Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τέλος στους φαντάρους "αγγαριοφόρους" και "σκοποφύλακες"

Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία υπό εθνικό έλεγχο



"Ο ελληνικός λαός πλήρωσε τα προηγούμενα χρόνια υπέρογκο κόστος σε εξοπλιστικά προγράμματα χωρίς η χώρα να καταφέρει να δημιουργήσει τις υποδομές για τη συντήρηση και την ανανέωση των αμυντικών συστημάτων", τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη δίωρη αναλυτική ενημέρωση που είχε από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.
Όπως εκτίμησε "αυτό συνέβη διότι μεγάλο μέρος των χρημάτων διοχετεύτηκαν για να δημιουργηθεί ένα στρατιωτικό-μεσιτικό πλέγμα διαπλοκής. Αυτή η εικόνα πρέπει να αντιστραφεί".
Ο κ. Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης και ανασυγκρότησης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας υπό εθνικό έλεγχο.
"Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες για την αύξηση της μαχητικής κατάστασης των Ενόπλων Δυνάμεων και την αποκατάσταση του ηθικού του δυναμικού τους, μέσα από τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα στηρίζεται στη διαφάνεια και στην αξιοκρατία", είπε.
Αναφέρθηκε επίσης στις ραγδαίες μειώσεις του στρατιωτικού προσωπικού, λέγοντας ότι το ηθικό τους δεν καταρρακώθηκε μόνον από αυτό αλλά και εξαιτίας διάφορων δηλώσεων.
Τι θα αλλάξει στη θητεία
Αναφορικά με τη στρατιωτική θητεία, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι όποιες τροποποιήσεις γίνουν θα πρέπει να εξεταστούν με βάση τον εξορθολογισμό της δομής των ενόπλων δυνάμεων για να μην είναι οι στρατιώτες "αγγαριοφόροι" και "σκοποφύλακες".
"Η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας και παρατήρησε ότι η οικονομική κρίση επ’ ουδενί δεν επιτρέπει ολιγωρία και αγνόηση.
Επίσης, μίλησε για την ανάγκη αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ πολιτείας και Ενόπλων Δυνάμεων και για κλίμα εμπιστοσύνης προς την ηγεσία του στρατεύματος.
Γλέζος: "Μπορεί να μας νικήσατε αλλά δεν θα μας σκλαβώσετε
Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
Στην προσφώνησή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος, αναφέρθηκε στη σημερινή αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό, (Αλωση της Κωνσταντινούπολης) αλλά μίλησε και για την ανάτασή του, καθώς - όπως υπενθύμισε - το βράδυ της 30ης προς την 31η Μαΐου 1941, ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας κατέβασαν τη σβάστικα από το βράχο της Ακρόπολης.
Στην παρέμβασή του ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε στο πρώτο περιστατικό αντίστασης, που σημειώθηκε στις 2 Μαΐου 1941, στη Βυτίνα, όταν ένας νεαρός μαθητής, ο Μαθιός Πόταγας, σταμάτησε μία μεραρχία αρμάτων των ΕΣΕΣ- "σωματοφυλακή Αδόλφος Χίτλερ", λέγοντας:
"Μπορεί να μας νικήσατε αλλά δεν θα μας σκλαβώσετε. Μπορεί να είμαι ένας, αλλά πίσω μου βρίσκεται ολόκληρος ο ελληνικός λαός". Η αντίδραση του Γερμανού διοικητή ήταν να τον εκτελέσει και να ζητήσει να συνθλίψουν το κρανίο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.