Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Απολύσεις ναυτικών με νόμο Μουσουρούλη και ευλογίες Βαρβιτσιώτη. Ανταπόκριση Associated Press για τους απλήρωτους ναυτεργάτες.



Mε τις ευλογίες Βαρβιτσιώτη ξεκίνησαν οι απολύσεις ναυτικών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι απλήρωτοι από τις ναυτιλιάκες, μετά την εφαρμογή του νόμου Μουσουρούλη 4150/2013, διάταξη του οποίου μειώνει στο μισό και παραπάνω τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων της ακτοπλοΐας κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Ένα πάγιο αίτημα των εφοπλιστών.


Ο Βαρβιτσιώτης χρησιμοποίησε πάλι προπέτασμα καπνού, όπως είχε κάνει προ μηνών, όταν υπέγραφε εν κρυπτώ αυξήσεις στα ναύλα της ακτοπλοϊας, ενώ ταυτόχρονα στο ράδιο το απέκρυπτε, μιλώντας για μη μείωση, σαν εκπρόσωπος εφοπλιστών.






Τώρα, ενώ εισηγήθηκε την άρση της επίταξης, από υπουργός φέρνει από την πίσω πόρτα τον νόμο του Μουσουρούλη για απολύσεις ναυτικών.


Ο Μουσουρούλης, ο υπουργός της επίταξης, είχε και αυτός στο παλμαρέ του μεγάλες “επιτυχίες”.


Είναι ο υπουργός Ναυτιλίας, που είχε δεχθεί γραπτή μομφή από την Διεθνή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF), σχετικά με την επιστράτευση των ναυτεργατών.






 



Αν δεν είχε περάσει ο ανεκδιήγητος Άδωνις από το τιμόνι του Υπ.Ναυτιλίας, θα έπαιρνε εύκολα το “χρυσό βατόμουρο” του υπουργείου.






Μην ξεχνάμε ότι το θέμα των απλήρωτων ναυτεργατών πήρε διεθνή διάσταση, όταν το Associated Press δημοσίευσε ανταπόκριση του από την Δραπετσώνα, με τίτλο:."Εκατοντάδες ναυτεργάτες μένουν απλήρωτοι για μήνες"

Μια ανταπόκριση που οι ναυτιλιάκες εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν. 


Για να διαβάσετε την ανταπόκριση του ΑΡ, πατήστε ΕΔΩ




Αναρτούμε παρακάτω σχετικό άρθρο της Χριστίνας Παπασταθοπούλου, απ την Εφημερίδα των Συντακτών, 04/11/13





Ο… Μουσουρούλης άρχισε απολύσεις ναυτικών

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

«Επίθεση» δέχονται από την προηγούμενη Παρασκευή οι ναυτεργάτες «γενικών υπηρεσιών» της ακτοπλοΐας, καθώς ξεκίνησαν οι απολύσεις μετά την εφαρμογή του νόμου Μουσουρούλη 4150/2013, διάταξη του οποίου μειώνει στο μισό -και ακόμα περισσότερο σε μερικές περιπτώσεις- τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων της ακτοπλοΐας κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.


Συγκεκριμένα, οι μειώσεις αυτές επέρχονται μέσω του άρθρου 29 του νόμου 4150, το οποίο και καθορίζει την οργανική σύνθεση επιβατηγών και επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων κατά τη χρονική περίοδο από 1η Νοεμβρίου μέχρι και 31η Μαρτίου, του προσωπικού γενικών υπηρεσιών, δηλαδή προσωπικό οικονομικών υπηρεσιών, μαγειρείου, τροφοδοσίας, ενδιαιτημάτων (θαλαμηπόλοι, επίκουροι, τραπεζοκόμοι).


Να σημειωθεί ότι ο νόμος 4150 περί «Ανασυγκρότησης του υπουργείου Ναυτιλίας και άλλες διατάξεις» ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013 όταν υπουργός Ναυτιλίας ήταν ο Κωστής Μουσουρούλης, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των ναυτεργατικών σωματείων. Τον Φεβρουάριο μάλιστα η ΠΝΟ είχε πραγματοποιήσει την πολυήμερη απεργία της με βασικό της αίτημα την απόσυρση του νόμου, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να επιστρατεύσει τους ναυτικούς. Την άρση της συγκεκριμένης επίταξης ήρε πριν από μερικές μέρες ο πρωθυπουργός, έπειτα από εισήγηση του νυν υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη.


Η δυσμενής αυτή εξέλιξη για τον ναυτεργατικό κόσμο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΝΟ, η διοίκηση της οποίας πήγε την Παρασκευή στο υπουργείο και σε συνάντηση που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΝΑ και τον υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος ανέπτυξε με επιχειρήματα και στοιχεία ότι η συγκεκριμένη διάταξη είναι «άδικη», «αντικοινωνική» και «επικίνδυνη» και κυρίως «ανεφάρμοστη» από ουσιαστική αλλά και νομική άποψη, αφού από την εφαρμογή της οδηγούνται στην πυρά και στην απόλυση δεκάδες Ελληνες ναυτικοί και ευθέως παραβιάζονται άλλες ισχύουσες διατάξεις, περί ωρών εργασίας, σωστικών μέσων κ.λπ.


