Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Κρατική καταστολή σε όλη την χώρα στους “Χωρίς Μεσάζοντες”. Νεα διάθεση προιόντων τον Δεκέμβρη στη Νέα Ιωνία.



Δύσκολος μήνας ο Νοέμβρης για τους "Χωρίς Μεσάζοντες". Η αστυνομία εχοντας λύσει το πρόβλημα της εγκληματικότητας και χαρίζοντας ασφάλεια στον πολίτη, ξεχύθηκε τώρα να τρομοκρατεί και να μοιράζει πρόστιμα σε όσους διέθεταν φθηνά και σε όσους, επιτέλους,  σπάσανε τις τιμές. Στο Ωραιόκαστρο μάλιστα κάποιοι έμποροι σήκωσαν μπαιράκι.

Να θυμίσουμε ότι το Κίνημα "Χωρίς Μεσάζοντες" έχει αποσπάσει μέχρι και τον θαυμασμό του ξένου Τύπου με το βρετανικό New Internationalist Magazine να κάνει ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ για τις συλλογικότητες & δομές αλληλεγγύης της Αθήνας.







ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ.







ΒΕΡΟΙΑ


Βέροια: Έστειλαν Εφορία και Αστυνομία στην πώληση ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ...




 Δημοσιεύθηκε στo InVeria gr


Το σύστημα φοβήθηκε. Καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν. Ή, αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού γίνεται ο γάμος

Στην διάθεση προϊόντων ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ του περασμένου Σαββάτου, ήρθαν για έλεγχο και από την  εφορία και από την  Αστυνομία, μετά από καταγγελία, όπως είπανε. 

Και πολύ καλά κάνανε και ήρθανε. Ο συνεχής έλεγχος, δεν αφήνει χαλαρά τα πράγματα. Κάτι ανάλογο έγινε παλαιότερα και με τα κρεατοσκευάσματα που διέθεσε ο κ. Γκασνάκης. Εξονυχιστικοί έλεγχοι μετά από καταγγελία πάλι. Έλεγχοι βέβαια όχι για την ποιότητα των προϊόντων για πιθανή νοθεία ή κακά προϊόντα αλλά, στα χαρτιά. Αν δικαιούνται να πωλούν σε λαϊκή αγορά. Πρίν από λίγες μέρες, έγινε δίκη του κ. Γκασνάκη. Και φυσικά αθώος.

Τώρα, έδιωξαν από τον χώρο της διανομής, τους παραγωγούς, πατάτας, κρεμμυδιών και λαδιού. Μήπως δεν υπήρχαν ταμειακές μηχανές σε όλα; Μήπως γινόταν με κάποιο τρόπο φοροδιαφυγή; Όχι. Κόπηκε πρόστιμο γιατί δεν υπήρχε δελτίο αποστολής. Δεν μπορούν να πουλάνε σε Λαϊκή αγορά. Μα το κίνημα ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, είναι Λαϊκή αγορά; Λαϊκή αγορά, Διοικητικά και Νομικά, είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και δεν εχει καμιά σχέση με αυτό που οργανώνεται για προϊόντα ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.

Απλά πράγματα. Δεν γίνεται να πουλιούνται αγαθά, χωρίς να περνάς από το ταμείο των μεσαζόντων. Δεν γίνεται να πουλάς φθηνά και να μην σε ελέγχει το σύστημα των αεριτζήδων που καθορίζει ανεξέλεγκτα τις τιμές. Το ανεξέλεγκτο σύστημα διακίνησης και τιμολόγησης  προϊόντων, τρόμαξε. Αντιδρά σπασμωδικά και άδικα. Ή θα αγοράσεις όσο θέλει αυτό ή θα πεθάνεις από την πείνα. Ούτε καν πατάτες και κρεμμύδια θα πουλάς αν δεν το ελέγχουν για να διπλασιάσουν τις τιμές.

Όμως, πολλές εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι προϊόντων ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, διατίθενται σε όλη τη χώρα. Στη Βέροια κάποιες χιλιάδες τόνοι προϊόντων, έφτασαν στους συμπολίτες μας.  Και κάθε τόσο, θα είναι και καλύτερα. Ελπίζουμε την επόμενη φορά, ο έλεγχος να γίνει για πιθανές νοθείες ή υπολειμμάτων σε φυτοφάρμακα.

