Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

MINING WEEKLY. Πως η Eldorado Gold εξαγοράζει την Glory Resources, που έχει ως πολυτιμότερο κεφάλαιο το έργο στις Σάπες, στην Ελλάδα





Η Eldorado Gold, ανακοίνωσε την εξαγορά της αυστραλιανής Glory Resourses, (εξωχρηματιστηριακή φιλική εξαγορά), που είχε ενοικιάσει τα δημόσια μεταλλεία των Σαπών στη Ροδόπη για 30 χρόνια.


Με μόλις 21,4 εκατ. ευρώ, που κόστισε η εξαγορά, οι Καναδοί αποκτούν το μονοπώλιο της εξόρυξης χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ θα έχουν πρόσβαση σε ένα κοίτασμα το οποίο εκτιμάται ότι θα αποφέρει χρυσό αξίας 618,5 εκατ. ευρώ.


Οι Σάπες που αναφέρονται στο άρθρο του περιοδικού Mining Weekly,  βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το Πέραμα. Τα κοιτάσματα εκεί τα εκμεταλλεύεται επίσης η Eldorado μέσω των «Χρυσωρυχείων Θράκης»



Διαβάστε παρακάτω ένα κατατοπιστικό απόσπασμα από την ανταπόκριση του περιοδικού από την Αυστραλία, έδρα της Glory Resourses και θα καταλάβετε αρκετά...





Η εξαγορά σχετικά με τα συμφέροντα της Ελντοράντο στη Θράκη, έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση - καταπέλτης του Ευρωπαϊκου Δικαστηρίου σχετικά με το έργο της, στις Σκουριές.



Το Δκαστήριο αποφάσισε στις 18 Οκτωβρίου, ότι τα περιουσιακά στοιχεία και γη του Δημοσίου πουλήθηκαν στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ σε τιμή κατώτερη της αξίας τους και με φοροαπαλλαγή επί των φόρων. Κάτι που συνιστά  ενίσχυση ασυμβίβαστη με την κοινή αγορά.



Την ίδια μέρα αναρτήθηκε στο LEFTeria-news το χρονικό της απόφασης, το οποίο ξεκίνησε από το 2011 καθώς και Έγγραφο 39 σελ της Κομισιόν, που ανέφερε ότι Περιουσία και Γη του Δημοσίου πουλήθηκαν στην Hellas Gold σε κατώτερη τιμή & αφορολόγητα 















Το πολυτιμότερο κεφάλαιο της Glory Resourses είναι το έργο στις Σάπες, στην Ελλάδα, με αποθεματικό 637 000 ουγκιές χρυσού, οι οποίες βαθμολογούνται με μέσο όρο  15,1 g / t χρυσού. Το έργο είναι κοντά στο έργο της Eldorado, στον Λόφο Περάματος, στη Θράκη.


Η Glory Resourses απέκτησε αρχικά το έργο στις Σάπες από την Cape Lambert το 2009 ως μέρος μιας προσφοράς για τα περιουσιακά στοιχεία της CopperCo, αξίας 135 εκατ  Αυστραλιανών δολαρίων. Τον Αύγουστο του 2011, η Cape Lambert έγινε ένας βασικός επενδυτής της Glory Resourses από την πώληση του έργου Σάπες στη Glory  για $ 32,5 (Αust.) εκατομμύρια σε μετρητά και 16 εκατ. μετοχές της Glory.

Η Cape Lambert κατέχει σήμερα περίπου 36,75 εκατομμύρια μετοχές της Glory, το οποίο ήταν το 16% του μετοχικού της κεφαλαίου.



Η Cape Lambert έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να αποδεχτεί την προσφορά εξαγοράς, καθώς και την προκαταβολή των 6.5 εκ Αυστρ.δολαρίων από την Eldorado, από τα $ 10 εκατ. Αυστρ. δολαρίων από την Glory, όταν ορισμένα βασικά στάδια του έργου ξεκινήσουν στις Σάπες.

Το διοικητικό συμβούλιο της Glory Resourses δήλωσε ότι η προσφορά εξαγοράς θα παρέχει μια σειρά από οφέλη, συμπεριλαμβανομένου ενός σημαντικού ποσού για την τρέχουσα τιμή της μετοχής της εταιρείας, άμεση ρευστότητα της μετοχής, μια βεβαιότητα λόγω της αξίας των μετρητών στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, και την εξάλειψη των κινδύνων που συνδέονται με τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα της αδειοδότησης (continued permitting uncertainty), στο έργο Σάπες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει συστήσει στους μετόχους να αποδεχθούν την προσφορά, ελλείψει μιας καλύτερης πρότασης.



