Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Le Monde: Η Χρυσή Αυγή συνεργάζεται με την αστυνομία;

Le Monde: Η Χρυσή Αυγή συνεργάζεται με την αστυνομία;

 

Την εκδοχή ότι υπάρχουν δεσμοί της Χρυσής Αυγής με την ελληνική αστυνομία προβάλλει η έγκριτη γαλλική εφημερίδα Le Monde σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα την οποία υπογράφει ο δημοσιογράφος Αλέν Σαλ.
«Οι Μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν καταγράψει πάνω από 60 ρατσιστικές επιθέσεις στην Αθήνα και στην Πάτρα το τελευταίο τρίμηνο, εκ των οποίων οι 18 επιθέσεις έγιναν από αστυνομικούς. Οι αντιρατσιστικές οργανώσεις υποπτεύονται ότι υπάρχουν δεσμοί μεταξύ της αστυνομίας και ορισμένων μελών της Χρυσής Αυγής» αναφέρει η εφημερίδα.
Ο γάλλος δημοσιογράφος επικαλείται άρθρο της εφημερίδας Το Βήμα σύμφωνα με το οποίο «το νεοναζιστικό κόμμα κέρδισε 20% ως 25% των ψήφων σε εκλογικά τμήματα που βρίσκονταν κοντά σε αστυνομικά τμήματα».
«Θέλουμε να φύγουν οι ξένοι. Για μας δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες» δηλώνει στην εφημερίδα ο υπεύθυνος ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, ο οποίος εξελέγη βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαίου.
Ο γάλλος δημοσιογράφος περιγράφει αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στον Αγιο Παντελεήμονα και δείχνει να εντυπωσιάζεται βλέποντας μικρά παιδιά να παίζουν στην πλατεία πατώντας πάνω σε τεράστια συνθήματα γραμμένα στο έδαφος, με λευκά και μπλε χρώματα της ελληνικής σημαίας, που γράφουν «Η Ελλάδα στους Ελληνες. Εξω οι ξένοι από την Ελλάδα».
Αναλυτικά αναφέρεται ο Αλέν Σαλ σε μια σκηνή βίας που του διηγείται ένας νεαρός αφγανός ο οποίος χτυπήθηκε από 15 άτομα ,με μπουκάλι μπύρας στο κεφάλι, και στη συνέχεια τον μαχαίρωσαν.
Η εφημερίδα αναφέρεται και στην Θέμη Σκορδέλη λέγοντας ότι η υποψήφια της Χρυσής Αυγής πριν τις εκλογές της 6ης Μαίου εμφανιζόταν συχνά στον Αγιο Παντελεήμονα για να προπηλακίσει τους μετανάστες. «Από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας στις αρχές Απριλίου οι επιθέσεις εναντίον ξένων μειώθηκαν γιατί η Χρυσή Αυγή ήθελε να σβήσει τη βίαιη εικόνα της πριν τις εκλογές» δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα ο Yonous Muhammadi, πρόεδρος των Αφγανών μεταναστών στην Ελλάδα.
Συνεχίζει, μάλιστα, λέγοντας ότι η αστυνομία προσπάθησε να τον αποθαρρύνει να καταθέσει μήνυση εναντίον ατόμων που τον χτύπησαν άγρια. «Μου είπαν ότι θα με πάνε στο κρατητήριο για δυο μέρες ώσπου να εξακριβώσουν τα στοιχεία μου» αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.