Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πόσο Μπουτάρης είναι; Σε 24ωρα αποκάλεσε «παλιάνθρωπους» και «κανίβαλους» όσους αντιδρούν σε 2 διαφορετικά έργα και έστειλε Δημ.Αστυνομία στους "Χωρίς Μεσάζοντες".



Δεν τον προλαβαίνουμε πλέον τον Μπουτάρη, καθώς τα τελευταία 24ωρα δείχνει ότι βρίσκεται τελικά σε ανοιχτό πόλεμο με την κοινωνία στην Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος αποκάλεσε «παλιάνθρωπους» όσους έχουν προσφύγει κατά του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) της Ευκαρπίας, ενώ χαρακτήρισε ως «κανίβαλους» τους πολίτες που προσφεύγουν επίσης στη δικαιοσύνη για την ανάπλαση της παλιάς παραλίας στην πόλη.

Ο  Μπουτάρης ζητάει να παρέμβει ο εισαγγελέας και η Αστυνομία, για να πάρει μπροστά το έργο του ιδιώτη εργολάβου στην Ευκαρπία.

Είναι ο ίδιος δήμαρχος που επι δημαρχίας του, τον Μάιο 2012, απείλησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ότι θα υποβάλλει μηνύσεις σε ρακοσυλλέκτες, επειδή έψαχναν τους κάδους των σκουπιδιών.

Προφανώς ο δήμαρχος Μπουτάρης δεν έχει ακούσει ούτε τις εναλλακτικές λύσεις που έχει προτείνει η τοπική κοινωνία και για τα δυο έργα, αλλα προφανώς, δεν έχει ακούσει επίσης ότι είναι το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να καταφεύγουν στη δικαιοσύνη.


Ο “νομιμόφρων” Μπουτάρης, είναι ο ίδιος που έχει δηλώσει στο παρελθόν, ότι δεν τήρησε τη νομιμότητα στην παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους γιατί θα ήταν μακρόχρονη διαδικασία


Όσο για την αξιοπιστία των λεγομένων Μπουτάρη, φτάνει να θυμίσουμε ότι σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλιου, τον Μάρτη του 2012, ξεσπάθωσε λέγοντας ότι «θα είμαι και πάλι υποψήφιος το 2014 και πάλι θα κερδίσουμε. Και γράψτε το με μεγάλα γράμματα. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας για να μην έχουμε εκπλήξεις.».

Έκπληξη θα ήταν να τηρούσε τα λεγόμενα το ο δήμαρχος. Να του θυμίσουμε λίγο τι είχατε πεί για το θέμα το 2010, σε συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία


-“Θα είστε και πάλι υποψήφιος το 2014;”
-“Πρόθεσή μου είναι να μη συνεχίσω. Θα είμαι τότε 72 χρονών.


Τον ενοχλούν και οι "Χωρις Μεσάζοντες".

IMG_2756

Σχεδόν το ίδιο χρονικό διαστημα με τις παραπάνω δηλώσεις, ο Μπουτάρης έστειλε την Δημοτική Αστυνομία, άνευ λόγου, απέναντι στους "Χωρίς Μεσάζοντες".

Διαβάζουμε από το μπλογκ της Επιτροπής Κατοίκων Κέντρου.

http://katoikoikentrouthess.wordpress.com/


Η Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου καταγγέλλει την προκλητική έφοδο υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και τις απειλές τους για μηνύσεις σε μέλη της Επιτροπής μετά από ανώνυμη καταγγελία (από ποιόν και γιατί άραγε;) ότι ο χώρος δήθεν «είχε καταληφθεί χωρίς σχετική άδεια από το Δήμο».


Μετά την έντονη αποδοκιμασία από τον κόσμο που παρευρισκόταν εκείνη την ώρα και την παρέμβαση δημοτικών συμβούλων που επιβεβαίωσαν ότι το δημοτικό συμβούλιο προφορικά είχε εγκρίνει τη σχετική αίτησή μας, οι υπάλληλοι απομακρύνθηκαν, αφού πρώτα κατέγραψαν παράνομα σε προσωπικό μπλοκάκι – και όχι σε επίσημο έγγραφο, όπως οφείλει η ΕΛ.ΑΣ. και ούτε καν έχει δικαίωμα η Δημοτική Αστυνομία! – τα στοιχεία ταυτότητας ενός μέλους της Επιτροπής μας.


Οι προσπάθειες τρομοκράτησης του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες», που πρόσφατα σημειώθηκαν επίσης σε Θέρμη και Καλαμαριά, δεν μας τρομάζουν! Όσοι αντιτίθενται στις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και κρύβονται πίσω από ανώνυμες καταγγελίες μάλλον έχουν διαλέξει πλευρά.

Η Επιτροπή μας θα συνεχίσει την αντίσταση και ανυπακοή στη μνημονιακή βαρβαρότητα και καλεί όλους τους κατοίκους του Κέντρου να πλαισιώσουν τη δράση της ώστε όλοι μαζί να κάνουμε τα πράγματα να πάνε αλλιώς!


IMG_2829

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.