Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η ΟΙΕΛΕ για την πρωτοφανή συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ για την απόλυση καθηγήτριας που μηδένισε τον Σαμαρά Jr. απο το Κολλεγίο που προεδρεύει ο αδερφός Σαμαρά.





















ΝΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ «ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ» ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ –ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΣΔΕ!

Πέμπτη, 28/11/2013





            



Πρωτοφανές περιστατικό στα χρονικά του εργατικού κινήματος αλλά και της ιδιωτικής εκπαίδευσης τις τελευταίες δεκαετίες έλαβε χώρα πριν από λίγο στο Υπουργείο Παιδείας. Στη σημερινή διαδικασία του ΚΥΣΔΕ που εξετάζει την καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα, η οποία συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει, από το Κολλέγιο Αθηνών, η νομική πλευρά του Κολλεγίου με υπόμνημά της ζήτησε την εξαίρεση των αιρετών εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ από το Συμβούλιο και, δυστυχώς, το ΚΥΣΔΕ έκανε αποδεκτή την απαίτηση και απέβαλε από τη διαδικασία τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ!!
 

Η απόφαση αυτή του ΚΥΣΔΕ δεν εξυπηρετεί μόνο την απομάκρυνση των συγκεκριμένων «ενοχλητικών» αιρετών ( Προέδρου και Γεν. Γραμματέα της ΟΙΕΛΕ). Η κίνηση του νομικού επιτελείου του Κολλεγίου έγινε με σαφή σκοπό να γίνει η αρχή για το «ξήλωμα» της εκπροσώπησης των εργαζόμενων από κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο!

 Όπως σημειώσαμε από χθες, η υπόθεση αυτή για τη γνωστή επιχειρηματική ομάδα που δρα στο χώρο της εκπαίδευσης δεν είναι συνηθισμένη, αλλά χρησιμεύει ως «οδηγός» για τη διάλυση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και το γκρέμισμα των εκπαιδευτικών αντιπροσωπευτικών θεσμών. 


Μάλιστα, η αποβολή εκπροσώπων των εργαζόμενων καθ’ υπόδειξιν της εργοδοτικής πλευράς από συλλογικό όργανο είναι μοναδική στα χρονικά της Μεταπολίτευσης και είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει ολόκληρο το οργανωμένο κίνημα της εργασίας.
 

Η ΟΙΕΛΕ, για την συγκεκριμένη απόφαση του ΚΥΣΔΕ που – επαναλαμβάνουμε – δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της εκπαίδευσης, επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός της. 

Ταυτόχρονα θα ενημερώσει όλα τα θεσμικά όργανα του οργανωμένου κινήματος της εργασίας (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, συνδικαλιστικές παρατάξεις) για την προκλητική πράξη αποβολής εκπροσώπων εργαζόμενων υπέρ των εργοδοτικών συμφερόντων. Φαίνεται ότι το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι θεσμοί είναι απροστάτευτοι μπροστά στο δίκαιο του ισχυρού. Φαίνεται ότι είναι άλλες οι «πανίσχυρες συντεχνίες» που καταγγέλλει συχνά-πυκνά ο πρωθυπουργός. Ο αγώνας συνεχίζεται…
 


                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.