Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Έρχονται να μας μελετήσουν! Γερμανοί αξιωματούχοι θα επισκεφθούν την Ελλάδα τον Απρίλιο, για να δουν την "Λιτότητα στην Πράξη".




ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
31.1.2013
Magnify Image
Περίπου 35 τοπικοί βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι από το Βερολίνο πρόκειται να επισκεφθούν την Αθήνα τον Απρίλιο, για να μελετήσουν τα αποτελέσματα της λιτότητας, ανέφερε το Der Speigel, ελπίζοντας να αποκομίσουν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την αντιμετώπιση του τεράστιου έλλειμματος στον προϋπολογισμό του κρατιδίου της πρωτεύουσας της Γερμανίας, το οποίο είναι ένα από τα υψηλότερα στην χώρα.

 Το ταξίδι, το οποίο έχει ονομαστεί "Μαθαίνοντας Από Την Ελλάδα Σημαίνει Μαθαίνουμε Να Νικάμε," θα περιλαμβάνει τετραήμερη περιοδεία των Γερμανών αξιωματούχων, ανά την  Αθήνα, με την πρόθεση της "εξοικείωσης τους με όλα τα συναφή οικονομικά θέματα της πόλης και της περιοχής."

Στους διοργανωτές της "εκπαιδευτικής εκδρομής" έχει ασκηθεί κριτική από μερίδα του Τύπου, καθώς πολλοί λένε ότι δαπανώνται αρκετά χρήματα των φορολογουμένων για ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ώστε να μάθουν πώς να ξοδεύουν λιγότερα.

 Σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα Economy Watch, οι Γερμανοί "μελετητές" μας , δεν θα βάλουν στο μικροσκόπιο τους ΄Ελληνες, μόνο όσο αφορά τα μέτρα λιτότητας και το πώς αυτά λειτουργούν, αλλά ελπίζουν να μάθουν από εμάς τους τρόπους να τακτοποιήσουν τους δημόσιους προϋπολογισμούς τους.

 Το περιοδικό TIME από την άλλη, τους κάνει μια πιο ρεαλιστική πρόταση:

"Για τους επισκέπτες από το Βερολίνο, η Αθήνα μπορεί να προσφέρει, επίσης, ένα μάθημα για το πώς να μην εφαρμόσουν τα μέτρα λιτότητας»,

Εμάς πάντως αυτή η επίσκεψη των Γερμανών αξιωματούχων "μελετητών", μας θυμίσε το γνωστό βίντεο του 2011, απο την Γαλλική σατιρική εκπομπή Les Guignols de l'info, σχετικά με τον "Έλληνα, το πειραματόζωο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.