Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Η νεοφιλελεύθερη CITY AM & Capital Economics “απαντούν” στον Μιχελάκη: “Η ελληνική ύφεση δεν δείχνει σημάδια τέλους”.Η νεοφιλελεϋθερη βρετανική εφημερίδα City AM και η Capital Economics φαίνεται ότι απαντούν στη νεα ένεση αισιοδοξίας που πήγε να μας χορηγήσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά  με τον Μιχελάκη.

Μια ανάσα πριν την ανάπτυξη λέει ο Μιχαλάκης, αλλα η City AM και η Capital Economics, έχουν άλλη γνώμη.

Η βρετανική City AM, τον Αύγουστο, είχε επιτεθεί στις φαντασιώσεις Greekovery & success story, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε άρθρο της ότι, “Ηλίθιες οικονομικές πολιτικές μπορούν να καταστρέψουν μια χώρα”.


Πιο έντονα τον Σεπτέμβριο η Capital Economics αποδιέλυσε κάθε κυβερνητική προπαγάνδα  για Greekovery, καθώς δημοσίευσε πίνακες και στοιχεία, προβλέποντας όχι μόνο μη ανάκαμψη στην Ελλάδα το 2014 αλλά επιπλέον πτώση 2% .Αν διερωτάστε ακόμη πιο είναι το παιχνίδι των Μιχελάκηδων , των Αδώνιδων, των Στουρναραίων, Σαμαράδων και Βενιζέλων, την αποστομωτική απάντηση μας την έδωσε εντιτόριαλ του GUARDIAN πριν λίγο καιρό. 

Παραθέτουμε ένα μέρος  των δημοσιευμάτων του Ξένου Τύπου που αποδομούν τις κυβερνητικές φαντασιώσεις, στο τέλος της ανάρτησης του LEFTeria-news


Greek recession shows no signs of ending says Capital Economics
by Guy Bentley
November 14, 2013,


Forecasts of Greek economic growth remain too optimistic, according to Capital Economics. The London-based consultancy says that the modest improvement seen in the third quarter GDP figures has failed to significantly benefit Greece.
 

O Πίνακας είναι απο MORGAN STANLEY / BUSINESS INSIDER.
Η ελληνική ύφεση δεν δείχνει σημάδια ότι τελειώνει λέει η Capital EconomicsΟι προβλέψεις για ελληνική οικονομική ανάπτυξη παραμένουν υπερβολικά αισιόδοξες, σύμφωνα με την Capital Economics.

Η εταιρεία συμβούλων με έδρα το Λονδίνο, δηλώνει ότι η μέτρια βελτίωση που παρατηρήθηκε στα στοιχεία του ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο, δεν κατάφεραν να ωφελήσουν σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα.
Μια ταχεία εκτίμηση του ελληνικού ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο έδειξε ότι το ΑΕΠ είχε πέσει από -3.7% σε -3.0, το μεγαλύτερο ποσοστό του από το δεύτερο τρίμηνο του 2010.


Η Capital Economics πιστεύει ότι τα στοιχεία για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου ήταν απογοητευτικά και είχε προβλέφτεί ότι η ισχυρότερη ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού θα είχε ένα μεγαλύτερο όφελος για την οικονομία.

Η Capital Economics αναφέρει στο ενημερωτικό της σημείωμα σχετικά με την ευρωπαϊκή οικονομία, ότι το ισοζύγιο των εισπράξεων των ταξιδιωτικών υπηρεσιών για το τρίτο τρίμηνο δείχνουν ότι ο τουρισμός αυξήθηκε κατά 10% περίπου σε ετήσια βάση.

Ο τουρισμός πιθανώς αντιπροσώπευε σχεδόν το 20% του ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο κάθε έτους και ότι η αύξηση του τουρισμού κατά το τρίτο τρίμηνο θα μπορούσε να ενισχύσει το ΑΕΠ κατά τουλάχιστον 2 %.

Η Capital Economics πιστεύει ότι υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους ο τομέας του τουρισμού είναι πιθανό να μειωθεί τους επόμενους μήνες: η εκδήλωση του χειμώνα και η πτώση του τουρισμού σε κανονικές τιμές, που σημαίνει ότι ο τομέας θα συρρικνωθεί ως ποσοστό της ελληνικής οικονομίας.

Οι προβλέψεις της τρόικας για 0,6% αύξηση του ΑΕΠ το επόμενο έτος είναι πολύ αισιόδοξες, σύμφωνα με το σημείωμα, και μια πτώση 2% είναι πιο πιθανό.

