Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Χρυσαυγίτης εκλεψε και μαχαίρωσε μετανάστη στο τρενο!

Θύμα ρατσιστικής βίας έπεσε το βράδυ της Δευτέρας ένας 33χρονος μετανάστης από το Μπαγκλαντές, που μαχαιρώθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επιβατών συρμού του ΗΣΑΠ, στο οποίο επέβαινε και ο ίδιος, στην Ομόνοια, με τον δράστη να ξεφεύγει φωνάζοντας: "Δόξα και τιμή στη Χρυσή Αυγή"

"Τι με κοιτάς, ρε;" φέρεται να είπε ο δράστης πριν ορμήσει στον μετανάστη λίγο πριν ο συρμός φτάσει στην Ομόνοια. Ο 33χρονος έπεσε αιμόφυρτος μέσα στον συρμό και τότε οι συνεπιβάτες κατάλαβαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, τι είχε συμβεί. Ακολούθησε πανικός, οι φωνές των επιβατών προκάλεσαν το άνοιγμα των πορτων του συρμού και ο δράστης πρόλαβε να πεταχτεί έξω. Κάποιος επιβάτης έτρεξε πίσω του, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες επιβατών που μεταφέρει σε ανακοινωσή της και η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ ο δράστης φώναζε «Δόξα και τιμή στη Χρυσή Αυγή».

Όπως υπενθυμίζουν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, δεν είναι η πρώτη αλλά η τρίτη επίθεση ρατσιστικής βίας στους συρμούς του. "Στις αρχές του χρόνου και τον Φεβρουάριο είχαμε δύο ακόμα περιστατικά" διευκρινίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΗΣΑΠ Β. Σπαθούσης, "όμως εκείνες τις φορές επρόκειται για ολόκληρες κρανοφόρες ομάδες που περνούσαν από βαγόνι σε βαγόνι χτυπώντας όποιον μετανάστη έβρισκαν μπροστά τους". Στην επίθεση του Ιανουαρίου μάλιστα είχε τραυματιστεί και ένας Κύπριος φοιτητής, τον οποίο είχαν περάσει για μετανάστη.

 Η αστυνομία, η οποία κάνει λόγο για ληστεία λέγοντας πως ο δράστης πήρε 130 ευρώ που είχε πάνω του το θύμα, το οποίο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στον "Ερυθρό Σταυρό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.