Η ΠΝΟ βρίσκεται σε θέση αναμονής, καθώς περιμένει τις απαντήσεις του υπουργού Ναυτιλίας, και καλεί τους ναυτεργάτες να βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστική κινητικότητα.


Από την πλευρά της η διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) καταγγέλλει το «πογκρόμ απολύσεων σε όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία σε εφαρμογή του φιλοεφοπλιστικού νόμου 4150/2013 που για τη χειμερινή περίοδο μειώνει το προσωπικό των γενικών υπηρεσιών από 50% έως και 75%». Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ότι το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι το άλλο σχέδιο των εφοπλιστών: η αντικατάσταση των Ελλήνων ναυτεργατών από χαμηλόμισθους αλλοδαπούς.


Και επιρρίπτει ευθύνες και στην πλειοψηφία της ΠΝΟ, γιατί όπως τονίζει αν και γνώριζε από καιρό την ημερομηνία των μαζικών απολύσεων στα ακτοπλοϊκά πλοία, η διοίκησή της δεν συνεδρίασε έγκαιρα για να ενημερώσει, να προετοιμάσει και να οργανώσει την αντίδραση όλων των ναυτεργατών με τρόπο που θα ακύρωνε τη σχεδιασμένη επιχείρηση απολύσεων των εφοπλιστικών εταιρειών.


Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι οι ναυτικοί της ακτοπλοΐας είναι οι μόνοι που δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση, καθώς έχουν την ίδια συλλογική σύμβαση εργασίας με αυτήν που είχαν και προ κρίσης.




ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΩΝ



REUTERS Ελληνική ναυτιλιακή υπάρχει πίσω από τα νεα τάνκερ του κρατικού στόλου της Βενεζουέλας, μέσω Νησιών Μάρσαλ




ASSOCIATED PRESS Έλληνας μεγιστάνας εφοπλιστής δηλώνει ένοχος για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ και κρατείται.



Εφοπλιστές."Φορολογήθηκαν" με 1400 ευρώ μηνιαία,ανά πλοίο, το 2011 & το 2012!



Δώσανε παράταση στην «εθελοντική συνεισφορά» των εφοπλιστών καθώς δεν «υπήρξε ανταπόκριση».16 εκ.φόρο οι εφοπλιστές, 57 εκ.οι ναυτικοί!



Το 2012, από σύνολο 16580 οφσόρ , βεβαιώθηκε φόρος 345 χιλιάδες! Συγκεντρωτικός Πίνακας 10ετίας & ο ταξικός χαρακτήρας της φορολογίας.




ΗΧΟΣ. Ενώ υπέγραφε εν κρυπτώ αυξήσεις στα ναύλα ο Βαρβιτσιώτης, ταυτόχρονα στο ράδιο το απέκρυπτε, μιλώντας για μη μείωση, σαν εκπρόσωπος εφοπλιστών.




ASSOC.PRESS."Εκατοντάδες ναυτεργάτες μένουν απλήρωτοι για μήνες" Οι εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν.


Η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF), έστειλε επιστολές σε Σαμαρά & Μουσουρούλη, σχετικά με την επιστράτευση των ναυτεργατών.



Guardian Οι ελληνες παρκαρουν τα λεφτα τους στην Βρετανια. Ελληνας Εφοπλιστης κραταει το ρεκορ αγορας με πανω απο 10 εκατ.στερλινες σε μια αγορα!



Άδωνις Γεωργιάδης και Βαρβιτσιώτης με Κοινή Υπουργική Απόφαση προσπαθούν να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις των Ναυτικών



Κρυμμένοι οι βουλευτές της ΧΑ στην συζήτηση περί της σκανδαλώδους ρύθμισης υπέρ των εφοπλιστών.


Εφοπλιστής έλαβε επιστροφή φόρου 5.752,49 ευρώ!


Εφοπλιστές."Φορολογήθηκαν" με 1400 ευρώ μηνιαία,ανά πλοίο, το 2011 & το 2012!


Ο Μουσουρούλης έτρεχε μέχρι τέλους στις Βρυξέλλες για τις παράνομες ενισχύσεις Cosco & αφορολόγητο των εφοπλιστών.




SPIEGEL.Απαίσιοι Πολίτες.Η ζωή του πλούσιου 1% στην Ελλάδα Ολοκληρο το αρθρο.


Ο υπουργός Ναυτιλίας Μουσουρούλης, απείλησε με παραίτηση αν φορολογούσαν το εισαγόμενο συνάλλαγμα των εφοπλιστών;


LLOYD'S LIST.Αδωνις Γεωργιάδης. Οι απλοί Έλληνες δεν κατανοούν ότι οι εφοπλιστές αγαπάνε την Ελλάδα.Όχι άλλοι φόροι για τους εφοπλιστες.


Η απάντηση του 'Αδωνι Γεωργιάδη,για την ανάρτηση της συνέντευξής του στην Lloyd's List



Οταν ο Αδωνης Γεωργιαδης εγγυωταν προσωπικα στους εφοπλιστες οτι δεν θα φορολογηθουν και οτι θα πουλησει τα λιμανια!!