Επίσης η CITY AM δημοσιεύει ένα μέρος της ανάλυσης του οικονομολόγου της Capital Economics, Ben May, η οποία καταλήγει:

“Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι τα προβλήματα στην Ελλάδα έχουν δρόμο άκομη για να τελειώσουν”.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΑΠΟΔΟΣΗ: LEFTeria-news

ΠΙΝΑΚΕΣ ZeroHedge. “Πως όλο αυτό το "Grecovery" δουλεύει?”. Στοιχεία β΄ τριμήνου 2013, χειρότερα από τα αντίστοιχα 2012. Ολο το έγγραφο ΕΛΣΤΑΤBLOOMBERG BUSINESSWEEK. Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, έχουν πολύ δρόμο ακόμη.TRUTHOUT (USA)."Να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός τους δεσμούς μεταξύ του κόμματός του και της Χρυσής Αυγής" & η απλοϊκή θεωρία των "δύο άκρων"BLOOMBERG “Γερμανός αξιωματούχος αντικρούει δήλωση Σαμαρά”.Η Ανάκαμψη άργησε μια μέρα… ΠΙΝΑΚΕΣ.Capital Economics Δεν βλέπουμε ανάκαμψη στην Ελλάδα το 2014 αλλά επιπλέον πτώση 2%GUARDIAΝ. Editorial: “Ελλάδα: σκοτάδι την αυγή” Η τακτική της κυβέρνησης είναι να εκλιπαρεί τους Έλληνες να συνεχίσουν να ελπίζουν.Ο Σαμαράς έκανε Stand-Up Comedy, περί ανάκαμψης στην ΔΕΘ! Η βρετανική ιστοσελίδα του Alexander Nekrassov σατιρίζει Σαμαρά & GrecoveryΖΑΜΑΝ Η Τουρκία βασικός εταίρος στο Grecovery, καθώς η Ελλάδα άνοιξε την οικονομία της.Καμία σωτηρία…Και η νεοφιλελεύθερη City AM. επιτίθεται στις φαντασιώσεις Greekovery & success story! “Ηλίθιες οικονομικές πολιτικές μπορούν να καταστρέψουν μια χώρα”.ΠΙΝΑΚΑΣ MORGAN STANLEY / BUSINESS INSIDER. «Κάθε χώρα στην Ευρώπη θα πρέπει να χαίρεται που δεν είναι η Ελλάδα»EL PAIS. Σλόγκαν και "εύρημα για συγγραφέα" το success story και το Grecovery!REUTERS. Η Ελλάδα πέτυχε πλεόνασμα με την βοήθεια κονδυλίων της ΕΕ!FORBES Πρ.Υφυπουργός Μπούς."Ο μεγάλος φόβος Ευρωπαίων.Oι Έλληνες θα μιμηθούν τους Αργεντινούς, που δεν πλήρωσαν & ανταμείβονται για αυτό"BLOOMBERG BUSINESSWEEK “Τι μπορεί να μάθει η Ελλάδα από τη χρεοκοπία της Αργεντινής”. Ούτε σεντ δεν εχουν βγάλει απ τα δικαστήρια τα funds


ΕΚΘΕΣΗ The Kiel Institute: Βαρόμετρο Xρέους "Η Ελλάδα πέρα από κάθε ελπίδα".BLOOMBERG «Καμία άλλη χώρα δεν έχει γνωρίσει τέτοια καταστροφή σε καιρό ειρήνης. Οι Έλληνες οι πιο ευέλικτοι εργαζόμενοι της Ευρώπης»GUARDIAN. Η κουβέντα για την ανάπτυξη γίνεται αποκλειστικά για να δικαιολογηθεί η λιτότηταΟ διεθνής τύπος βλέπει ως φούσκα ευφορίας το ελληνικό «success story»Bρετανός οικονομολόγος VS Στουρνάρα."Τι φέρνει το 2013 στην Ελλάδα; Ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι η οικονομία της εξακολουθεί να επιδεινώνεται".The Globe and Mail. Στουρνάρας. «Θα είναι αδύναμη ανάπτυξη και η ανεργία, θα αυξηθεί λίγο περισσότερο πριν να πέσει»ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΝΤ.Η τελευταία Έκθεση, Πίνακες, Αξιολογήσεις, τι έχει δρομολογηθεί για τα επόμενα χρόνια LIBERATION.Ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη για ΕΡΤ, ενώ δεν μπορεί να πείσει ούτε έναν επενδυτή!IBTimes Η Ελλάδα θα χάσει 195.000 θέσεις εργασίας ιδιωτικού τομέα, καθώς τα αυστηρά νεα μέτρα της κυβέρνησης θα προκαλέσουν κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων.IBTimes «Άπιαστο το Greekovery». Το φιάσκο με Gazprom & ΕΡΤ και ο διορισμός του Άδωνι Γεωργιάδη που «προκάλεσε τεράστια θλίψη».IRISH TIMES. Ο Σαμαράς προσέβαλε τους Έλληνες & με την εκπληκτική του αλαζονεία έστρεψε την διεθνή κοινή γνώμη εναντίον του.TELEGRAPH Το χρέος στην Ελλάδα κινείται εκτός ελέγχου και η παγίδα του ευρώ.NY TIMES : Κρίνοντας την Ελληνική κρίση μέσα απο στοιχεία & διαγράμματα, η Μεγάλη Ύφεση του ΄30 φαίνεται καλή


