Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Απομονωμένη η Μέρκελ αναγκάζεται να μην πάει στη σύνοδο του ΕΛΚ


Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στις Βρυξέλλες και είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που δημιουργείται πλέον στην Ευρώπη.Ο λόγος για το γεγονός πως η κα Μέρκελ αποφάσισε να μην παραστεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για πρώτη φορά στη θητεία της.
Στη Σύνοδο αυτή πριν τη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, η κα Μέρκελ θα ερχόταν σε ιδιαίτερα δεινή θέση, καθώς πλέον το κλίμα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι ιδιαίτερη βαρύ για εκείνη και την εμμονή της στη λιτότητα.
Έτσι είναι προφανές πως η κα Μέρκελ δεν πάει στη Σύνοδο του ΕΛΚ, προκειμένου να μην έρθει σε αντιπαράθεση με τους άλλους κεντροδεξιούς ηγέτες και ειδικά από εκείνους των οποίων οι χώρες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και έχουν ήδη αναγκαστεί να γονατίσουν τους πολίτες σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Γερμανίας.
Άλλωστε οι φωνές πλέον πληθαίνουν σε όλον τον κόσμο που διαφωνούν πλέον ανοιχτά με τους χειρισμούς της, αλλά και με τους κανόνες που έχει ήδη επιβάλλει για δημοσιονομική πειθαρχία.
Το κλίμα στη Σύνοδο είχε φανεί και από τη Σύνοδο των G8, όπου κοινώς ο Μπάρακ Ομπάμα της τράβηξε το αυτί και μαζί με όλους τους άλλους ηγέτες της ζήτησαν να δώσει τέλος στην αναποφασιστικότητά της και να ανοίξει επιτέλους το πορτοφόλι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.