Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΤΑ ''ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ'' ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ

ΤΑ  ''ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ  ΜΕΤΡΑ''  ΤΟΥ  ΙΟΥΝΙΟΥ,  ΟΠΩΣ  ΕΧΟΥΝ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ    -Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα    -Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας  (200 Ευρώ καθαρά;)
    -Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων    -Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας    - Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%), με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.    -Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας, κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων    - Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας    - Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά.
    - Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα, είτε από απόλυση, είτε από σύνταξη.    - Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων 1ης κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.    -Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%.
    -Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, που ισχύει στα νησιά.
    -Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ.
    -Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα.
    -Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
    -Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας.
    -Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου.
    - Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο- Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης. Άρση της απαγόρευσης
της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών.
    - Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.    - Φόρος ιδιοκατοίκησης (ένα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια)    -Κατάργηση της μισθοδοσίας του κλήρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.