Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Η παροχή ρεύματος είναι κοινωνικό αγαθό - Πανηγυρικά αθώος από δικαστήριο, ακτιβιστής για επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργο




Πανηγυρικά αθώος! Δικαστήριο της Βέροιας απάλλαξε μέλος της τοπικής κίνησης πολιτών, που κάθησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παράνομες επανασυνδέσεις ρεύματος σε οικονομικά αδύναμους. Η έδρα δέχθηκε ότι η παροχή ρεύματος είναι κοινωνικό αγαθό που δεν μπορούν να στερούνται οι φτωχοί πολίτες.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο κήρυξε αθώους τον ακτιβιστή των Πολιτών της Βέροιας, Νίκο Ασλάνογλου, που έκανε την επανασύνδεση, και τον άνεργο Δημήτρη Γκάλαβο, στο σπίτι του οποίου είχε γίνει η διακοπή ρεύματος.


Για το θέμα αναρτούμε σχετικό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, φωτογραφίες και Δελτίο Τύπου του Κινήματος Δεν Πληρώνω, που αντιπροσωπεία του ήταν εκεί.





Η Δικαιοσύνη έδωσε ρεύμα

ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ- ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟ




Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013



«Επιτέλους Δικαιοσύνη. Επιτέλους μία ανάσα», αυτά ήταν τα λόγια του Νίκου Ασλάνογλου, ακτιβιστή και μέλους της Κίνησης Πολιτών Βέροιας, στην «Ε», μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για παράνομη επανασύνδεση ρεύματος.



«Επιτέλους μια ανάσα», είπε ο ακτιβιστής και μέλος της Κίνησης Πολιτών Βέροιας Νίκος Ασλάνογλου (κάτω) στην «Ε», μετά την αθώωσή του. Πανηγυρισμοί έξω από το δικαστήριο (επάνω) για την ιστορική απόφαση



Πρόκειται για απόφαση-σταθμό που δημιουργεί αν μη τι άλλο, όπως λένε οι άνθρωποι των κινημάτων, ηθικό δεδικασμένο και επιπροσθέτως ενέχει και έναν ισχυρό συμβολισμό, καθώς ήταν η πρώτη επανασύνδεση ρεύματος που έγινε στην Ελλάδα μέσα στη δίνη της κρίσης.


Το δικαστήριο, με το σκεπτικό ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες, αθώωσε και τον έτερο κατηγορούμενο στην ίδια υπόθεση, έναν άνδρα επί τριάμιση χρόνια άνεργο.


Ζητωκραυγές


Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές, καθώς από το πρωί παρακολουθούσε τη δίκη πλήθος κόσμου, καθώς και συλλογικότητες απ' όλη την Ελλάδα, με βασικό μάρτυρα υπεράσπισης τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής του κινήματος Δεν Πληρώνω, Κ. Παπαδόπουλο.


Ο ίδιος μας λέει: «Εντυπωσίασε η στάση της έδρας και ελπίζω να είναι μόνο η αρχή για την ελληνική Δικαιοσύνη. Βαθιά ευχαριστώ και όλους τους πολίτες που στάθηκαν δίπλα μου».
Οσον αφορά στη συνέχεια, ο ακτιβιστής εξηγεί ότι προμηνύεται ακόμη πιο δυναμική:


«Πάμε γι' άλλα λοιπόν, γιατί έχουμε πολλά μέτωπα μπροστά μας. Πρέπει να αποδείξουμε με πράξεις την αλληλεγγύη μας, και όχι λεκτικά. Σήμερα είναι αυτοί, αύριο είμαστε εμείς».


«Θερμή παράκληση», προς την «Ε», όπως λέει, είναι να μεταφέρουμε προς τον κόσμο το εξής: «Αυτοί οι άνθρωποι, που χρειάζονται τη βοήθεια των συνανθρώπων τους, λίγο τρώνε, λίγο πίνουν, λίγο διασκεδάζουν, λίγο γελάνε, λίγο κοιμούνται. Ολα τα παραπάνω τα κάνουν πολύ αυτοί που μας οδήγησαν εκεί, και συνεχίζουν...».


Με τη γνωστοποίηση της αθωωτικής απόφασης, υπήρξε μεγάλη ικανοποίηση στις συλλογικότητες που προβαίνουν σε επανασυνδέσεις ρεύματος. Ο Τάσος Καραγιώργος, μέλος της δυναμικής Κίνησης Πολιτών Ενάντια στις Διακοπές Ρεύματος, πιστεύει ότι «η συγκεκριμένη απόφαση καταδεικνύει ότι οι ακτιβιστικές παρεμβάσεις για επανασυνδέσεις ρεύματος δεν είναι παράνομη πράξη, αλλά επιτακτική ανάγκη ζωτικής σημασίας για τα νοικοκυριά και μια πράξη ζωής, περηφάνιας και αξιοπρέπειας, που θα έπρεπε να έχει γίνει συνείδηση σε όλους μας».


