The Deputy Prime Minister and Minister for Finance of Greece, Evangelos Venizelos, takes audience questions following his speech, "The Greek Debt Crisis: Challenges and Opportunities," at the Peterson Institute for International Economics on July 25, 2011. His presentation at the Institute was his only public appearance during his visit to Washington to meet with top IMF and US officials to discuss the Greek reform program and financing for it.
Στο διαβοητο για την συνδεση του με τα επιθετικα funds και το ΔΝΤ, Peterson Institute ηταν η μοναδικη δημοσια εμφανιση και ομιλια του Βενιζελου στην Ουασινκτον,οταν ειχε παει σαν Υπουργος των Οικονομικων ΜΑΣ. Αλλα ανελαβε χρεη πλασιε ΜΑΣ
Στο τελος του κανουν και ερωτησεις οι τεχνοκρατες ποτε επιτελους θα ξεκινησε το ξεπουλημα. Η απαντησεις παραπεμπουν στο συντομοτερο!
Και τι ωραια αγγλικα που μιλαει...
Η ομιλια Βενιζελου στο Peterson Institute for International Economics, με Θεμα "Η ελληνική κρίση χρέους: Προκλήσεις και Ευκαιρίες" (πατηστε επανω στο λινκ για να ακουσετε την ομιλια)
Πεντε μηνες μετα,μεσα στην κριση της Κυβερνησης Παπανδρεου,ζηταει συνενοχους ωστε να "δεσει" την συνεχιση του Μνημονιου και το ξεπουλημα που υποσχεται.
Tο παιχνίδι πίσω από την έκτη δόση
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ Ποντικι ΣΤΙΣ 24-11-11Παρά τις προσπάθειες του Ευ. Βενιζέλου να αποσιωπήσει την είδηση, έχει αρχίσει να διαρρέει και ημιεπισήμως από την Κομισιόν ότι η ιδέα για τις ρητές δεσμεύσεις (όχι απλώς υπογραφές) ήταν του υπουργού Οικονομικών και όχι του Eurogroup. To ίδιο δηλαδή που «διαρρέεται» από στελέχη της Ν.Δ. στην Αθήνα.
Και ενώ στην αρχή θεωρήθηκε εις τας Ευρώπας ως μια ειλικρινής προσπάθεια από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών να «σώσει» τη χώρα σε μια περίοδο αβεβαιότητας, τώρα στις Βρυξέλλες έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι η εμμονή για τη ρητή και υπογεγραμμένη δέσμευση από τον Σαμαρά εντασσόταν εξ αρχής σε πολιτικό παιχνίδι εν όψει των εκλογών και της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.
Δεν εξηγείται διαφορετικά το ότι, ενώ στην Κομισιόν έψαχναν τρόπο να απεμπλακούν από το θέμα των ενυπόγραφων εγγυήσεων, ο Βενιζέλος με την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ σήκωνε τους τόνους και συνέπλεε με τις απαιτήσεις της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας για την υπογραφή του προέδρου της Ν.Δ.!
Όπως υπενθυμίζουν στις Βρυξέλλες, οι όροι για την εκταμίευση της 6ης δόσης έχουν ήδη εκπληρωθεί, αφού το Μεσοπρόθεσμο πέρασε από τη Βουλή και η τρόικα ολοκλήρωσε την αξιολόγησή της, πάνω στην οποία βασίστηκε η απόφαση του Eurogroup στις 21 Οκτωβρίου να δώσει το πράσινο φως στην εκταμίευση. Πάνω στη θετική έκθεση της Κομισιόν και της ΕΚΤ βασίστηκαν και οι Ευρωπαίοι για να αποφασίσουν το «κούρεμα» του 50% και το νέο δάνειο στις 26 Οκτωβρίου.
Και μπορεί η απόφαση για το δημοψήφισμα να ανέτρεψε τα πάντα και να έδωσε θέση στη δυσπιστία, όμως ο σχεδιασμός ήταν ένα γράμμα δέσμευσης από τον Παπαδήμο, τον Προβόπουλο και τον Βενιζέλο. Μαζί με αυτό θα ζητούνταν και η γενική δέσμευση των αρχηγών των κομμάτων ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις. Όπως ακριβώς έγινε σε Ιρλανδία και Πορτογαλία.
Η εμπλοκή για τη ρητή δέσμευση και τη συγκεκριμένη υπογραφή παρουσιάστηκε – λένε στην Κομισιόν – μετά την πρόταση Βενιζέλου. Εφόσον πέρασε ως απαίτηση του Eurogroup, τώρα όλες οι σκληροπυρηνικές χώρες και ιδιαίτερα η Ολλανδία «πατάνε» πάνω σε αυτή και δεν δίνουν τα 8 δισ. ευρώ. Και είναι απορίας άξιο γιατί εμείς οι ίδιοι δίνουμε το πάτημα στις χώρες αυτές να εξαντλήσουν τη σκληρή τους πολιτική όταν όλα ήταν τακτοποιημένα και συμφωνημένα!
Και εδω...http://lefteria-news.blogspot.com/2012/05/wall-street-journal.html
Απο αρθρο της Wall Street Journal
Ο κ. Βενιζέλος έγινε πιο συνεργάσιμος, λένε αξιωματούχοι της ευρωζώνης. Αλλά το ελληνικό πρόγραμμα είχε εκτροχιαστεί άσχημα. Η κυβέρνηση δεν είχε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στο μακρύ κατάλογο των υπεσχημένων αλλαγών για τη μείωση της γραφειοκρατίας, την αύξηση του ανταγωνισμού και την προσέλκυση επενδύσεων (...) Εν μέσω αυξημένης κοινωνική αναταραχής και φθορές στην υποστήριξη του κοινοβουλίου, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε ένα δημοψήφισμα για τη νέα διάσωση.
Η κα. Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, αγανακτισμένοι από το απρόβλεπτο των εξελίξεων στην Ελλάδα, ενημέρωσε τον έλληνα πρωθυπουργό στις 2 Νοεμβρίου στο θέρετρο των Καννών στη γαλλική Ριβιέρα. ότι το δημοψήφισμα θα έπρεπε να καταστήσει σαφή την επιλογή που είχαν να κάνουν οι Έλληνες: Εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης ή έξοδος από το ευρώ. Εκείνος συμφώνησε.
Στο κυβερνητικό αεροπλάνο εκείνο το βράδυ, ο κ. Παπανδρέου είπε να πάρει λίγο ύπνο και έγειρε στο πλάι. Ο κ. Βενιζέλος έμεινε ξύπνιος, έβγαλε ένα φύλλο χαρτί και έγραψε ένα δελτίο Τύπου καταγγέλλοντας το δημοψήφισμα. «Η θέση της Ελλάδα στο πλαίσιο της ζώνης του ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση... που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση», έγραψε. Κατά την προσγείωση στην Αθήνα στις 4:45 π.μ., κυκλοφόρησε τη δήλωση χωρίς να ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου.
Βουλευτές προσκείμενοι στον κ. Βενιζέλο μίλησαν εις βάρος του κ. Παπανδρέου. Το δημοψήφισμα και η
κοινοβουλευτική του πλειοψηφία πέρασαν στην ιστορία. Παραιτήθηκε ημέρες αργότερα.
κοινοβουλευτική του πλειοψηφία πέρασαν στην ιστορία. Παραιτήθηκε ημέρες αργότερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.