 

 

Το Ελληνικό ΟΧΙ στην Τρόικα. Φορολόγηση των εφοπλιστών: Η Τρόικα ήταν θετική. Η κυβέρνηση είπε ΟΧΙ!



Ο Μύθος του εφοπλιστικού επιχειρηματικού δαιμονίου. Άρθρο του Προέδρου της Πανελ.Ένωσης Ναυτών Εμπ.Ναυτικού.



Εφοπλιστικός πατριωτισμός



2011. οι εφοπλιστές ναυπηγουν 653 πλοία σε Κορέα και Κίνα, ένα στην Ελλάδα


Στην Ογδοη θεση των προτιμησεων των Ελληνων εφοπλιστων η Ελλαδα,πισω απο Φιλιππινες,Βιετναμ,Ινδια,Ιαπωνια,Κινα,Νοτια Κορεα.


2012. Για 5 Έλληνες εφοπλιστές δουλεύει η κορεατική ναυπηγική βιομηχανία ! Με 31 πλοία υπό παραγγελία, η συνολική επένδυση των 5 Ελλήνων εφοπλιστών που έχουν εξασφαλίσει θέσεις στα ναυπηγεία ανέρχεται σε 6,355 δισ. δολάρια.





Ο υπουργός Ναυτιλίας Μουσουρούλης, απείλησε με παραίτηση αν φορολογούσαν το εισαγόμενο συνάλλαγμα των εφοπλιστών;



OI ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ



Οι Έλληνες εφοπλιστές αυξάνουν την περιουσία τους μέσα στην κρίση



Le Monde Ευτυχείς οι εφοπλιστές στην Ελλάδα



The New York Times ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/new-york-times_25.html




GUARDIAN ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αρθρο για την φορολογικη ασυλια των εφοπλιστων!
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/06/guardian_15.html




Andrew Hilton H ανωμαλη θεση των ελληνων εφοπλιστων να μην πληρωνουν φορους!
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/andrew-hilton-h.html



Οι εφοπλιστες βγαζουν διαγγελμα μεσα απο το Πρωτο Θεμα.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/05/blog-post_27.html



«Παραθυράκια» για εύκολη φοροδιαφυγή των εφοπλιστών




WASHINGTON TIMES.Έλληνας εφοπλιστής κατηγορείται οτι αγόραζε τάνκερ με χρήματα της Τεχεράνης & διακινούσε Ιρανικό πετρέλαιο


REUTERS Έλληνες εφοπλιστές παραδίδουν πετρέλαιο στην Συρία του εμφυλίου. Ο ρόλος Έλληνα εφοπλιστή στην Λιβύη το 2011




Διευκρινίσεις για την φορολόγηση των εφοπλιστών ζητά από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή



Εως 200 χιλ ευρω την ημερα τα ναυλα για ενα πλοιο των εφοπλιστων


ΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ,ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ!! οΙ 35 φοροαπαλλαγες



Επιστολή Αμερικανού Πρέσβη της UANI, προς τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Βίκτωρα Ρέστη. Τον κατηγορεί για "παράνομες επιχειρηματικές σχέσεις" με το καθεστώς Αχμαντινετζάντ, αξίας δισεκατομμυρίων.



Το REUTERS κατονομάζει Ελληνική ναυτιλιακή που βγάζει 55 εκ.δολάρια/μήνα στέλνοντας πετρέλαιο στον Άσσαντ


Stern: Την Ελλάδα τη διοικεί ένα μονοπώλιο εκατομμυριούχων



Δώστε λύση.Χρησιμοποιήστε το αφορολόγητο ναυτιλιακό πετρέλαιο (0.40 ευρώ/λίτρο) για την κοινωνία, η' φορολογήστε το.


2011.Οι εφοπλιστές με επιστολή στον Βενιζέλο απαιτούν εξαίρεση απο την φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία.


Guardian Οι ελληνες παρκαρουν τα λεφτα τους στην Βρετανια. Ελληνας Εφοπλιστης κραταει το ρεκορ αγορας με πανω απο 10 εκατ.στερλινες σε μια αγορα!





Telegraph Υπαρχει προβλημα με τους φορους των πλουσιων Ελληνων



LE MATIN 13 ελληνικές οικογένειες πολυεκατομμυριούχων,πληρώνουν γελοίους φόρους.



Αρθρο της Deutsche Welle σχετικα με την φοροαπαλλαγη των πλουσιων στην Ελλαδα.



Telegraph H ελληνική ελίτ παραμένει ατιμώρητη για φοροδιαφυγή




European Tribune.Ο ταξικός πόλεμος στην Ελλάδα,μέσα απο την φορολογία. Εκτενή ανάλυση & για την υπόθεση Μειμαράκη



BILD/DerStandard.Αν δεν πληρώσουν οι πλούσιοι ¨Ελληνες,το SPD δεν συναινει σε νεο πακέτο.



Εφοπλιστής χρωστούσε επί 6 χρονια,6 εκατ. φόρους ακινήτου.Καμία κύρωση η΄πρόστιμο αλλά 1 εκ.έκπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.