Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

FOX. Π.Ο.Υ.: Στα μισά κρούσματα HIV στην Ελλάδα, μολύνονται οι ίδιοι για να μπορέσουν να επιβιώσουν με το επίδομα. Διαψεύδεται το ποσοστό από Οργανώσεις. Ανασκεύασε ο Οργανισμός.








Ευρωπαϊκή κρίση: Οι μισές HIV λοιμώξεις στην Ελλάδα είναι αυτοπροκαλούμενες.
Ματ Egan
 
Δημοσιεύθηκε 25 Νοεμβρίου 2013
 
FOXBusiness



Μια πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δίνει μια ανησυχητική εικόνα όσον αφορά τις επιπτώσεις στην υγεία της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του πώς κάποιοι Έλληνες πολίτες μολύνονται οι ίδιοι με τον ιό HIV, προκειμένου να λάβουν € 700 κρατικών επιδομάτων.


Τα ευρήματα υπογραμμίζουν πως τα τρομαχτικά επίπεδα ανεργίας και οι σοβαρές κρατικές περικοπές, διαλύουν τους ευρωπαίους πολίτες.
Η έκθεση του Σεπτεμβρίου του ΠΟΥ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008 έχει "επιδεινώσει" τα προβλήματα υγείας στην Ευρώπη και "έχει φέρει έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες εντός και μεταξύ των χωρών."


Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο σκληρά χτυπημένων χωρών της Ευρώπης, με την κρίση χρέους της να προκαλεί στην οικονομία της χώρας συρρίκνωση και σχεδόν την πετάει εντελώς έξω από τη ζώνη του ευρώ.


Σύμφωνα με την έκθεση του ΠΟΥ, οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 17% στην Ελλάδα μεταξύ του 2007 και του 2009 και, στη συνέχεια, άλλο ένα 25% το 2010. Καθώς η κρίση βάθυνε το πρώτο εξάμηνο του 2011, οι απόπειρες αυτοκτονίας αυξήθηκαν κατά 40%.



Επιπλέον, η έκθεση του ΠΟΥ, ανέφερε ότι τα ποσοστά του HIV έχουν αυξηθεί «σημαντικά» και εκτιμά ότι περίπου το ήμισυ των νέων μολύνσεων από τον ιό HIV είναι αυτοπροκαλούμενες "για να μπορέσουν οι άνθρωποι να λάβουν παροχές 700 ευρώ ανά μήνα και ταχύτερη εισαγωγή" στα προγράμματα αποκατάστασης.


Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα ανήλθε στο ανησυχητικό επίπεδο του 26,9% από τον Σεπτέμβριο, το υψηλότερο στη ζώνη του ευρώ. Μετά την Ισπανία, η οποία είχε ένα ποσοστό ανεργίας 26%, η επόμενη πλησιέστερη χώρα είναι η Πορτογαλία με 16,3%, σύμφωνα με την FactSet Research.



Η Αθήνα έχει επίσης αναγκαστεί να κάνει σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό, καθώς επιδιώκει να μειώσει το έλλειμμα της κάτω από έλεγχο και να διατηρήσει την υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Σύμφωνα με την έκθεση της ΠΟΥ, η πρόσβαση στην περίθαλψη μειώθηκε λόγω των περικοπών κατά 40% στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Εκτιμάται ότι 26.000 εργαζόμενοι της δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένων 9.100 γιατρών, αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε σε ανάλυση έρευνας της ΕΕ για το εισόδημα και τις συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα, ότι βρήκε μια αύξηση κατά 15% μεταξύ 2007 και 2009 στα άτομα που ανέφεραν ότι δεν πήγαν σε γιατρό ή οδοντίατρο, παρότι αισθάνονταν ότι ήταν απαραίτητο.


"Αυτές οι αρνητικές τάσεις στην Ελλάδα θέτουν μια προειδοποίηση προς τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε σημαντική δημοσιονομική λιτότητα, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία.  

Προτείνει, επίσης, ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι να εδραιωθούν οικονομικά οι πτωχευμένες κυβερνήσεις, χωρίς να υπονομεύονται οι πολύ αναγκαίες επενδύσεις στον τομέα της υγείας ", ανέφερε η έκθεση.



Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news


http://www.foxbusiness.com/economy-policy/2013/11/25/european-crisis-half-hiv-infections-in-greece-are-self-inflicted/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+foxbusiness%2Fallnews+%28Internal+-+All+News+-+Text%29


Οργανώσεις πάντως αμφισβητούν και διαψεύδουν το 50% ποσοστό των κρουσμάτων, που δίνει ο Π.Ο.Υ. ως αυτοπροκαλούμενα, με τον Οργανισμό να ανασκευάζει.








Διαβάστε το σχετικό άρθρο απο το Enet, πατώντας ΕΔΩ



Επίσης και για να διαβάσετε την παρακάτω σχετική ανάρτηση απο το The Press Project πατήστε ΕΔΩ






ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ



Editorial κορυφαίου διεθνούς ιατρικού περιοδικού επιτίθεται στον κανονισμό υποχρεωτικής εξέτασης HIV του Άδωνι




Τι έχουν δηλώσει HRW και Διεθνής Αμνηστία για τον καταχρηστικό κανονισμό που επανέφερε ο Άδωνις για τον HIV.



BLOOMBERG BUSINESSWEEK. Η Κρίση στην Ελλάδα κλείνει τον ΟΚΑΝΑ.Πρώτη η χώρα σε θετικούς HIV χρήστες στην ΕΕ



HUFFINGTON POST.Θάνατος στους δρόμους της Αθήνας. Δημοσιογραφική έρευνα 2 ετών.



GUARDIAN Οι Έλληνες τοξικομανείς στρέφονται στην θανατηφόρα shisha καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει. VICE (US) Ντοκιμαντέρ για τα ναρκωτικά στην Αθήνα


Εκτός ελέγχου το AIDS στην Ελλάδα



VIDEO. AL JAZEERA. "H Ελλάδα παλεύει με μια νέα απειλή ναρκωτικών"


GUARDIAN Οι Έλληνες τοξικομανείς στρέφονται στην θανατηφόρα shisha καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει. VICE (US) Ντοκιμαντέρ για τα ναρκωτικά στην Αθήνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.