Η Ελλάδα υποβιβάστηκε 3 φορές σε ένα εξάμηνο σε «αναδυόμενη αγορά». Έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που το “κατάφερε”.
REUTERS/Business World. “Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να πέφτει”
ECONOMIST. “Ελλάδα και αυτοκτονίες”. Οι επίσημες στατιστικές υποβαθμίζουν το φαινόμενο.REUTERS.Οι απόπειρες αυτοκτονίας αυξάνονται στην Ελλάδα της κρίσης.
THE LANCET. Έρευνα σε κορυφαίο ιατρικό περιοδικό για την υγεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, εν μέσω πολιτικών λιτότητας.
VIDEO.RT.Τι έφεραν 3 χρόνια μνημονίου στην Ελλάδα.Ανεργία, μείωση ΑΕΠ,αυτοκτονίες και ρεπορτάζ για τα φάρμακα.
GUARDIAN."Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση-Nτροπή για την Eλληνική κυβέρνηση & ΕΕ να κάνουν οτι δεν το βλέπουν".
Απεσταλμένος του ΟΗΕ επιτίθεται στις πολιτικές λιτότητας & Ανθρ. Δικαιωμάτων. 10% των Ελλήνων σε ακραία φτώχεια, σχεδόν μόνο 10% των ανέργων παίρνει επίδομα.Telegraph Η Ελλάδα διέρχεται μια ανθρωπιστική κρίση. Το απόστημα έχει εκραγεί

GUARDIAN."Επισιτιστική κρίση στην Ελλάδα: Οικογένειες αντιμέτωπες με την πείνα, κατά την διάρκεια του θερινού κλεισίματος των δομών αλληλεγγύης".

 

  
BBC.Συγκλονιστικές ιστορίες της χρεοκωπημένης Αθήνας,πίσω απο τον τουρισμό
NEW STATESMAN. Ελλάδα. Ο θάνατος ενός «τζαμπατζή»: Πότε θα αποδεχθούμε τα αποτελέσματα της λιτότητας;
People's Daily και Washington Post. Τραγωδίες απο σόμπες λόγω του ακριβού πετρελαίου. ΑΙΣΧΡΕΣ δηλώσεις Τζήμερου-Άδωνι Γεωργιάδη

WASHINGTON POST.Σε τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, 3 νεαρά αδέρφια νεκρά απο πυρκαγιά στο σπίτι.Shaun Richards. “Η οικονομία της Ελλάδα επιδεικνύει αποπληθωρισμό , αντιπληθωρισμό , χρέος και ύφεση”
NEW YORK TIMES. EDITORIAL. “Τι δεν μπορεί να αντέξει η Ελλάδα”. Η κοινωνική ένταση και η άδικη φορολόγηση υπέρ των πλουσίων.


