μια έφοδος εν αιθρία, η οποία μάλιστα έγινε απουσία του διευθυντή της Πολυκλινικής.


Δεν μετακινείς έτσι χειρουργημένους ανθρώπους. Δεν είναι αντικείμενα οι ασθενείς» λέει η Ελένη Κύργιου, αναισθησιολόγος στην Πολυκλινική. Η ίδια και οι συνάδελφοί της αλλά και οι υπάληλλοι του νοσοκομείου βρέθηκαν προ εκπλήξεως, όταν χθες το πρωί είδαν τις κλίνες του νοσοκομείου να αδειάζουν χωρίς -όπως λένε- να έχει προηγηθεί ενημέρωση, έγγραφη ή τηλεφωνική.


«"Από πού πήρατε εσείς εντολή;" ρωτούσαμε τους τραυματιοφορείς στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είχαν έρθει στην κλινική. Είπαν ότι είχαν πάρει εντολή από το κέντρο. Εμάς δεν μας πήραν ούτε ένα τηλέφωνο! Ξεκίνησαν να διακομίζουν τους ασθενείς στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς "Αγιοι Ανάργυροι", στην άλλη άκρη της Αθήνας!» ισχυρίζεται η κ. Κύργιου. Σημειώνεται ότι η «έφοδος» ξεκίνησε την ώρα που αρκετοί γιατροί απουσίαζαν από το νοσοκομείο. 


Πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή του «Ευαγγελισμού», για το κλείσιμο του νοσοκομείου και για τις εφημερίες που σταμάτησαν προχθές το απόγευμα, «όταν μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι αδειάζει η Πολυκλινική». Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες το βράδυ είχαν μεταφερθεί 10 ασθενείς από τους 50 που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ οι γιατροί δεν είχαν όπως λένε καμία ενημέρωση για το αν η διαδικασία θα εξελιχθεί και αν το νοσοκομείο θα αδειάσει εντελώς.


Σύμφωνα με υπαλλήλους της Πολυκλινικής, ακολούθησε πανικός: «Συγγενείς των ασθενών έψαχναν να βρουν τους ανθρώπους τους, ενώ οι γιατροί έτρεχαν να γράψουν τις συνταγές και τις θεραπείες που έπρεπε να πάρει μαζί του κάθε ασθενής». Οπως λέει η κ. Κύργιου, «παίρναμε τηλέφωνο τους γιατρούς του άλλου νοσοκομείου και τους ενημερώναμε για το ιστορικό του κάθε ασθενούς».


Σήμερα στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής αλλά και άλλων δημόσιων νοσοκομείων πραγματοποιούν συγκέντρωση για την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας, ζητώντας απάντηση στην κατάργηση των νοσοκομείων και στη διαθεσιμότητα των 1.618 εργαζομένων. Για τον λόγο αυτό, τα σωματεία εργαζομένων της Πολυκλινικής, του Θριασίου, του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» και του «Ευαγγελισμού» συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.