Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ρατσισμός! Γείτονες μπλόκαραν Κέντρο για παιδάκια με ειδικές ανάγκες. Το Υπ.Τουρισμού εκδίωκει μαθητή με σύνδρομο Down από το ΙΕΚ Αναβύσσου.



Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλιότερη ανάρτηση, ο ρατσισμός διαχέεται στην ελληνική κοινωνία με φρενήρεις ρυθμούς.


Όπως διαβάζουμε στο ergasiakodeltio υπάρχει κάλεσμα διαμαρτυρίας για εκδίωξη μαθητή με σύνδρομο Down από το ΙΕΚ Αναβύσσου


Με εντολή του υπουργείου Τουρισμού εκδιώχθηκε από το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ανάβυσσου σπουδαστής με σύνδρομο Down που είχε κριθεί εισακτέος ως 15ος στη σειρά στους 25 που έπαιρνε η σχολή ενώ αποφοίτησε σαν αριστούχος από το  λύκειο που φοιτούσε


 Το υπουργείο και η διεύθυνση της σχολής είπαν πως δεν μπορούν  να εκπαιδεύσουν μαθητές με ειδικές ανάγκες, καθώς έτσι “βάφτισαν” το σπουδαστή. Προφανώς τον θεωρούν παιδί κατώτερου Θεού ή κάτοικο άλλου πλανήτη στερώντας του τη μόρφωση και την εκπαίδευση σε ένα επάγγελμα, κατατάσσοντάς τον σε εκείνους που πρέπει να ζουν με ελεημοσύνες.


Σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Νοέμβρη στις 12.00 μ. στο υπουργείο Τουρισμού (Αμαλίας 12 στο Σύνταγμα) καλούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΕΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων.


Συνεχής ρατσισμός απέναντι στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.



Στις αρχές της χρονιάς στο LEFTeria-news, είχαμε ασχοληθεί με μια απίστευτη είδηση


 Γείτονες μπλόκαραν Κέντρο για παιδάκια με ειδικές ανάγκες στην Κρήτη, φοβούμενοι ότι η περιουσία τους θα χάσει αξία, απο την γειτνίαση με κέντρο παιδιών με ειδικες ανάγκες.
Το θέμα έφτασε μέχρι την Βουλή αλλα λύση δεν δόθηκε, από όσο γνωρίζουμε





Συγκεκριμένα στις Μεσομπελιές Ηρακλείου, η προσπάθεια του συλλόγου «Ζωοδόχος Πήγη», να χτίσει το «σπίτι των ονείρων», όπως αποκαλόυν τα ίδια τα παιδιά, τον Ξενώνα που έχει σχεδιαστεί για να τα στεγάσει, προσέκρουσε σε οργισμένους γείτονες.


Τρείς εξ αυτών, έθεσαν θέμα στην  Περιφέρεια, υποστηρίζοντας ότι η περιουσία τους θα χάσει αξία, απο την γειτνίαση με κέντρο παιδιών με ειδικες ανάγκες, ενώ έφτασαν στο σημείο να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα, για να μπλοκάρουν το…"εγκλημα" κατά της περιουσίας τους


 Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ιδρύματος που μίλησε στον Τύπο για το θέμα, «οι άνθρωποι αυτοί ισχυρίζονται πως η περιουσία τους θα χάσει την αξία της, αν δίπλα τους υπάρχει ένα κέντρο φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ανάγκες»


Δυστυχώς, η Περιφέρεια, για έναν προσχηματικό λόγο, έναν νόμο επι Χούντας, που επικαλέστηκαν οι 3 γείτονες και απουσία ΚΥΑ, δικαίωσε τους «νοικοκυραίους» και ο Ξενώνας, βγήκε από το ΕΣΠΑ.όπου είχε ενταχθεί και το έργο ματαιώθηκε.


Τα παιδιά του Κέντρου, διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, για την απένταξη από το ΕΣΠΑ και για τον ρατσισμό που βιώνουν.


Το θέμα έφτασε και στη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσαν στους υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,Υγείας,Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι βουλευτές του Σύριζα, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Διακάκη Μαρία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ



Ρατσισμός! Γείτονες μπλόκαραν Κέντρο για παιδάκια με ειδικές ανάγκες στην Κρήτη.Ερώτηση στην Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.