NEW YORK TIMES. Ολόκληρο το άρθρο σχετικά με το πως η Ελλάδα χαρίζει τώρα στους τραπεζίτες ποσό ίσο με 4 φορές της πώλησης ΔΕΣΦΑ. Ο ρόλος Σάλλα.
VIDEO.NEW YORK TIMES."Αμφιλεγόμενη Ελληνική Ανάπτυξη".Ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.
New York Times. Tα χρηματα της τροικας δεν πανε σε μισθους και συνταξεις! Η τροικα πληρωνει τον εαυτο της! Πηγαινουν στα δανεια που οι ιδιοι εδωσαν!
The New York Times ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ


ΕΓΓΡΑΦΟ & δημοσίευμα TELEGRAPH. Η Ελλάδα υποβαθμίστηκε απο Mega Fund σε «αναδυόμενη αγορά» από αναπτυγμένη.
WSJ/BLOOMBERG “Η Ελλάδα, η γενέτειρα του σύγχρονου πολιτισμού, τώρα μια αναδυόμενη αγορά”NEW YORK TIMES. "Περισσότερα παιδιά στην Ελλάδα πεινούν"

Paul Krugman στους New York Times για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα
New York Times Αν συνεχιστει το Προγραμμα,Πόνος χωρίς τέλος Paul Krugman
N.Y.TIMES Η μεγάλη ευρωπαϊκή ψευδάισθηση , του Πωλ Κρούγκμαν

NEW YORK TIMES. Όταν ο Paul Krugman γνώρισε τον Μαρξ. “Μην μιλάτε για προσόντα, να μιλάτε για τα κέρδη και για το ποιος κατέχει το κεφάλαιο”.

 
NY TIMES : Κρίνοντας την Ελληνική κρίση μέσα απο στοιχεία & διαγράμματα, η Μεγάλη Ύφεση του ΄30 φαίνεται καλή“Η Ελλάδα έχει τα υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας στην Ευρώπη”. Συγκριτικές τιμές.
VIDEO.EURONEWS.Οι Έλληνες καταθέτουν πινακίδες, λόγω λιτότητας.


European Tribune.Ο ταξικός πόλεμος στην Ελλάδα,μέσα απο την φορολογία.Europe's Energy Portal.Πετρέλαιο Θέρμανσης.Ελλάδα € 1.35,Γερμανία 0.95,Βρετανία 0.88
SUCCESS STORY. Η Ελλάδα υποβιβάστηκε 3 φορές σε ένα εξάμηνο σε «αναδυόμενη αγορά». Έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που το “κατάφερε”.
VIDEO.Δριμεία επίθεση και έρευνα Ευρωβουλής στην Τρόικα για τις “διασώσεις”. Όλο το ρεπορτάζ της Τηλεόρασης του Ευρ.Κοινοβουλίου.

DW “Έρευνα για τη δράση της τρόικας”. 2011 εμπιστευτικό μέμο τρόικας ενώ 2012 η κυβέρνηση αρνήθηκε επαναπροσαρμογή μνημονίου. Είχαμε πετύχει πλεόνασμα 1,8 δις, το β 6μηνο 2011
VIDEO.EUROPARLTV.Η Cosco κράτος εν κράτει στον Πειραιά

FINANCIAL TIMES.Ο Πίνακας απο το Eurogroup που διέρρευσε & το Εμπιστευτικό 10σελιδο Memo της Τρόικας.Μαρτιος 2012,το δντ προτεινει επαναπροσαρμογη μνημονιου και η κυβερνηση αρνειται. Ολη η Εκθεση του Ταμειου
ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΝΤ.Η τελευταία Έκθεση, Πίνακες, Αξιολογήσεις, τι έχει δρομολογηθεί για τα επόμενα χρόνια
FORBES. "ΔΝΤ : Στην Ελλάδα τα θαλασσώσαμε, αλλά βασικά φταίει η Ευρωζώνη"
BBC Μια ειδηση που δεν αξιολογηθηκε 
Το δεύτερο εξάμηνο του 2011, η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το… χρέος της!!!Απεσταλμένος του ΟΗΕ επιτίθεται στις πολιτικές λιτότητας & Ανθρ. Δικαιωμάτων. 10% των Ελλήνων σε ακραία φτώχεια, σχεδόν μόνο 10% των ανέργων παίρνει επίδομα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.REUTERS ΙΟΥΝΙΟΣ 2011.Ολα τα τα μετρα, εως το 2015, οπως αποκαλύφθηκαν σε έγγραφο του Πρακτορείου.


WALL STREET JOURNAL Blog «Τι είναι η εσωτερική υποτίμηση που ανέβασε τιμές & έριξε μισθούς στην Ελλάδα».Oι Πειρατές της Καραιβικής.

Πως η Ελλάδα αντιμετωπίζεται από το ΔΝΤ με την ιδια συνταγή (EFF) των Νησιων της Μπανανας!Γιατι δεν θα βγουμε αύριο απο το ευρώ?
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.