Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Φασιστική επίθεση στου Ζωγράφου. Άμεση απάντηση του τοπικού κινήματος

Επίθεση φασιστών σε στέκια και καταλήψεις του Ζωγράφου. Χάρη στη μαζική παρουσία κατοίκων και κόσμου του κινήματος αποτράπηκε επέμβαση της αστυνομίας στη Βίλα Ζωγράφου.




Μετά την πορεία της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια έγινε επίθεση από δέκα φασίστες με μηχανάκια στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της γειτονιάς «Μπερντές» και «βίλα Ζωγράφου», η οποία αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από κόσμο που υπήρχε στη βίλα. Πολύ σύντομα έγινε μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ (τυχαίο;) με τουλάχιστον 8 διμοιρίες ΜΑΤ και δεκάδες μηχανές των ΔΙΑΣ.


Άμεσα ήταν όμως και τα αντανακλαστικά του κόσμου του κινήματος. Σε λιγότερο από μισή ώρα εκατοντάδες αλληλέγγυοι/ες συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν επέμβαση των ΜΑΤ με το πρόσχημα της ανομίας. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους κατοίκους, εκτός από την πολυπληθή παρουσία του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου, βρέθηκαν και δεκάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δημοτικοί σύμβουλοι και συνδικαλιστές τοπικών σωματείων. Επίσης υπήρξε παρέμβαση και παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μελών της Επιτροπής Δικαιωμάτων. Μετά από περίπου μία ώρα, οι δυνάμεις καταστολής αποχώρησαν σε κλίμα ενθουσιασμού για το αποτυχημένο σχέδιο των νεοναζί και των ψηφοφόρων τους.


Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου καταγγέλλει το στημένο σκηνικό που φτιάχνει η αστυνομία σε άψογη συνεργασία με το ακροδεξιό παρακράτος της ΧΑ. Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής μας να υπερασπιστούν τους κοινωνικούς χώρους απέναντι στην επιθετικότητα των φασιστών της ΧΑ και την αστυνομοκρατία που φέρνει μαζί της».


Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση και οι καπιταλιστές που εκπροσωπούν μας θέλουν χωρίς δουλειά, χωρίς δικαιώματα, πεινασμένους και φοβισμένους. Θέλουν να φιμώσουν οποιαδήποτε φωνή αντιδρά στη μνημονιακή βαρβαρότητα και να τσακίσουν τις κοινωνικές αντιστάσεις. Για αυτό και στοχοποιούν το εργατικό κίνημα και την Αριστερά, κλιμακώνοντας παράλληλα τις επιθέσεις τους ενάντια στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Για αυτό και αφήνουν ελεύθερους τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής να λειτουργούν ως μακρύ χέρι του συστήματος. Με τη «στρατηγική της έντασης» και τον αυταρχισμό προσπαθούν να συσπειρώσουν συντηρητικά ακροατήρια και να νομιμοποιήσουν την πολιτική άγριας λιτότητας που φτωχοποιεί τα λαϊκά στρώματα.


Κάθε αναμονή, κάθε υποχωρητικότητα στη βία των «από πάνω» και του πολιτικού τους προσωπικού, θα δυσκολεύει όλο και περισσότερο τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας που οδηγείται στην εξαθλίωση. Είναι η στιγμή για ακόμα πιο μαζικούς, ενωτικούς και αποφασιστικούς αγώνες που θα τσακίσουν τα μνημόνια, την κρατική και παρακρατική βία.


Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι η φασιστομάζωξη πήγε με πορεία στα νέα γραφεία της ΧΑ στη Λ. Μεσογείων αποδεικνύοντας τι θα σημαίνει από δω και πέρα να υπάρχει ένα ορμητήριο τραμπούκων δίπλα στη γειτονιά μας.


Επόμενο μεγάλο ραντεβού στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 9/2, 1μμ Κηφισίας και Αλεξάνδρας, ενάντια στα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Οι συλλογικότητες του Ζωγράφου καλούν σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας, στις 11πμ. Ούτε στου Ζωγράφου, ούτε πουθενά!

http://rproject.gr/article/fasistiki-epithesi-stoy-zografoy-amesi-apantisi-toy-topikoy-kinimatos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.