Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η Χίος μποϊκοτάρει την Olympic.Ζητούν δρομολόγιο από τουρκική εταιρία καθώς είναι πιο φθηνά τα αεροπορικά εισιτήρια μέσω Σμύρνης



Ίσως κάτι τέτοιο θα εννοούσε ο τούρκικος Τύπος, όταν αναφερόταν στην Τουρκία ως βασικός εταίρος στο Grecovery, καθώς η Ελλάδα άνοιξε την οικονομία της.



Ας όψονται οι Χατζηδάκης και Βγενόπουλος για το έγκλημα της Ολυμπιακής.






Οι Χιώτες κήρυξαν μποϊκοτάζ στην Olympic

Πιο φθηνά τα αεροπορικά εισιτήρια μέσω Σμύρνης

Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013
Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ


Από σήμερα και έως την Τρίτη 19 του μήνα, οι Χιώτες μποϊκοτάρουν τα ταξίδια με αεροπλάνα. Σημειωτέον ότι ήδη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τουρκίας εκτελεί με εισιτήριο από 50 έως 70 ευρώ το αεροπορικό δρομολόγιο Σμύρνης-Αθηνών.


Το μποϊκοτάζ κήρυξε η Ενωση Καταναλωτών Χίου, για να δείξουν οι Χιώτες με την αποχή τους «την αντίθεσή τους από τη μια στην απομόνωση και από την άλλη στη σχεδόν ληστρική πολιτική του μονοπωλίου της Olympic, που απαιτεί μισό μισθό για ένα ταξίδι στην Αθήνα, την ώρα που με το 1/3 των χρημάτων φτάνει κανείς σε ευρωπαϊκούς και όχι μόνο προορισμούς.


Ενώ αποτελεί πλέον ρουτίνα για τους Χιώτες της Αμερικής, να φτάνουν στο νησί μέσω Κωνσταντινούπολης ή Σμύρνης».


Ας σημειωθεί εδώ ότι μια ανατρεπτική πρόταση κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Βροντάδου Ν. Νύκτας, που πρότεινε στο πλαίσιο διερεύνησης εταιρειών, που κάνει ο Δήμος Χίου, να κληθεί η ιδιωτική τουρκική αεροπορική εταιρεία «Πήγασος», που ήδη εκτελεί το δρομολόγιο Σμύρνη-Αθήνα με εισιτήριο 50 ευρώ, να κάνει στάση στη Χίο. «Οταν η Ολυμπιακή απαιτεί μισθό για ένα ταξίδι, είπε, γιατί να μη διερευνήσουμε αυτή τη δυνατότητα, που θα φέρει Σμυρνιούς αεροπορικώς στη Χίο, αλλά παράλληλα θα πάει τους Χιώτες στην Αθήνα με το 1/3 της υπάρχουσας τιμής του μονοπωλίου της Olympic;».


Παράλληλα ο κ. Νύκτας πρότεινε να διερευνηθεί σε επίπεδο Περιφέρειας η αγορά ακόμα και μεταχειρισμένου πλοίου, απ' αυτά που στις σκανδιναβικές χώρες κινούνται με ήπιες μορφές ενέργειας, ώστε με την εξοικονόμηση καυσίμων να πέσει στο μισό το κόστος των σημερινών μεταφορών.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
                

Άρθρο-Έρευνα στην Κύπρο, από το Ρώσικο RT. Κατονομάζουν ως «προβοκάτορα της τρόικας» τον Βγενόπουλο.


ΖΑΜΑΝ Η Τουρκία βασικός εταίρος στο Grecovery, καθώς η Ελλάδα άνοιξε την οικονομία της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.