Μετάφραση-Απόδοση: LEFTeria-news









ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


ΕΓΓΡΑΦΟ 39 σελ της Κομισιόν. Περιουσία και γη του Δημοσίου πουλήθηκαν στην Hellas Gold σε κατώτερη τιμή & αφορολόγητα .Άρνηση της κυβέρνησης να πάρει πίσω δεκάδες εκατομμύρια από την εταιρεία.




New Internationalist Magazine (UK). “Μεταλλευτικά συμφέροντα υπερισχύουν της τοπικής δημοκρατίας στην Ελλάδα”.



Σε κάθε ρεπορτάζ για τις Σκουριές, το MEGA ξεχνάει την πρόσθεση αλλά πετάει στον πολλαπλασιασμό!



Η Ελλαδα στο σκαμνι για τον Μπομπολα!





Σκοτούρες για Gabriel στη Roșia Montana & για Eldorado στο Certej. DEUTSCHE WELLE. Λαϊκή οργή στη Ρουμανία για το καναδικό ορυχείο χρυσού.




INDEPENDENT «Το βαρύ τίμημα του Ελληνικού χρυσού». Καταστροφή με ευθύνη της κυβέρνησης, που αρνήθηκε να σχολιάσει.






GLOBE & MAIL (CANADA) "Ιερισσός.Το μεγάλο πρόβλημα της Eldorado" ΚΑΙ "Το σχέδιο εξόρυξης των Καναδών στην Ελλάδα"




REUTERS Η Eldorado, όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες εξόρυξης χρυσού, θα καθυστερήσουν έργα. Χάρτης με όλα τα πρότζεκτς των Καναδών





VICE (US). Νίκησαν πραγματικά οι διαδηλωτές στις Σκουριές την ΕΕ, τις εταιρείες εξόρυξης χρυσού και την αστυνομική τρομοκρατία στην Ελλάδα;




ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ.Οι κατασκευές που έχει κάνει μέσα στο δάσος η "Ελληνικός Χρυσός" είναι παράνομες




ΚΑΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. Προς Καναδική Κυβέρνηση: Αποσύρετε τη στήριξη στην Eldorado Gold στη Βόρεια Ελλάδα




BLOOMBERG. 2012."Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός ζητά να ακυρωθεί η άδεια της Eldorado Gold, λόγω παρατυπιών στη χρήση κυανίου"



VIDEO.FRANCE2. Eλλάδα,το μεγάλο παζάρι? Ρεπορτάζ για το σκάνδαλο των Μεταλλείων στην Χαλκιδική.




Σε στρατιωτικό νόμο, από 2 Μαίου κοινότητες της Γουατεμάλας, που διαμαρτύρονται ενάντια στο Καναδικό ορυχείο χρυσού.Διαμαρτυρίες και στον Καναδά.




LIBERATION. Ιερισσός! Ιερισσός!



EL PAIS: Ο πυρετός του χρυσού φτωχαίνει την Ελλάδα



VIDEO Η επιδρομή των ΜΑΤ κατά των κατοίκων της Ιερισσού




VIDEO.Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης βάζει στην θέση του, τον Καναδό Πρέσβη-πλασιέ της Ελντοράντο.




VIDEO.RT."Ελλάδα: Παιδιά δηλητηριάστηκαν με αέρια καθώς τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στην χερσόνησο της Χαλκιδικής".



Μαρτυρίες κατοίκων της Χαλκιδικής που κρατήθηκαν χωρίς λόγο στο τμήμα εως 16 ώρες.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/02/16.html





VIDEO.H αστυνομία γκετοποιεί Ιερισσό και Σκουριές ενώ υπάρχουν ανακοινώσεις φορέων και καταγγελίες δικηγόρων προσαχθέντων.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/02/videoh.html




VIDEO.RT."Ελλάδα: Ισχυρη διαδήλωση κατά της εξόρυξης, ταρακουνά την Θεσσαλονίκη"




Ψήφισμα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας,κατά των "επενδύσεων σε μεταλλεία χρυσού"




VIDEO.NEW YORK TIMES."Αμφιλεγόμενη Ελληνική Ανάπτυξη".Ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. 




FRANCE24 "Ιερισσός, η μικρή ελληνική πόλη που δεν ενδίδει στην εξόρυξη χρυσού"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.