Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

VIDEO.Δριμεία επίθεση και έρευνα Ευρωβουλής στην Τρόικα για τις “διασώσεις”. Όλο το ρεπορτάζ της Τηλεόρασης του Ευρ.Κοινοβουλίου.









Troika under the spotlight – MEPs analyse crisis response

06/11/2013 







Έχει ξεκινήσει το γαίτανάκι των ευθυνών, επάνω στην ανθρωπιστική καταστροφη της Ελλάδας πρώτα, άλλα και για τα προγράμματα των υπολοίπων χωρών που “επισκέπτεται” η Τρόικα.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε δημόσια ακρόαση, όπου οι εκπρόσωποι της Τρόικας, δεινοπάθησαν.

Με το ίδιο θέμα ασχολήθηκε και η Deutsche Welle με ρεπορτάζ και με την ευκαιρία, στο LEFTeria-news κάναμε μια αναδρομή γεγονότων.


Πάντως καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι:


1. Η λάθος συνταγή που μας εφάρμοσε το ΔΝΤ, ήταν copy-paste της αποτυχημένης συνταγής που αποδιέλυσε τις οικονομίες των Νησιών της Kαραιβικής και της Βουλγαρίας, τα προηγούμενα χρόνια, όπως διαβάζουμε από μελέτες και έγγραφα του Ταμείου.

  
2.Τα μέτρα του πρώτου μνημονίου είχαν αποκαλυφθεί, πρίν γίνουν νόμος του κράτους επι ΓΑΠ, από το REUTERS τον Ιούνιο του 2011, με έγγραφο που απαριθμούσε όλα τα μέτρα, έως το 2015.


3.Τον Φεβρουάριο του 2011 οι Financial Times δημοσίευσαν ένα εμπιστευτικό memo 10σελίδων, από αναλυτές της τρόικας, με τίτλο Greece: Preliminary Debt Sustainability Analysis που προειδοποιούσε τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, ότι οι ελληνικές διασώσεις θα μπορούσαν εν τέλει να καταστρέψουν την ελληνική οικονομία.








4.Τον Ιανουάριο του 2012, το BBC είχε δημοσιεύσει μια ανάλυση η οποία δεν αξιολογήθηκε ιδιαίτερα. Σύμφωνα με αυτήν το δεύτερο εξάμηνο του 2011, η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι ήταν σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά τόκους και πανωτόκια



5.Τον Μάρτιο του 2012, το ΔΝΤ είχε προτείνει επαναπροσαρμογή μνημονίου και η τότε κυβέρνηση αρνήθηκε   

Συγκεκριμένα στην Έκθεση IMF Country Report No. 12/57 , στην σελ. 18 διαβάζουμε ότι το Προσωπικό του ΔΝΤ υποστήριξε ότι λόγω των επιπτωσεων της ζήτησης από την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και των ασθενέστερων οικονομικών προοπτικών στην Ευρώπη,έκανε  έκκληση για μεγαλύτερη περίοδο προσαρμογής (επιτρέποντας έτσι επίσης μια πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική στο εγγύς μέλλον).


Η ελληνική κυβέρνηση όμως  υποστήριξε ότι η παράταση της πορείας προσαρμογής μετά το 2014 θα έθετε σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας  και δεδομένου της αντίστασης από τους ευρωπαίους εταίρους τους, ανησυχούσε ότι αυτό θα εκληφθεί ως έλλειψη δέσμευσης για τους στόχους Σταθερότητας και Ανάπτυξης.







7.Την αμέσως επόμενη Έκθεση που δημοσίευσε το ΔΝΤ, αφότου δηλάδή είχε λεχθεί το Mea Culpa. Ήταν τουλάχιστον απαισιόδοξη.







8.Τον Ιούνιο του 2013, το FORBES.δημοσίευε άρθρο με τίτλο  "ΔΝΤ : Στην Ελλάδα τα θαλασσώσαμε, αλλά βασικά φταίει η Ευρωζώνη" , με επιλεγμένες διαρροές από το Ταμείο, κάτι που εξηγεί και την άρνηση του ΔΝΤ να πάρει μέρος στην ακρόαση του Ευρωκοινοβουλίου



9.Την πιθανή σύγκρουση ΕΕ- ΔΝΤ μέσα από την διαδικασία αναζήτησης ευθυνών που έχει ξεκινήσει το Ευρωκοινοβούλιο.




Όσο για το τηλεοπτικό κανάλι του Ευρωκοινοβουλίου, να θυμίσουμε ότι είχε κάνει ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ για το κράτος εν κράτει της Cosco στον Πειραιά, ενώ ανέφερε και πιθανό συσχετισμό κινέζικου παραεμπορίου και διακίνησης  εμπορευματοκιβωτίων.








Παρακολουθήστε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ του EuroparlTV



Η Τρόικα υπό εξέταση - Οι ευρωβουλευτές ξεκινούν έρευνα για την αντιμετώπιση της κρίσης


Ψυχρή υποδοχή για την τρόικα κατά την αφιξή της στην Αθήνα, για να συζητήσει την πρόοδο της χώρας με επίπονες περικοπές και μεταρρυθμίσεις.


Στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, βρέθηκαν εκπρόσωποι των ξένων δανειστών για να αμυνθούν των μεθόδων τους και έτυχαν της ίδιας ψυχρής αντιμετώπισης.

Servaas Deroose, Κομισιόν.

"Απεδείχθη πως το μοντέλο της τρόικας ανταπεξήλθε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Κράτη Μέλη της ΕΕ και οι τρείς φορείς, δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την εμπλοκή τους στις εργασίες της τρόικας, μελλοντικά".


Ειδήμονες της οικονομίας που κλήθηκαν στην ακρόαση για την κρίση δεν εντυπωσιάστηκαν από την αυτοανάλυση της τρόικας.

Paul Jorion Καθηγητής Πανεπιστημίου,Vrije, Βρυξελλών

"Πριν τρία χρόνια, σε αυτή την αίθουσα, προτάθηκαν κάποιες λύσεις. Η λιτότητα θεωρήθηκε η χειρότερη λύση.


Ακούγεται σαν προπαγάνδα, σαν να κάνουν μάρκετινγκ, δικαιολογώντας όλα όσα έκαναν. Είναι καταστροφή.Κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση χειροτερεύει και αυτοί λένε: Όλα είναι εντάξει, μια χαρά". 




Κάποιοι ευρωβουλευτές είναι το ίδιο επικριτικοί με την αντιμετώπιση της κρίσης.που ευθύνεται για την βαθύτερη ύφεση της ευροζ.ώνης στην μεταπολεμική εποχή.



Ana GOMES, Ευρωβουλευτής Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Πορτογαλία:


"Ένα πρόγραμμα προσαρμογής που καταρρακώνει την απασχόληση και διαλύει τους μισθούς είναι αυτοκαταστροφικό .



Είναι γελοίο. Δεν καταλαβαίνουν πως η λιτότητα είναι καταστροφική. Σκοτώνει κόσμο και σίγουρα σκοτώνει την Ευρωπαική Ιδέα".







Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ελπίζει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς την ΕΕ, αναλογιζόμενο τις επιτυχίες και τις αποτυχίες στην αντιμετώπιση της κρίσης


Ωστόσο ηχηρή ήταν η απουσία του ΔΝΤ από τη συζήτηση






Othmar KARAS, Ευρωπαικό Λαίκό Κόμμα, (Χριστιανοδημοκράτης), Αυστρία:

"Λυπάμαι, Το Κοινοβούλιο είναι ο χώρος διαφύλαξης της διαφάνειας. Φυσικά θα προσπαθήσω να εμπλακώ σε διάλογο με το ΔΝΤ".





Ο Karas αναμένει να ηγηθεί μιας έρευνας για τις εργασίες της τρόικας, που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πρί  τις επερχόμενες ευρωεκλογές.



Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Oι Πειρατές της Καραιβικής.

Πως η Ελλάδα αντιμετωπίζεται από το ΔΝΤ με την ιδια συνταγή (EFF) των Νησιων της Μπανανας!




DW “Έρευνα για τη δράση της τρόικας”. 2011 εμπιστευτικό μέμο τρόικας ενώ 2012 η κυβέρνηση αρνήθηκε επαναπροσαρμογή μνημονίου. Είχαμε πετύχει πλεόνασμα 1,8 δις, το β 6μηνο 2011




VIDEO.EUROPARLTV.Η Cosco κράτος εν κράτει στον Πειραιά





FINANCIAL TIMES.Ο Πίνακας απο το Eurogroup που διέρρευσε & το Εμπιστευτικό 10σελιδο Memo της Τρόικας.



Μαρτιος 2012,το δντ προτεινει επαναπροσαρμογη μνημονιου και η κυβερνηση αρνειται. Ολη η Εκθεση του Ταμειου




ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΝΤ.Η τελευταία Έκθεση, Πίνακες, Αξιολογήσεις, τι έχει δρομολογηθεί για τα επόμενα χρόνια




FORBES. "ΔΝΤ : Στην Ελλάδα τα θαλασσώσαμε, αλλά βασικά φταίει η Ευρωζώνη"





BBC Μια ειδηση που δεν αξιολογηθηκε 
Το δεύτερο εξάμηνο του 2011, η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το… χρέος της!!!



Απεσταλμένος του ΟΗΕ επιτίθεται στις πολιτικές λιτότητας & Ανθρ. Δικαιωμάτων. 10% των Ελλήνων σε ακραία φτώχεια, σχεδόν μόνο 10% των ανέργων παίρνει επίδομα.



Μάρτιος 2012,το ΔΝΤ προτείνει επαναπροσαρμογή μνημονίου και η κυβέρνηση αρνείται. ΄Ολη η Έκθεση του Ταμείου



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.REUTERS ΙΟΥΝΙΟΣ 2011.Ολα τα τα μετρα, εως το 2015, οπως αποκαλύφθηκαν σε έγγραφο του Πρακτορείου.


WALL STREET JOURNAL Blog «Τι είναι η εσωτερική υποτίμηση που ανέβασε τιμές & έριξε μισθούς στην Ελλάδα».


Γιατι δεν θα βγουμε αύριο απο το ευρώ?







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.