Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Αντιπαραθέσεις εντός της ΓΣΕΕ μετά τη συνάντηση της συνομοσπονδίας με τον Ευ.Βενιζέλο

Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών είναι από τους κατεξοχήν υπεύθυνους για τη νομοθέτηση της εξοντωτικής για τον ελληνικό λαό τοκογλυφικής δανειακής σύμβασης, τάζοντας –προεκλογικά - ότι μπορεί να αλλάξει τους «δυσμενείς όρους».


Είναι ο ίδιος επίσης που μόλις τον φετινό Φεβρουάριο κρατώντας το Μνημόνιο 2 ανά χείρας, απειλούσε ανοιχτά τους εργαζόμενους ότι αυτοί θα είναι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας και γι' αυτό φρόντισε κατ' εντολή των εργοδοτών να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά, μειώνοντας μέσα σε μια νύχτα τον κατώτατο μισθό, διαλύοντας τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και τη μετενέργεια και να επιβάλλει την απόλυτη εργασιακή ζούγκλα και εξαθλίωση.
Είναι ακόμη ο ίδιος, που μόλις πριν από 2 μήνες, σφάγιαζε τα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις με το PSI και ταυτόχρονα απειλούσε ότι όσα από τα Ταμεία δεν αποδεχτούν την υπαγωγή τους στο κούρεμα, θα λογοδοτήσουν.
Ταυτόχρονα, στη σημερινή συνάντηση ξεπέρασε και τον εαυτό του εξαγγέλλοντας 120.000 νέες θέσεις εργασίας και τη στήριξη της αγοράς με 50 δις €, η οποία κατά δήλωσή του δεν υποφέρει! εξαιτίας των νόμων του Μνημονίου, που μείωσαν κατακόρυφα τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.
Τέλος, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να ταυτιστεί ξανά με τους εργοδότες, επαναφέροντας την πρόταση του ΣΕΒ για μείωση του μη μισθολογικού κόστους, η οποία και δίνει και το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Απέναντι σε όλα αυτά, για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έδειξε να είναι αλλού, καθώς το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι η κίνηση των 9 Ομοσπονδιών για το πάγωμα των αντεργατικών μέτρων, αποτελεί εμπόριο ελπίδας.
Είναι προφανές ότι και από τη σημερινή εξέλιξη, ότι υπάρχει μεγάλο κενό στην ηγεσία της εργατικής τάξης, κενό που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.

Αντεγκλήσεις στο εσωτερικό της ΓΣΕΕ προκάλεσε η συμμετοχή της Συνομοσπονδίας στη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων (πλην ΣΕΒ) με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.