Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Επικοινωνιακά "παιχνίδια" ρατσισμού στην Πάτρα με την Αστυνομία να εθελοτυφλεί

Για περίπου δύο εβδομάδες, οι αστυνομικές αρχές της πόλης είχαν αφήσει τη φήμη να μπαινοβγαίνει σε κάθε σπιτικό της Πάτρας προκαλώντας τρόμο. Αυτή τη φήμη, που το περασμένο καλοκαίρι έκανε την Πάτρα να τρομάξει για τον «βιασμό» ενός ζευγαριού από Σομαλούς μετανάστες πίσω από το VesoMare.
Εκείνο το «ρεπορτάζ», ανέφερε
τραγικές λεπτομέρειες: «Πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 8 άτομα να ακινητοποίησαν το αγόρι και το κορίτσι και ξεκινώντας από την άτυχη κοπέλα τους βίασαν κατά φύση και παρά φύση…»
Κι αφού έκανε τον γύρο της πόλης πανικοβάλλοντας ακόμη και τους πλέον δύσπιστους πολίτες και προκαλώντας μέχρι και επιθέσεις εναντίον μεταναστών, οι αρχές παρενέβησαν και οδήγησαν την υπόθεση στην δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις του Διοικητή Ασφαλείας της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, Α. Ανδρικόπουλου, από την εκτενή έρευνα της Αστυνομίας, δεν είχε προκύψει κάτι σχετικό.
Ανάλογες φήμες «τρόμου» στην Πάτρα είναι καθημερινό φαινόμενο: σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες, βιασμοί, επιθέσεις σε παιδιά…
Με την διαφορά ότι στην Αστυνομία δεν υπάρχουν οι σχετικές καταγγελίες.
Ανθρωπιστικές οργανώσεις που παρακολουθούν στενά το μείζον θέμα με τους μετανάστες που επικρατεί για χρόνια στην Πάτρα εκτιμούν πως πίσω από ορισμένες φήμες κρύβονται «ακροδεξιοί εθνικιστές με στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό πολιτών και να αποκτήσουν άλλοθι για τις επιθέσεις που πραγματοποιούν εναντίον μεταναστών».
Μετά τα τελευταία επεισόδια, το επίσημο κράτος έδειξε για μια ακόμη φορά την «ανικανότητα» του. Οι περισσότεροι πολίτες της Πάτρας ζητούν ένα τέλος στο βρώμικο παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες τους οι διάφορες πλευρές.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.