Και κάτι τώρα, που αφορά την περιοχή μας. Για να πουλήσουν τα προϊόντα τους, έρχονται παραγωγοί αγρότες, από την Αρτα, την Ξάνθη, Καστοριά, Φλώρινα Σέρρες, Πελοπόννησο, και από πολλές άλλες μακρινές περιοχές. Απο τη Βέροια, από την Ημαθία, τώρα ήρθε για να πουλήσει, μόνο ένας παππούς, με τρείς κλούβες ρόδια και όχι παραπάνω από δέκα λάχανα άσπρα. Μάλλον η περιοχή μας είναι βιομηχανική και δεν παράγει τίποτε αγροτικό. Ή είναι έτσι ή κάτι άλλο συμβαίνει. Πάντως ότι και να συμβαίνει, αυτό μας αξίζει γιατί το επιτρέπουμε να συμβαίνει.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ    





ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΤ¨ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ


(Απο το alterthess)









Κλείνοντας να αναρτούμε στο LEFTeria-news την ανακοίνωση από την νεα εξόρμηση που κάνουν οι "Χωρίς Μεσάζοντες", αυτή την φορά στην φιλόξενη Νεα Ιωνία.








  ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Τηλ.: 2132000434


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, στο χώρο του Ο.Τ. 150 (όπισθεν Κ.Ε.Π. Νέας Ιωνίας) και στο Δημοτικό Στάδιο, θα διατεθούν τα εξής προϊόντα στο Δήμο μας:

1.     Λάδι έξτρα παρθένο από Λογγά Μεσσηνίας. Παραγωγός στην τιμή των 15 ευρώ τα 5 λίτρα (5 λίτρα 15 ευρώ).
2.      Μέλι από τον μελισσοκομικό συνεταιρισμό Θάσου, Κωνοφόρων και Ανθέων, στην τιμή των 17 ευρώ τα 3 κιλά.
3.     Ρύζι τύπου νυχάκι από Ανθήλη Λαμίας, στην τιμή του 1 ευρώ το κιλό, σε συσκευασίες των 5 κιλών και των 3 κιλών (5 κιλά 5 ευρώ) (3 κιλά 3 ευρώ).
4.     Όσπρια από Χαλκιάδες Φαρσάλων:
 α) Φασόλια μέτρια στην τιμή των 5 ευρώ η συσκευασία των 2,50 κιλών (2,50 κιλά 5 ευρώ),
 β) Φακές ψιλές στην τιμή των 4 ευρώ τα 3 κιλά,
 γ) Φάβα 1 κιλό 3 ευρώ,
 δ) Ρεβύθια 2,5 κιλά 5 ευρώ και
 ε) Φασόλια, γίγαντες: 2,5 κιλά 10 ευρώ.
5.     α) Αλεύρι, Μύλοι Δαβρή Αυλώνα Αττικής. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τύπου 70%, 0,55 λεπτά το κιλό, σε συσκευασίες των 10 κιλών στην τιμή των 5,50 ευρώ.
6. Πατάτες Νευροκοπίου 0,50 λεπτά το κιλό σε συσκευασία των 20 
    κιλών 10 ευρώ.
7.     Διάφορα ζυμαρικά, τυριά, δημητριακά, γλυκά του κουταλιού κ.α. (χωρίς παραγγελίες)


Παραγγελίες μέχρι 9/12/2013
*Οι παραγγελίες μπορούν να πραγματοποιηθούν και ηλεκτρονικά μέσω του site του δήμου στο www.neaionia.gr.*


Οι αιτήσεις ξεκινούν από 25/11/2013 από τις 09:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας (Αγ. Γεωργίου 40) στο ισόγειο.
Τα απογεύματα Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από τις 18:00 μ.μ. έως και τις 20:00 μ.μ. και τα πρωινά Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας (Λεωφ. Ηρακλείου 264) στο ισόγειο.
          Τα προϊόντα λάδι και πατάτες θα διατεθούν στο Δημοτικό Στάδιο ενώ μέλι, όσπρια, ρύζι, αλεύρι όπως και τα διάφορα ζυμαρικά, τυριά, δημητριακά, γλυκά του κουταλιού κ.α. θα διατεθούν στο χώρο του Ο.Τ. 150 (όπισθεν Κ.Ε.Π. Νέας Ιωνίας).





Σημείωση : Η παραλαβή των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14/12/2013 από τις 09:00 π.μ έως 12:00 μ.μ..



 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

New Internationalist Magazine (UK).Εξαιρετικό ρεπορτάζ για τις συλλογικότητες & δομές αλληλεγγύης της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.