Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η κυρία Ντόρα Μητσοτάκη... Του Δημητρη Χρηστου

Υπέθετα πως η κ. Ντόρα Μητσοτάκη θα τηρούσε την παλαιότερη δέσμευσή της, πως αν το κόμμα της δεν μπει στη Βουλή στις εκλογές της 6ης Μαΐου, θα αποχωρούσε από την πολιτική. Βεβαίως, λίγο πριν τις εκλογές, είχε δηλώσει πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα είναι στη Βουλή. Δήλωση παράξενη -τότε-, διότι άλλο τρόπο από τον ένα και μοναδικό, να σε ψηφίσει ο λαός, δεν γνωρίσαμε. Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η φαντασία μας δεν μπορούσε να προβλέψει το σενάριο που ακολούθησε και τον τρόπο που τελικά βρέθηκε για να μπει στη Βουλή ως εταίρος ενός κόμματος από το οποίο διαγράφηκε επειδή ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο. Ενός κόμματος που έχασε περίπου το 50% της εκλογικής του δύναμης, όταν υποχρεώθηκε να εκτελέσει τις διαταγές των δανειστών και να στηρίξει το δεύτερο, ακόμα πιο σκληρό Μνημόνιο!


Ένα πρόσωπο με τόση μεγάλη υποτέλεια, εκτεθειμένο στις μπίζνες της Siemens, στην πρόσφατη δήλωση για το πόθεν έσχες, δεν δικαιούται διά να ομιλεί περί ευρωπαϊσμού, διαφάνειας, δημοκρατικών κανόνων και ευαισθησιών
ΤΙ ΕΙΝΑΙ σήμερα η Ν.Δ.; Με την προσθήκη των οπορτουνιστών της Ακροδεξιάς, την Ντόρα, μια εκ των τριών επισήμων εκπροσώπων του αμερικανικού νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα (Διαμαντοπούλου και Μάνος το υπόλοιπο του τρίο), το κόμμα των κυνηγών, με τον μεγάλο πόλο της... πατριωτικής Κεντροδεξιάς, βασικό κομματικό στήριγμα του κ. Σαμαρά, να έχει αποχωρήσει δημιουργώντας ένα νέο κόμμα που επί τη εμφανίσει του κατάφερε να γράψει διψήφιο ποσοστό στις εκλογές; Ουσιαστικά ο αρχηγός της Ν.Δ. έχασε τα πάντα. Είναι αρχηγός με ημερομηνία λήξεως, όμηρος του νεοφιλελεύθερου λόμπι που έχει αφήσει στο μαγαζί η Ντόρα και οι μόνοι που μπορούν να τον προστατέψουν είναι οι εναπομείναντες Καραμανλικοί. Γιατί να το θέλουν όμως;

ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ όμως στην κ. Ντόρα Μητσοτάκη. Την αναφέρω με το πατρικό της επίθετο, διότι πλέον δεν έχει απομείνει τίποτα από την επίδραση του αείμνηστου συζύγου της Παύλου Μπακογιάννη. Εκείνο το πρόσωπο που εμφανίστηκε στη θέση του και θα μπορούσε να το χαρακτηρίσεις ώς και κεντροαριστερό, χάθηκε γρήγορα για να διολισθήσει στις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις, όπως τις εξέφραζε η προεδρία Μπους τζούνιορ, με την οποία διασυνδέθηκε, σε απόλυτη εξάρτηση. Ο ανθρώπινος παράγοντας έγινε νούμερα και το εθνικό συμφέρον ταυτίστηκε απολύτως με τις επιθυμίες της Ουάσιγκτον. Όπως αποκαλύφθηκε από διαρροή στην ιστοσελίδα WikiLeaks (7-9-2011), η αμερικανική πλευρά απαίτησε το 2007 δήλωση της κ. Ντόρας -που τότε ήταν ΥΠΕΞ- υπέρ της εγκατάστασης πυραύλων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και την Τσεχία για να αποκρουστεί πιθανή πυραυλική επίθεση από το Ιράν!!!

Ανάλογο αίτημα υποβλήθηκε σε όλους τους ΥΠΕΞ της Συμμαχίας, αλλά μόνο η κ. Ντόρα το έπραξε και εκτέθηκε σε όλη την Ευρώπη για τη σπουδή της.

ΠΑΛΑΙΟΣ έμπειρος πολιτικός αναλυτής μού έλεγε για τον Κώστα Καραμανλή, όταν κέρδισε τις πρώτες εκλογές, το 2004, πως η ανεξαρτησία του από την αμερικανική πλευρά θα μετρηθεί από το ποιο υπουργείο θα αναθέσει στην Ντόρα, αφού είχε μείνει εκτός, επειδή στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή ήταν ακόμα δήμαρχος Αθήνας. Όταν τελικά αντικατέστησε τον Π. Μολυβιάτη στο ΥΠΕΞ, η απάντηση του συνομιλητή μου ήταν πως ο Καραμανλής έχει πλέον τη μισή εξουσία. Την άλλη μισή την έχουν οι Αμερικανοί. Ήταν τελικά αλήθεια.

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια, ένα πρόσωπο με τόση μεγάλη υποτέλεια, εκτεθειμένο στις μπίζνες της Siemens, στην πρόσφατη δήλωση για το πόθεν έσχες, και τον Ισίδωρο, ο οποίος έβγαζε λεφτά για την πάμπλουτη από την πολιτική οικογένεια, να τρώει σουτ από το σπίτι, δεν δικαιούται διά να ομιλεί περί ευρωπαϊσμού, διαφάνειας και δημοκρατικών ευαισθησιών. Ασφαλώς υπάρχει ακόμα αφέλεια στο εκλογικό σώμα, όχι όμως όση νομίζει η κ. Ντόρα Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.