Εξηγεί επίσης ότι «ανοίγει ο δρόμος για ουσιαστικότερη διεκδίκηση και μαζικότερη αντίσταση απέναντι σε ένα κράτος ανάλγητο που δεν πτοείται από τις κραυγές αγωνίας των εκατομμυρίων πλέον πολιτών που ζουν στο σκοτάδι και την αγωνία, που ζουν την εξαθλίωση και την ταπείνωση σε όλο τους το μεγαλείο, περιμένοντας καρτερικά κάτι, μια ελπίδα, ένα "φως" στο τούνελ που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο τέλμα»









Κίνημα Δεν Πληρώνω – Δελτίο Τύπου  

Κίνημα Δεν Πληρώνω
Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, ΤΚ:11144
τηλέφωνο: 211 0192839
e-mail: epitropes2010@gmail.com






Πανηγυρική αθώωση του Νίκου Ασλάνογλου για επανασύνδεση ρεύματος σε φτωχό συμπολίτη μας.







Βέροια, 31-10-13. Η   αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας σείεται από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του ακροατηρίου. Ρίγη συγκίνησης και χαράς μας διαπερνούν.

Ο Νίκος Ασλάνογλου, συναγωνιστής των Πολιτών της Βέροιας, ανακηρύσσεται ομόφωνα αθώος από την έδρα (εισαγγελέα και δικαστή), για την επανασύνδεση ρεύματος σε μακροχρόνια άνεργο συμπολίτη μας. Είχε προηγηθεί η συγκλονιστική κατάθεσή του κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Οι δικαστές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Πήραν μία γενναία απόφαση και απέδειξαν ότι υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα που μας υπενθυμίζουν ποιός θα έπρεπε να είναι ο πραγματικός ρόλος της δικαιοσύνης.



Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, στηρίζει άνευ όρων συναγωνιστές-διαμάντια σαν τον Νίκο Ασλάνογλου. Στηρίζουμε το Νίκο, ο οποίος εκτός από σπουδαίος αγωνιστής, είναι πάνω απ’ όλα Άνθρωπος. 

Εδώ και δύο χρόνια, το Κίνημα Δεν Πληρώνω, έχει επανασυνδέσει χιλιάδες κομμένα ρεύματα, σε φτωχούς, άνεργους, πολύτεκνους, ανάπηρους, ινσουλινοεξαρτώμενους, καρκινοπαθείς και κάθε κατηγορίας αδύναμους συνανθρώπους μας σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή μας τη δράση. Είμαστε υπερήφανοι και για οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας πράττει με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία.

Τα κοινωνικά αγαθά πρέπει να επανακτηθούν άμεσα από τον λαβωμένο λαό μας. Έχουμε όλοι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της  ελεύθερης πρόσβασης στην Παιδεία, την Υγεία, στη μετακίνηση, το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, την τροφή, τη στέγη, τους φυσικούς πόρους.

Τα κοινωνικά αγαθά δεν είναι εμπορεύματα. Κανένας υπουργός, μεγαλοεργολάβος ή κερδοσκόπος δεν μπορεί να λυμαίνεται αυτά τα αγαθά και να τα αποστερεί από τους συνανθρώπους μας. Κανένα οικονομικό σύστημα, μοντέλο ανάπτυξης ή ιδεολογία δεν μπορεί να τοποθετείται πάνω από την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, κλιμακώνει  τον αγώνα του   μέχρι την τελική νίκη. Η νίκη αυτή μας δίνει νέα φτερά για τη συνέχεια. Δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε ένα μάτσο μεγαλοκαρχαρίες και τους υποτελείς τους, να αποφασίζουν για τις τύχες του λαού, ερήμην του.

Το ταβάνι μας είναι ο ουρανός. Τα θέλουμε όλα και θα τα κερδίσουμε!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ




VIDEO & ANAKΟΙΝΩΣΗ. Η νικηφόρα αντίδραση πολιτών και φορέων κατά των πλειστηριασμών τραπεζών αντιμετωπίστηκε άμεσα από «τα παιδιά του λαού» των ΜΑΤ



VIDEO που προβλήθηκε σε εκδήλωση στο Παρίσι, παρουσιάζοντας τα Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα.



Δήμος Ελληνικού.Παραπομπές καρκινοπαθών στο Σωτηρια - Δήμος Νέας Ιωνίας.Δωρεάν μαστογραφίες.



Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης του Κινήματος “Δεν Πληρώνω” - Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο & Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Ιωνίας.




New Internationalist Magazine (UK).Εξαιρετικό ρεπορτάζ για τις συλλογικότητες & δομές αλληλεγγύης της Αθήνας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.